Jump to content

My TDI

oaspetele

Postare recomandată

VW GOLF 1.9 TDI Variant

hai ca era cazu sa ma prezint si eu.

am achizitionat masina in maniera joi vazut pe internet, telefonat mama, mama deplasat vineri pana acolo si depus o GARANTIE de 500 euro, vineri cumparat bilet autocar+asigurare, sambata suit in autocar, duminica ajuns si luni cumparat masina.

Handleru nu a vut sa lase nimic, destul de pervers tipu (masina era usor zgariata pe bara fata + nu avea decat o cheie), deoarece el a considerat cei 500 ca avans, nu garantie. Ma rog, masina a fost poate putin cam scumpa, 9900 brut, dar avand in vedere viteza achizitionarii si zona de lucru (Karlsruhe), plus dotarile masinii , eu zic ca am facut o achizitie reusita. Dupa recuperarea TVA-ului, pana la urma masina a costat 8600 euro. Sa nu uit, totusi, handleru mi-a facut toate hartiile ce au depins de el (in afara asigurarii si radierii+inmatricularea provizorie) in 30 de minute si gratis. Cand mama a recuperat TVA-ul, tipul i-a dat si a doua cheie, gasita de fostul proprietar, ceva directoras pe la supermagazinele Liedle.

Asaaa. Masina avea 128000 km, carte de service, revizii la VW AUDI. Ulterior aveam sa aflu ca km respectivi sint reali....

Echiparea golfuletului e "highline" si, printre altele, cuprinde

-ABS si ESP

-4 geamuri electrice

-oglinzi cu reglare electrica

-Pachetul de iarna (scaune incalzite, duze incalzite si spalator de faruri)

-Climatronic

-6 airbaguri (sofer+pasager), cortina si lateral scaune

-volan imbracat in piele

-scaune sport (nu Recaro)

-cotiera

-sustinere pentru 2 pahare

-100 cai putere

-8 incinte acustice

Ulterior, ea a mai primit

-30 de cai putere si vreo 60Nm in plus

-4 Nokian de iarna si 4 Nokian de vara

-4 jante Borbet CA

-deh3600mp a lui Pioneer

-o distribuitie noua

-pleoape

-ornamente de interior - aluminiu.

-grila

ne indreptam vertiginos spre 162 000 km. Sint multumit de ea, arata bine interior si exterior (problema e culoarea : neagra - superba timp de o zi dupa spalare), trage foarte bine (ma rog, mereu e loc de mai bine), ulei la 10 000 km cam 400-500 ml in conditiile in care a vazut de multe ori 4000-4300 rpm, iar consumul variaza pe afara intre aproximativ 5% (reusit o singura data, chinuitor de-a dreptul) si 7% (in conditii de span permanent) . Normal e 5.7%, iar in oras, pe o paleta larga, de la 7-10 % (ultimul in conditii de iarna -20 grade, cand datorita megalopolisului Bistrita, acul care indica temperatura apei nu se sinchiseste sa se miste de pe loc...)

-volanul e cu trei spite, piele. il consider piesa de rezistenta a masinii, aproape ca nu as lua in considerare un golf fara el... in mod cert nu m-as uita la o masina fara scaune cu inclazire.

mai ales in Bistrita, isi merita banii cel putin 5 luni pe an.

-scaunele fata permit si reglajul lombar, ceea ce este great.

-probleme prea mari, intr-adevar, nu am avut.

pompa de apa a dat semne ca s-ar strica, asa ca mi-am schimbat distributia ceva mai repede decat ar fi fost planificat. no problem, am dormit linistit.

semn ca ex-proprietarul nu a inclocuit si pompa la prima schimbare a distributiei. sper sa ia aminte toti cei care au pompa de apa antrenata de cureaua de distributie.

am mai schimbat bucsele de bara stabilizatoare fata, problema larg intalnita la golfuri, pret 300 000 lei.

mai dificila e maopera...

am schimbat pe spate discurile de frana si, probabil, anul acesta le voi schimba si pe fata. au rezistat 160 000 km, consider ca e suficient.

curios lucru, nu am mari semne de slabiciune din partea amortizoarelor, probabil datorita celor doar 35 000 km rulati in romania. oricum, anul acesta voi face o verificare a acestora, pentru a sti cum sta treaba.

-am mai avut mici probleme cu prima varianta de remapare, dar cu ajutorul d-lui kiss lorand am trecut si peste acest mic inconvenient.

incercam si poze. se pare ca nu reusim.

The total filespace required to upload all the attached files is greater than your per post or global limit. Please reduce the number of attachments or the size of the attachments.

unde tre sa depun cererea pentru spatiu ??

Link către comentariu

pai incearca sa le pui pe www.imageshack.ws si dai primul link aici.

OT: sa o stapanesti sanatos.!

Link către comentariu

ieri am facut si un test de amortizoare si ITP-ul.

amortizoarele au iesit 62-64% pe fata si 60-62% pe spate. cica sa umflu nitel pe spate mai tare, ar fi o smecherie. ma rog.

opacitatea a iesit 0.41, cica destul de bine pentru kilometri dinsei.

micsorataspate2aq.th.jpg10049631qr.th.jpg10028805uv.th.jpg

Link către comentariu

volanu'..volanu'...cu cat dai domne' volanu?? scump, scump! dincolo era mai ieftin... :angry:

:unsure: asa voi ajunge daca mai ma uit muuult!!

Link către comentariu
  • 10 months later...

Super misto masina oaspetele,eu am facut 180.000 KM si cand am schimbat distributia ,am schimbat si pompa de apa preventiv.Tre sa schimb bucsele de la bara stabilizatoare si cele de la bascula,in rest nimic.

