Jump to content

Jetta 6 - Mecanism deschidere portbagaj

D.Vali
 Share

Postare recomandată

Ce sa inteleg din asta ca ,,nemtomexicanii,,sau cam j_ _ _ _ _t?In loc de amortizor pe fata nu mai pun nimic iar pe spate din doua pun doar unul? Si alta chestie ,portbagajul de la masina mea nu se mai ridica in momentul actionarii telecomenzii(buton cheie)doar se deschide putin.O sa merg la reprezentanta sa remedieze defectiunea,cineva de aici de pe forum spunea ca s-a defectat amortizorul!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stai linistit ca iarna nu se ridica pana sus (portbagajul) la nici o masina.

E o functie doar pentru anotimpul cald, ca doar "iarna nu-i ca vara"

Link către comentariu

D Vali,te duci degeaba la reprezentanta...e cum zice florin r.

Link către comentariu

Pe mine m-au aburit cum ca trebuie sa fie peste 20 grade afara (doar peste aceasta temperatura functioneaza optim gazul din piston....e facut pentru Mexic probabil...nu pentru tari din Europa) ca sa se deschida din cheie. Iti spun eu dupa un an si ceva de cand am masina ca nici vara nu se deschide totdeauna. Trebuie sa deschizi si sa inchizi de cateva ori portbagajul ca sa ajunga sa functioneze automat. Mai bine nu te ameteau cu o optiune care oricum nu functioneaza....

Link către comentariu

cica merge metodata asta mi a zis cineva care a facut, a ramas sa fac operatiunea dar au venit gerurile

Link către comentariu

Mai oameni buni un vecin si-a montat pe Dacia Logan si nu conteaza cite grade sint afara,portbagajul se deschide de fiecare data cind se actioneaza butonul de pe telecomanda!

La capota este chiar ciudat si aiurea...ridici capota si efectiv pui ...panarama aia de ...SIRMA. Cica din ,, considerente economice ,, mi-a spus dealerul cind am cumparat masina!

Link către comentariu

Daca vreti sa se ridice capota portbagajului pana sus indiferent de temperatura exterioara, solutia este sa renuntati la capitonaj.Surprinzator, cand am montat camera si am facut probe, capota se deschidea pana sus si chiar mai repede.

Spunea si cineva mai sus, la Logan se deschide- deoarece capota e mult mai usoara decat cea de Jetta.

Link către comentariu

micuzzu_marius

fara capitonaj se deschide super usor si eu am experimentat cand am montat camera in locul lampei de la numarul de inmatriculare

Link către comentariu

Am mutat arcul la gaura din mijloc si acum se deschide foarte bine, indiferent de temperatura. Operatiunea este extrem de simpla, va trebuie doar o scula de scos clipsurile capitonajului, iar arcul se muta cu mana.

Link către comentariu

I ffocus I ai dreptate operatia este foarte usoara,am scos si eu cele doua clipsuri ale capitonajului si intradevar exista un asazis sistem de reglaj format din citeva gauri la distante diferite.Am mutat arcul la urmatoarea gaura,tot nu se deschidea complet,dupa care am mutat arcul la urmatoarea gaura iar acum se ridica foarte bine si cel mai important ...complet!

Link către comentariu

micuzzu_marius

cobor la masina sa fac reglajul:))))

Link către comentariu

La vara sa-l mutati la loc, s-ar putea sa se deschida prea repede...

Link către comentariu

micuzzu_marius

dap vara sigur va merge mai usor

Link către comentariu

Rave cred ca ai dreptate ,asta vara cind am cumparat masina se deschidea perfect.Initial am crezut ca este o defectiune, ulterior pe forum am aflat ...una ,alta.Foarte bun acest forum,afli multe ,,chestii,,interesante!

Link către comentariu

• 5 years later...
On 1/6/2013 at 1:34 PM, D.Vali said:

I ffocus I ai dreptate operatia este foarte usoara,am scos si eu cele doua clipsuri ale capitonajului si intradevar exista un asazis sistem de reglaj format din citeva gauri la distante diferite.Am mutat arcul la urmatoarea gaura,tot nu se deschidea complet,dupa care am mutat arcul la urmatoarea gaura iar acum se ridica foarte bine si cel mai important ...complet!

Salut. Si eu am scos capitonajul pe partea dreapta a portbagajului (pe partea unde este montat si amortizorul pe gaz). Sistemul de prindere al arcului este de fapt o tabla cu 4 gauri (o linie formata din 3 gauri , iar a 4 gaura se afla pe o linie mai jos, sub gaura 2 de sus). La mine, arcul era prins pe prima gaura de sus , spre interiorul portbagajului. L-am mutat pe a doua gaura, dar nu in linie, ci in gaura de jos, astfel incat sa aiba si un oarecare unghi , astfel incat, atunci cand portbagajul este inchis arcul exercita o forta de tragere descompusa(trage de bratul capotei usor in jos si inspre exteriorul portbagajului). Pe partea stanga a masinii nu a fost nevoie sa mai intind arcul. Rezultatul este pozitiv - capota se deschide singura. Deschiderea se face cursiv - nu e nici brusca si nici nu da semne ca s-ar potihni. O sa incerc sa fac o schema mai tarziu si sa pun si un filmulet cu rezultatul final

Modificat de godsmack87
greseli de ortografie
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut , 

Am o problema la un Golf 6 , am dat cheile unui prieten sa ia ceva din portbagaj si cred ca l-a fortat pentru ca nu s-a mai deschis . L--am deschis prin spate cu o surubelnita dar dupa un timp l-am gasit din nou blocat . 

Aveti idee daca ar trebui sa-l inlocuiesc de tot sau se mai poate face ceva ? Poate fi alta cauza sau pur si simplu daca a fost fortat s-a indoit ceva la interior si de asta ramane blocat . 

multumesc ! 

Link către comentariu

Yala e cu totul. Deci, o comanzi și se inlocuieste

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!