Jump to content

VW Tiguan 2 HL 132Kw


Xadrian

Postare recomandată

Da sunt ET43. Mersi. Inca n-am dat un prezon de la cele OEM jos sa il compar cu cele de la jantele acestea. Oricum ma gandeam sa le schimb cu tot cu prezoane.

Link către comentariu
  • 5 weeks later...

Stiti jantele alea de mai sus ? Acum 3 saptamani am zis sa le pun pe masina. Le-am bagat in masina, impreuna cu anvelopele (carate toate de la etajul 2). Am mers la autosoft si cand, ce sa vezi? Prima janta pe care pune mana nenea sa o monteze, stramba. I-am rugat sa mi le testeze si pe celelalte 3 si se pare ca doar una era stramba. Am decis imediat ca nu mai pun niciuna si sa ma intorc cu ele acasa pentru a cere firmei de la care le-am luat sa mi-o schimbe.(le-am carat iar pana la etajul 2 cu tot cu anvelope) Am sunat la firma si mi s-a spus sa fac un formular de garantie pentru a o returna si a o testa si ei. Dupa o sesiune de 3 zile de uite curierul, nu e curierul, am fost amanat continuu cu o puzderie de scuze: testele de laborator se fac joia, apoi stati ca au uitat sa-mi trimita rezultatele si va sun ; se pare ca saptamana aia cei de la laborator au fost liberi; joia fac teste doar v-am zis...joi va voi trimite janta personal; la sfarsitul zilei va voi da mail si totul se va solutiona. La final, i-am informat ca nu mai au jante pe stoc din acel model si nici cu aceleasi dimensiuni. Si iar balbaiala si promisiuni ca dupa ce vorbeste cu niste colegi mai vechi, va solutiona. Voi suna si in dimineata asta, dar nu stiu de ce cred ca va mai gasi o scuza, iar concluzia va fi ceva cu adevarat rau pentru mine: clientul care a platit totul inainte pentru jante premium si acum e batjocorit. Eu sper ca nu voi avea dreptate.

Intre timp masina a ajuns la 16200 km si totul e ca in prima zi. Cred ca anul urmator o va prinde cu peste 20k km in bord, deoarece planuiesc o vacanta in Austria. Acum sa vedem cu ce jante ! :(

Link către comentariu

Le dai retur pe toate ca practic nu le poți folosi. Se gasesc jante pe toate drumurile. Asa invata si ei sa respecte clientii. E trist ca una noua sa fie deja strâmbă.

Alternativ iei cauciucuri pe jantele de fabrica si scapi iarna asta.

Un set vw sebring de 18 la dealer este 9970 lei, le folosesti 3-4 luni pe an, deci nu prea merita.

E ciudat ca i-ai informat tu despre lipsa lor de stoc si ca stau sa testeze. Dacă nu are urme de folosire si nici de lovire, ce mai vor? Practic acum stai si astepti pe banii tai. E anapoda rău.

Modificat de ct_act
Link către comentariu

Astazi dupa ore de discutii si nervi am decis sa le returnez si sa primesc banii inapoi ( acum nu stiu cand se va intampla si asta ). Problema e ca nu mai gasesc jante la nimeni cu dimensiunile alea :(. Mentionez ca am deja anvelopele cumparate . Va fi interesant unde voi gasi jante.

Link către comentariu

Rămâi cu Nizza pe 18 iarna asta si poți căuta la vară orice, polishate sau cu briz-briz-uri... țin mult mai bine vara.

Scapi de alte cheltuieli acum si e in ideea ca poți pleca cu masina spre munți unde vroiai, cauciucuri de iarna ai, pune-le si scapi momentan, mai ales daca nu se grăbesc să iti dea banii inapoi.

Am făcut o analiză la rece, no offence! :)

Prea multe jante cu 7x18 nu sunt, cu offset adecvat sunt si mai putine, deci nu prea ai ce alege. Am cautat si eu am postat in topicul de jante si anvelope.

Modificat de ct_act
Link către comentariu

Nu stiu cum va rezista acel piano black de pe Nizza la material antiderapant si as vrea sa le protejez pentru ca mi se pare ca acelea fac masina sa fie completa. Voi incerca sa mai caut jante cateva saptamani. As vrea sa o duc si la ceramic coating, dar sa vedem cum stam cu cheltuielile.

