Jump to content

VW Tiguan 2 HL 132Kw


Xadrian

Postare recomandată

lambda_dryver

Sa o stapanesti sanatos si multi km fara probleme sau incidente!

Jantele se potrivesc la fix pe culoarea asta a caroseriei. Ceva planuri pe viitor sau inca este prea curand? :D

Link către comentariu

Foarte misto masina! M-am abonat la topic tocmai pentru ca ma intereseaza pe viitor o astfel de caroserie/motorizare.

Km multi fara probleme!

Link către comentariu

@lambda_dryverMultumesc. Momentan vreau sa ii pun folie pe infotainment. Ma mai gandesc la niste tipsuri dar e cam devreme. Sa ma satur de ea asa cum e :).

 

@cristi511 Multumesc. Sper sa te convinga acest topic :).

Link către comentariu

Cat de bine arata Tiguanurile :wub: Distractie cu el, grija si multe momente frumoasa si fara probleme!

Link către comentariu

Chiar ma gandeam ca, dupa atatea intrebari, raspunsuri, nelamuriri, agitatie nu ai sa ne spui si noua cum este cu noua masina. Ma bucur tare mult ca m-am inselat ?

Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea pentru ca este o masina superba.

Poate fac si eu un topic aici in perioada urmatoare...

Link către comentariu

@Mask001 Multumesc.

@AMW Mersi la fel. Probabil e mai bine ca am asteptat sa o testez putin . Asteptam si topicul tau.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Astazi dupa o luna jumatate am primit in sfarsit CIV-ul . Ce m-a surprins este faptul ca la partea de roti sunt trecute dimensinile pe 17 inch, desi masina a venit din fabrica cu jante Nizza de 18 inch. Ma intreb daca e vreo problema.

Mai mult, in ultimele zile sunt intr-o bucla infinita intre cei de la Vodafone si cei de la reprezentanta cu privire la dongle-ul pentru Drive Net. Se pare ca mi s-a dat un SIM gol cu numarul deja alocat catre un alt SIM, insa cei de la reprezentanta se incapataneaza sa-l activeze fara succes , desi cei de la Vodafone confirma ca acel SIM nu se mai poate activa, fiind trecut in "carantina".

Link către comentariu
mihai.onu94

Nu e ok cu jantele. Du-te inapoi sa ti le treaca si pe cele pe 18 in civ ca sa nu ai probleme la itp, politie si mai ales cu asigurarile in viitor. Aceeasi idiotenie e si la mine, jantele pe 16 cu care a venit masina din fabrica si in civ am doar pe 15 ? 

Link către comentariu

In COC ai trecute toate dimensiunile, nu?

Link către comentariu

Da in COC sunt toate , nu inteleg de ce au ales ei sa le treaca pe cele de 17. Ei n-au vazut masina?

Link către comentariu

Felicitari pentu achizitie! 

Ce greutate are masina in COC ?

Link către comentariu

Legat de jante respectiv pneuri, la mine e la fel. În talon au trecut doar varianta pe r17, dar din echiparea opțională am r18. În schimb in documentul de omologare sunt trecute toate variantele permise. De asemenea in talon este scris la mențiuni ca pentru alte variante de roți trebuie consultată omologarea. 

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Legat de problema cu rotile, se pare ca a fost greseala mea. Erau trecute cu litere mici la rubrica Alte Mentiuni in CIV. Oricum din ce am inteles dimensiunea jantelor nu mai e trecuta pe talon mai nou. Singura data cand poti avea probleme daca nu ai jantele conform cu CIV-ul este atunci cand te verifica RAR-ul mobil.

In rest , dupa 2900 km am un consum pe termen lung de 10 l cu un regim de condus 70% in afara orasului si 30% in oras, folosind doar benzina cu cifra octanica mare (Mol , OMV si Rompetrol). Mentionez ca dupa 2000 km am incercat sa conduc putin mai sportiv pentru a avea un comportament mai rapid al cutiei. Azi am bagat un rezervor cu benzina de 95 de la Rompetrol pentru a vedea diferentele. Din ce vad in manual si pe locasul de alimentare recomandata este minim 95. Sa vedem daca se schimba caracteristicile de rulare.

@gwiz am verificat inca odata COC-ul si masa masinii e de 1767 kg.

Modificat de Xadrian
Link către comentariu

Singura data cand poti avea probleme este la ITP, ca nu esti obligat sa ai CIV la tine daca te opreste pe strada.

Daca CIV se pastreaza si electronic acum, atunci da, poti avea probleme si daca te opreste pe strada. 

Link către comentariu

Multumesc pentru raspuns.

Din curiozitate de ce nu ai optata pentru motorul de 220 de cai? Vad ca ai cumparat amortizoarele adaptive ceea ce face ca diferenta fata de motorizarea de 220 de cai sa fie de 1500 EUR.

