Jump to content

Bondaru' Negru - Karoq Style 1.5 DSG


Piggy_JR

Postare recomandată

Asa scrie in manualul de utilizare pe la pag. 275, ulei 504 00? Nu stiu de ce credeam ca la motoarele noi trebuie ulei 0W20 norma 508 00.

Link către comentariu
26 minutes ago, Ebi said:

Asa scrie in manualul de utilizare pe la pag. 275, ulei 504 00? Nu stiu de ce credeam ca la motoarele noi trebuie ulei 0W20 norma 508 00.

Si eu stiu ca la motoarele noi pe benzina cu GPF tot 0W20 se pune.

Link către comentariu

Poate va referiti la motoarele prinse dupa 1 Sept 2018. Masina mea a fost prinsa/produsa inainte de aceasta data (din cate stiu fara GPF) si poate din aceasta cauza ii cere 504 00.

Link către comentariu

Din cate stiu motoarele turbo benzina cu GPF au nevoie musai de 0w20, la service autorizat am primit aceeasi informatie. Pentru cele fara GPF se poate pune si 0w30 sau 5W30. La masina din semnatura am completat cu castrol 0w20 LL IV pentru ca acest tip de ulei a fost pus din fabrica, desi nu are filtru de particule.

Modificat de razvancc
Link către comentariu
  • 11 months later...

Vad ca s-a pus un praf gros "de 2 degete" pe aceasta postare....asa ca hai sa o readuc la viata. :)

Masina are acum doar 33.000 km (in 2 ani) :( a stat prea mult pe tusa din martie si pana in august.

Oricum, in acest an am facut cateva modificari estetice:

- am adaugat camera trafic duala (fata-spate) care sa ma ajute in momentul in care intalnesc persoane "binevoitoare"

- am adaugat camera marsarier (ceva ce nu am facut din fabrica) si pot spune ca ma ajuta foarte mult mai ales la iesirile din parcarile supermarket-urilor

- revizie de 30k (schimb ulei, filtre etc.). Aceasta revizie o sa o fac mai des, nu doar din 30k in 30k.

Din pacate, am 2 cateluse (sub 1 an) care au pofta de ros si au inceput sa imi aranjeze aparatorile de noroi (aratau prea urat si iesite in afara). ?

Pe viitor vreau sa ii mai aduc 2 imbunatatiri: carlig de remorcare (dar nu inteleg daca pentru motorul meu se schimba/adauga ventilator) si benzile protectoare in zona pasajului rotilor (cum sunt la Kodiaq). Daca cineva are idei cum se pot face astea 2, va rog sa imi dea un PM (sa nu fim off topic).

Link către comentariu

" am adaugat camera marsarier (ceva ce nu am facut din fabrica) si pot spune ca ma ajuta foarte mult mai ales la iesirile din parcarile supermarket-urilor"

- cat te-a costat si de ce ai avut nevoie? Sunt interesat si eu de retrofitul asta.

 

 

Link către comentariu

La ce dealer ai pus camera ? Eu am cerut la Brady pentru Octavia acum 2 luni si am primit un pret exagerat de 3800 lei.

Link către comentariu

**am adaugat camera trafic duala (fata-spate) care sa ma ajute in momentul in care intalnesc persoane "binevoitoare"**
 

Daca se poate as dori sa stiu ce model este si unde le-ai montat

Multumesc

Link către comentariu
  • 7 months later...
Dragoș Pahonțu
On 8/26/2019 at 8:35 AM, Piggy_JR said:

M-am gandit sa sterg un pic praful de o palma depus aici prin a spune ce i-am mai facut in acest an:

Un set nou de roti (jante + anvelope) ce sa le folosesc pe timp de iarna. Nu am vrut ceva prea-prea si nici foarte-foarte, asa ca m-am oprit la oferta celor de la Skoda: AZW Polar 7,0 x 17" 5/112/45 + 215/55 R17 98V XL Semperit Speed Grip 3.

Un set de aparatori de noroi, care pot sa spun ca strica un pic design-ul masinii, dar pe drumurile (secundare) pe care merg pot sa spun ca isi fac treaba. Toata mizeria nu ajung pe portiere (cel putin nu la fel de mult ca inainte) si da un aer mai curat masinii.

Aparatori_Noroi.thumb.jpg.9d2034b8478a4d9342be5c6d6d1251e0.jpg

 

Camera de bord e discreta si interesanta, a reusit sa surprinda un bivol ce m-a sicanat pe sosea. Din pacate nu am scos acea inregistrare la timp, drept urmare a fost stearsa (prin suprascriere). :( Oricum sper sa nu mai dau peste astfel de bivoli pe sosele si sa devenim colegi in trafic, nu concurenti.

Camera.thumb.jpg.c6344ee1d0b9f5137f4a9bee808e640d.jpg

Deoarece, cautam bare transversale si cutie, pana la urma am decis sa iau doar barelele, iar cutia sa o inchiriez de fiecare data cand am nevoie; ceea ce pare din ce in ce mai rar, deoarece portbagajul masinii incepe sa devina din ce in ce mai incapator, sau timpul petrecut jucand Tetris incepe sa isi arate adevarata valoare. :)))

Despre bare, pot sa spun ca zgomotul facut nu e atat de deranjant; iar fluieratul se aude la viteze de autostrada.

Bare_Transversale.thumb.jpg.996d87ec0cc6f73384b836600bd76d13.jpg

Intr-o nota mai putin distractiva, m-am trezit (dupa o parcare regulamentara intr-un centru comercial) cu o zgarietura, de toata frumusetea, ce cuprinde toata portiera dreapta fata si jumatate din cea din spate. :(

Zgarietura.thumb.jpg.77c91d3ae88ec83e716e409013d11837.jpg

Iar la 19.750 km (fix) mi-a dat primul avertisment: Verificati cantitatea de ulei de motor. Drept urmare am deschis capota, am curatat joja si am vazut ca nivelul era in partea de jos (minim). Am tras o fuga la primul service Skoda si am cumparat 1 litru de ulei Castrol 5w30 (504 00/507 00) si am completat cu 500 ml (astfel nivelul a crescut la jumatatea jojei).

Oricum, timpul si km petrecuti in aceasta masina pot sa spun ca sunt interesanti, fara probleme si fara oboseala acuta pe partea soferului. :)))))

Bun venit în grupul TSI, grupul uleiurilor 😅.

Link către comentariu

Multumesc! De cand am primit acea eroare, am facut si revizia si momentan nu a scazut nivelul uleiului. Oricum, citind pe acest forum, nu o sa astept 30k/2 ani sa fac schimbul de ulei; o sa fac unul intermediar (nu la reprezentanta) fara sa sterg intervalul de service....

Link către comentariu

Nu prea cred ca se uita nimeni la reprez la aspectul asta.

Mai important e sa folosesti filtrele OEM, altfel se va observa, indiferent ca ai resetat sau nu intervalul de service.

Oricum cred ca, ca si la Ateca mea, in 2022 deja ii va expira garantia, deci anul viitor oricum nu va mai conta aspectul reviziei intermediare ptr garantie

Link către comentariu

Clar o sa folosesc filtre OEM (pentru siguranta mea si linistea sufleteasca). Iar cand o sa iasa din garantie, trebuie sa vad daca pot sa fac rost de lucrarile de service per interval de service.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!