Jump to content

Probleme trapa (Touareg 7P)

FakeTaxi
 Share

Postare recomandată

Se pare ca threadul cu "Probleme Touareg" a fost inchis, asa ca o sa intreb aici urmatoarele:

Azi cand am intrat in masina mi-au picat cateva picaturi de apa din dreptul panoului de control al trapei, exact deasupra oglinzii centrale. Am pus mana in jurul consolei si era umed locul acela, aveti itdee pe unde poate ajunge apa acolo? pentru ca am aruncat o privire asupra sistemului de la panorama si inafara de cele 2 gaurele pe unde ar trebui sa se scurga apa ajunsa in jurul ei....nu vad cum ar putea ajuge apa in habitaclu....... ati mai intampinat aceasta problema? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai curățat țevile / furtunelul de evacuare a apei. Să nu fie gatuite ori înfundate?

Link către comentariu

Nu stiu cum sa ajung la ele...

dar in acelasi timp e ciudat... teoretic chiar daca ar fi infundate de ce ajunge apa inauntru cand ar trebui sa ramana afara in jurul trapei...right?

Link către comentariu

Furtunurile permit evacuarea apei. De aceea sunt puse.

Trebuie să vezi cum sunt montate și unde se scurge apa.

Dacă deschizi complet trapa și te uiți la colțurile dinspre motor, se văd în mod normal.

La Passat B6 sunt în stânga și dreapta / colțurile trapei.

Am fost la un service auto care avea schema cu ele și au pus furtun cu aer comprimat și au scos din ele ce depuneri aveam.

Scurgerea era la baza parbrizului stânga și dreapta, în prelungirea furtunului aferent. Erau tăiate în V din fabrica. Când a fost pus aerul comprimat, am văzut cum au scos mizeria strânsă.

Asta a fost în urmă cu mulți ani, când aveam același probleme.

Să îți cureți și mizeria de la aripi / caroserie, pe acolo se făcea scurgerea apei. Dacă ai frunze și mizerie adunată în timp...nu are unde să se ducă apa.

Asta a fost în cazul meu.

Poate găsești o schemă pe net ori are vreun coleg așa ceva și ar putea să te ajute.

Sper să-ți fie de folos și să ne spui cum ai rezolvat problema.

Am găsit asta pe net... Citește, poate este ok pentru cazul tău?

http://www.clubtouareg.com/forums/f43/09-touareg-slow-draining-sunroof-drain-219026.html#/topics/219026?page=1

Modificat de K
Link către comentariu

Am vazut unde sunt gaurelele, nu stiu daca imi incape pistolul cu aer comprimat acolo...daca nu incerc sa ii pun un furtun...ceva...

Nu exista riscul sa iasa din prindere furtunasele acelea daca dau cu aerul comprimat?

Modificat de FakeTaxi
Link către comentariu

Dai si tu cu presiune mai mica, nu bagi 8 bari direct...:rolleyes:

Link către comentariu

Salut tuturor, dupa o iarna care a inceput in Mai, azi pe soare ma mananca pe mine undeva sa imi deschid trapa. Prima data am deschis-o mai putin si dupa aceea la maxim, sa pot sa simt vantul si soarele in cele trei fire de par ramase. Dupa o scurta perioada de relaxare in Bucurestiul mult iubit, am vrut sa inchid trapa, dar...ce sa vezi dadea sa se inchida dar cand ajungea in ultima pozitie se deschidea din nou...Dupa mai multe frecusuri de inchis deschis...intr-un final a catadicsit sa se inchida, dar va dati seama ca nu prea mai am curaj sa o deschid din nou.

Ceva sfaturi de remediere, a mai patit cineva asa ceva...o fi de la praf, mizerie...exista vreo posibilitate de resetare ca in cazul geamurilor electrice?

Multumesc, o seara buna!!

Am uitat sa mentionez masina este un Touareg 7P 2013, 245 CP, la bord 109.000/Km

Modificat de mariusTDI
Link către comentariu

Multumesc de sfat...acum ca a mai iesit soarele o sa ma apuc sa o curat...ceva sfaturi de produse...spray degresant si apoi stearsa bine si dat un pic de silicon sau altceva?

Link către comentariu

• Andrei_72 unpinned this topic
  • 1 month later...

Buna ziua. Am aceeasi problema cu trapa nedeschisa toata iarna, iar acum nu se mai inchide. Trebuie curata sau este o problema tehnica, de service?

Link către comentariu

Silviu_Marius

Salutare! La voi, in timpul deschideri trapei ,se aude un  scartait ?

Ati uns angrenajul trapei cu ceva anume? Multumesc!

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Aceiasi problema o am si eu, la inchis/deschis scartie de zici ca se rupe. Pe langa chestia asta mai am o "problema", cand e inchisa si circul pe un drum mai aiurea zdrangane si paraie rau tare de ma scoate din sarite. M-am gandit ca daca ung mariginile cu silicon lichid poate scap de greierasi. Mai experimenteaza cineva treaba asta?

Link către comentariu

10 hours ago, adidas00 said:

M-am gandit ca daca ung mariginile cu

G00045002

Link către comentariu

• 9 months later...
On 30.03.2019 at 23:35, Christian83 a scris:

Buna ziua. Am aceeasi problema cu trapa nedeschisa toata iarna, iar acum nu se mai inchide. Trebuie curata sau este o problema tehnica, de service?

Du-te la service. Sfat personal. Am avut tiguan cu trapa. Ploua în el. Am curata la diferite service-uri, la mine în curte, la prieteni etc. La fiecare ploaie la fel. Am dat-o și am luat Touareg cu trapa. Prima ploaie serioasa, prima durere de inima când am văzut apa pe panoul de siguranțe din dreapta. Direct la PBN. Mi-au rezolvat-o cu 1.200 lei, nu mai am probleme. 

Concluzia lor: periodic ar fi bine sa fac o revizie la trapa. Ei știu al naibii unde sa ungă, unde sa șteargă de praf, cum sa o regleze etc. Mi-au arătat mașini în curte la care trebuia schimbata trapa din cauza reparațiilor făcute de alții (cred ca era vreo 9.000 lei la un tiguan) 

Concluzia mea (și sunt pățit cu trapele) : REPREZENTANTA

Link către comentariu

• 1 year later...

Știe cineva dacă se poate deschide trapa pe manual? Nu o mai pot deschide și îmi întra apa pe la chederul trapei. 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!