Link către comentariu

@gwiz pentru mine 180 CP sunt destul. Mai mult, aveam un buget pe care oricum l-am depasit cu 1000 euro asa ca inca 1500 de euro erau prea mult. Un alt motiv ar fi ramanerea cu emisiile sub pragul de 170 g/kg CO2, deoarece s-ar putea sa fiu nevoit sa ma mut in Olanda, unde depasirea acestui prag inseamna costuri foarte mari. Cine stie poate pe viitor si in Romania se va trece la o asemenea taxare.

Link către comentariu

Plus ca nu este exclus diferenta de cai putere sa fie doar din soft, caz in care 2.0 180 e best buy.

Link către comentariu

@gwiz poate ai dreptate, insa link-ul tau nu prezinta motorul de 2.0 tsi 220 cp, ci modul de functionare al noului motor 2.0 tsi, nespecificand daca este cel de 180 sau 220 cp.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Dupa ce am terminat rodajul, am zis sa incepem si iesirile in afara drumului. Am inceput mai intai cu o iesire mai usoara, de 3 zile, prin geoparcul Buzau si am culminat cu iesirea de weekend-ul trecut unde am traversat muntii prin Curmatura Oltetului. Ultima iesire dovedindu-mi inca odata utilitatea achizitiei acestei masini si cat de bine am investit banii in achizitionarea suspensiei DCC. E de departe optiunea care merita toti banii. Si acum cateva poze, pentru ca asta astept si eu de la colegii de forum :):

image-2018-06-06.thumb.jpg.49dac65cc8a2cf2e51f877ca5d9c9ee2.jpgimage1-2018-06-06.thumb.jpg.3fad10fb239317a7871f982891b2acc6.jpgimage2-2018-06-06.thumb.jpg.b328b2efd9bc5b690d8b56c103251052.jpgimage3-2018-06-06.thumb.jpg.6ed69a2c3302877776e7bbf47587d4a5.jpg

Modificat de Xadrian
Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Revenim dupa cateva mii de km cu cateva update-uri. In momentul de fata am facut impreuna putin peste 7200 km in 2 luni jumatate de cand ne cunoastem, fara nicio problema. Masina se descurca exceptional in toate situatiile intalnite . Am pus intre timp si folie pe ecranul central (acum vreo 2000 km :) ).

image3-2018-07-01.thumb.jpg.75c7881baf26145cf84d22f1f011bbec.jpgimage2-2018-07-01.thumb.jpg.e8a9a438265992569d0536346ab936ff.jpg

Am realizat si prima iesire din tara (in Serbia), unde am vizitat cetatile Golubac si Smederevo, iar suspensia adaptiva si-a aratat inca odata utilitatea. Modul sport este superb pe serpentinele de pe malul sarbesc al Dunarii, iar drumurile carpite puternic de prin muntii sarbesti au fost o adevarata placere in modul comfort. Stiu ca am tot repetat, insa as fi facut o mare greseala daca nu as fi luat pe masina asta suspensia adaptiva. Mai mult, Vineri seara ne-a prins o furtuna in Serbia, cu o ploaie atat de violenta incat viteza stergatoarelor a fost la maxim, iar multe portiuni de drum erau deja cu apa de cativa centimetrii, insa masinuta a facut fata cu brio, iar sistemul 4x4 nu a clintit-o de pe directia data de sofer. La un moment dat, eram singura masina care inainta, e adevarat ca si din cauza masinilor trecute de mult de prima tinerete ale soferilor din acea zona din Serbia.

Consumul in ultimii 2000 km a fost undeva pe la 8.7, cu cateva reprize de mers in modul Eco (cu sotia la volan), la o viteza medie de vreo 67 km/h pe cei 2000 km. Consumul pe termen lung (pe cei 7200 km ) este tot undeva aproape de 10 (9.7), putin dezamagitor fata de datele producatorului, insa stiu ca nici eu nu am fost un sofer "relaxat", iar daca iti permiti o masina in intervalul asta de pret, consumul n-ar trebui sa fie o problema asa mare ;) .

Si inca cateva poze :

image5-2018-06-06.thumb.jpg.180389902833e1d6508f137c7d7844a8.jpg

image4-2018-07-01.thumb.jpg.016e1fe91d7095c8aa7ccedb58f92ff1.jpg

 

Link către comentariu

Aceasi problema am avut-o cu consumul , a scazut la ~8 dupa 10k km.

Link către comentariu

Se pare ca nu a trecut mult si deja am prima "boacana" la masina :(. Se pare ca sotia din neatentie , a zgariat volanul in partea de jos cu inelul. Este o zgarietura de vreo 4 cm si foarte subtire, simtindu-se mai mult la atingere, greu de observat daca nu o cauti cu atentie. Ma gandesc sa caut o modalitate de a proteja pielea in zona aia . Imi este sa nu se exfolieze sau sa crape. Exista solutii pentru zgarieturi fine ?

Modificat de Xadrian
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!