Jump to content

Probleme turbina 1.8T AEB

ssprivat
 Share

Postare recomandată

Salut.

A avut cineva probleme cu turbina la motorul pe benzina de 1.8T 150 CP cod AEB. ? Daca da cum le-ati rezolvat ?

Banuiesc ca e turbina pt ca am gasit ulei in racordul de la radiatorul de racire !

Orice sfat sau experienta e bine venita!

Merci.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut!

La masina mea la 75.000 km a fost schimbata turbina.Masina(Passat 1.8T AEB an fab.1997) am luat-o de la matusa-mea(primul proprietar).Stiu ca se manifesta printr-un consum marit de ulei.Acum masina este la 114.000 km,folosesc Mobil-1 0W 40 si nu am probleme.Cei de la service mi-au spus ca la primele motoare 1.8T conductele de ungere ale turbinei au fost montate relativ aproape de galeria de evacuare + nu s-a asigurat o buna izolare termica,drept urmare defectiunile premature ale turbinei datorate insuficientei ungeri sunt relativ frecvente la primele modele de Passat cu motor 1.8 T.

Numai bine!

Modificat de Azzuro
Link către comentariu

Masina mea are 350mii de km,si nu a picat turbo pana acum,consuma ulei cam 3litri la 10 mii de km,dupa care am schimbat simeringurile de supapa,consumul de ulei a scazut la 1,5 litri,la 10 mii de km,dar scotea un pic de fum la plecare dupa loc,daca stateam mai mult la semafor(in relanti),dupa care am segmentat motorul,(uzura pe cilindri era foarte mica),nu necesita segmentarea,si tot la fel scoate fum, turbina in sarcina se aude ca lucreaza,dar am gasit un pic de ulei in racordul de la radiatorul de racire . Nu am schimbat niciodata sonda lambda,si nici nu am desfundat niciodata sorbul din baia de ulei.Folosesc numai Castrol RS 10 W 60.Sa scihimb turbo sau nu ? Mersi.

Link către comentariu

A mea are 141000 la bord si am avut o problema la turbo in sensul ca supapa de comanda s-a rupt. Am refacut-o la EuroPomp Diesel (vizavi de puscarie pe centura la Bucuresti). Costul a fost anul trecut de 170 euro. Ulei Castrol Softec 5W40 si la 10k nu consuma nici un strop. Firma este reprezentanta Bosch dar te rezolva.

Link către comentariu

Multumesc,o sa iau legatura cu ei, saptamana viitoare.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!