Link către comentariu

Neplacuta experienta, am pățit-o  si eu in trecut (3 din 4 jante ovale la prima livrare).

Daca doresti sa păstrezi anvelopele de lățime 235, se pare ca va trebui sa alegi o lățime de janta minima de 7.5j (mai multe detalii aici: http://www.brick-yard.co.uk/forum/tyre-size-for-rim-width_topic60146.html).

Daca bugetul permite, poate poti alege un model mai rezistent (OZ, ATS). 

Poti verifica pe site-ul următor si cum se vor așeza fata de set-up-ul actual:https://www.willtheyfit.com/index.php?width=235&aspect=35&diameter=19&wheelwidth=9&offset=24&width2=235&aspect2=30&diameter2=20&wheelwidth2=9.5&offset2=33&Submit=Submit

Nu cauta neaparat o janta cu un ET anume, un ET 43 la producatorul X posibil sa difere de producatorul Y.

Cel mai indicat ar fi sa mergi pe configuratorele de pe site-urile de profil, sau sa faci măsurători pe mașina. Bineînțeles, trebuie luate in considerare si detaliile din COC.

Sper sa rezolvi cat mai curând problema. Bafta!

Link către comentariu

ET este acelasi indiferent de producător si trebuie considerat împreună cu latimea jantei. Este distanta dintre fața de montare si axa mediană jantei.

OZ are et-uri mici, de regula pana in 35, jantele ies spre exterior, nu prea merg de iarnă, dar fiecare cum vrea pana la urma...

Modificat de ct_act
Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Gata cu saga jantelor, dupa doua luni am reusit si eu sa le pun. Desi nu sunt o alegere dupa design ci mai mult in functie de ce producator de jante premium mai avea jante cu dimensiunile din COC, chiar imi plac. Nu mai mult ca AEZ-urile dar asta mi-a fost norocul. De la a le cumpara si a le pune mai devreme, fara a sta la cozi, am ajuns sa stau 3 ore la coada cand toata lumea le punea. Bine ca am reusit in final.

image1-2018-11-27.thumb.jpg.27eebcb33214a9df29f73245d6162ff4.jpgimage-2018-11-27.thumb.jpg.da3bfa0955d917ec98c6de8f1654dcc9.jpg

Cine doreste sa afle care a fost firma care m-a faultat timp de 2 luni, ajungand sa am cosmaruri cu jante :P , ii pot face "reclama" in PM.

Urmeaza luna in care vom sparge bariera de 20000 km, asa ca sper sa fie fara incidente.

Link către comentariu
  • 1 month later...

Inainte de a trece in anul urmator am zis sa postez ceva de final de an. Numai ce ne-am intors dintr-o excursie de Craciun in Austria, unde masina s-a comportat superb, iar ACC + lane assist adaptiv + TJA + DLA au facut calatoria sa para mai comfortabila si mai lina. Am experimentat si autobahn-ul din Germania in drum spre Innsbruck, unde am mers fara sa ma uit la vitezometru ci atat cat simteam ca suntem in siguranta. Prin Austria am reusit si consumuri de 7 si 7.5 l la drumuri de cateva sute de km, insa sincer fara sa tintesc catre ele (mi s-a parut ciudat mai ales ca drumurile erau preponderent autostrazi, cu ceva limitari la 100 km/h dar totusi autostrazi; nu mai vazusem astfel de consumuri pana acum). In total excursia a adaugat undeva la 4300 km in bord si acum ne mandrim cu un exact 22002 km, cu un consum mediu de 9,6l.

Cred ca ne-am plimbat destul in cele 8 luni de cand suntem impreuna. Pacat ca vine o perioada de cateva luni cand voi fi plecat din tara si va sta neplimbata :(

Si cateva poze, insa nu prea multe:

image1-2018-12-30.thumb.jpg.29001bdfd2ce6b13803ebd091ed43a34.jpgimage-2018-12-30.thumb.jpg.b3d290109be2bc271ea0d9e7462c6e39.jpgimage2-2018-12-30.thumb.jpg.7f85852f19289d578492c8b58b7c46d5.jpg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!