Alte poze.

post-11353-1174260625_thumb.jpg

post-11353-1174260643_thumb.jpg

post-11353-1174260876_thumb.jpg

post-11353-1174260902_thumb.jpg

Link către comentariu
  • 5 months later...
-am mai avut mici probleme cu prima varianta de remapare, dar cu ajutorul d-lui kiss lorand am trecut si peste acest mic inconvenient.

pana la urma, ambreiajul dadea semne ca-i place patinajul, asa ca l-am schimbat, cu ajutorul d-lui Volksparts ;) . asta e, exista pionierat in toate, chestia e sa nu fi tu prins la mijloc. dar pretul n-a fost deloc mare, 750 RON cu tot cu manopera si inspecta atenta a masinii. cu ocazia asta BIGu a primit laude din partea mecanicului, cica mai rar o astfel de masina la aproape 190 000 km sa se prezinte la inspectie fara remuscari sau blocari de suruburi.

;)

intre timp, cu pretiosul ajutor al domnilor din asigurari, BIGu si-a mai vopsit o parte din par. varsta, ce sa-i faci.

vara asta am facut 4500 km in 12 zile, masina s-a comportat admirabil, cu 4 persoane si bagajele aferente.

doar niste politisti francezi au fost neplacut surprinsi de viteza cu care rulam la un moment dat si m-au oprit ca sa-mi inmaneze o hartie. Eu le-am dat, la randu-mi, alte hartii, in valoare de 90 de euro, si toata lumea si-a continuat periplul.

pentru piticul meu de aproape 4 ani, am achizitionat un dvd portabil cu 2 LCD-uri. stiam eu ce stiam. in decembrie vine un fratior pentru el.

din pacate, za good old BIG este nitel neinacapator pentru 2 scaune de copii, copii aferenti si mama lor, in spate. indiferent cum ii amesteci.

asa ca am inceput sa ne gandim la o alta masina.

dar cel putin deocamdata, nu ma despart de el. desi evident, mi-ar fi mult mai usor. se la vi, inca imi place. vreau sa va spun ca a ajuns relativ fara fortare la 200km/h (pe bord) pe autobahn, cu 4 oameni si bagaje.

asa ca o sa va cer sfatul. totodata, o sa mai pun ceva puze pe aici, doar sa le fac mai intai.

:)

Modificat de oaspetele
Link către comentariu
  • 10 months later...

timpul se scurge si astfel am depasit 195000 km.

am mai trecut de o inspectie tehnica fara probleme si ne indreptam increzatori catre 200 000 km.

din pacate, old BIG a devenit preponderent masina de oras, tinand cont ca a primit in garaj un noua colega : MPS-ul.

dar, tinand cont de starea drumurilor din BN, mai e solicitat cateodata sa ne transporte si in afara orasului.

astazi a fost cazul si tin sa imi exprim admmiratia vizavi de masinutele astea.

desi cu piticul de 6 ani in masina, deci mergand mai prudent, am mers foarte bine si ca fapt divers, n-am fost 'dublati' decat de un serie 6, mai exact 650. oricum, i-au mai disparut din intentile razboinice :)

m-am socat ieri cand am bagat motorina de la Petron 4,4 roni, fata de TOP Petrom 99 cu care imi dezmierd MPS-ul 4,3 roni.

am lasat asa, un iz de zvon : ca l-as schimba peste o vreme cu un A3 pentru sotia mea.

la care si ea si old BIG s-au posomorat nitel

:rolleyes:

probabil ca o sa ramana in ograda, ca un caine credincios, pana la REMAT.

Link către comentariu
  • Administrator
timpul se scurge

...

probabil ca o sa ramana in ograda, ca un caine credincios, pana la REMAT.

Ai planuri foarte mari cu old BIG !

Cati de multi km vrei tu, fara niciun fel de incidente pt ambele masini! :)

Link către comentariu
  • 7 months later...
  • 3 weeks later...
vwboratdi2001

frumoasa masina, sa o stapanesti sanatos si la cati mai multi km fara incidente :icon_thumright: imi place foarte mult grila

Link către comentariu

si ca sa dam Cezarului ce-i al Cezarului : in km astia, ma rog, de cand am luat-o de la nemti, am schimbat kitul de ambreiaj - chiptuning naspa de tot, s-a povestit, remediat ulterior de kisslorand si foarte recent, caseta de directie - in proportie de 99% datorata unei lovituri primite la intalnirea cu un "damb" de asfalt. ah, si debitmetrul, mai de mult. astea sint hibele masinii de mai bine de 8 ani si 200 000 km.

eu zic ca e ok si sa o vedem la urmatoarea suta.

:)

Link către comentariu

Salut si km multi faraevenimente.Spune-mi te rogpe consola centrala tu ti-ai pus folie de aluminiu sau asa ai adus-o,sau sunt din alum.acele segmente?Mersi.

Link către comentariu

haha, povestea e veche. eu le-am pus, le-am cumparat de la un membru de pe aici(nu stiu daca mai activeaza), de la care am luat o micuta teapa.

ideea e ca merita puse la manerele de la usi, care se cojesc intr-un mod urat.

Link către comentariu

aluminiu. am dat piesele originale jos si le-am inlocuit.

pe bora - un anumit nivel de echipare-vin in serie.

Link către comentariu

A fost mult de munca?Cit au costat? ca pe mine ma inebunesc asa mult imi plac.

Modificat de bubes1600
Link către comentariu
  • 1 month later...

aici se incheie epopeea minunatei masini care a fost 20 BIG.

sper sa aiba parte si cel care a cumparat-o de quality time alaturi de ea.

nu stiu multe despre mk6, dar mk4 e de departe cel mai reusit Golf.

Link către comentariu

Trist dom'le,trist...mie imi pare rau citind toate posturile astea...trist:(

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!