Jump to content

Alegere suspenise


bvcdi
 Share

Postare recomandată

Salut,

Sunt de meserie inginer asa ca pentru mine cifrele au mai mult sens decat vorbele, asa ca am o problema in care cifrele nu spun nimic. Doresc sa imi schimb arcurile de pe un PASSAT B6 din 2008 limuzina deoarece doua dintre cele originala s-au rupt la capete pe o lungime de maxim 3 cm. Problema pe care o am este ca daca caut arc pentru modelul meu pe diferite site-uri de componente obtin diferite modele (sincer nu am gasit pe doua site-uri aceasi componenta). Vad ca in toate cazurile difera lungimea, latimea si chiar si grosimea. Pe mine ma intereseaza sa merg pe un model cat mai apropiat de cel original eventual un pic mai inalt(sa zic cu 1-2cm mai mare garda la sol daca se poate). Pe 3 site-uri diferite am obtinut 9 modele diferite de arc-uri de la KYB, acum care e modelul corect nu pot sa imi dau seama.

M-as bucura daca cineva ma poate lamuri in aceasta problema, eventual ceva manuale tehnice pentru Passat sau ceva date din care sa stiu ce sa caut si cum sa imi aleg arcurile.

Va multumesc anticipat pentru ajutor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1-2 cm in plus la garda la sol este ENORM, mai ales pentru un inginer. Apoi, cand cauti asa ceva trebuie sa cauti exact dupa model, an de fabricatie, motor, putere, tractiune, etc. si in lista, daca ai mai multe modele, o sa vezi ca sunt diferentiate dupa greutatea pe punti.

Greutatile masinii tale le gasesti pe un sticker amplasat pe stalpul dintre usi, pe partea soferului. Cand deschizi portiera de la sofer o sa vezi undeva pe stalp un sticker. Cel negru:

7D8C17DD-555D-4A5E-8607-CCF7861B09EA.thumb.jpeg.8e9c713b4dcf632a55ac72554897c1ae.jpeg

Daca nu e acolo posibil sa fie pe clapeta de la rezervor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Dupa ce am mai sapat un pic am gasit o metoda prin care in functie de VIN si eticheta cu Options din probagaj sa idetific codul OE al componentei. Mentionez ca stiu acum codul optiunii de suspenise am L02 pe fata si 0YB pe spate, cu codul pentru amortizoare G07 fata si 1JA pentru spate. Acum vine intrebarea complicata pentru ce am eu am gasit echivalent de la KYB RH3558 fata si RH6788 Spate daca ar fi sa cumpar RH3559 pentru fata (este cu 9mm mai lung fata de ce am eu si restul caracteristicilor sunt la fel, se foloseste pentru masinile cu optiunea L03) cat de tare se vor modifica caracteristicile masinii cu exceptia garzii la sol?

Am mai observat ca si pentru acelasi cod OE obtin arcuri diferite cu diferente foarte mici intre paramentri, banuiesc ca daca sunt pe acelasi cod OE montate pe masina nu ar trebuii sa simt diferente mari la drum corect? (am citit intr-un alt topic un coleg care spune ca ne transformam masinile in epave pe roti daca schimbam arcurile gresit, doresc sa evit acest aspect).

Rave imi cer scuze daca 1-2cm pare mult, insa tin sa mentionez ca acum e pentru prima data cand fac o schimbare de genu. Doresc cu aceasta ocazie sa profit de schimbare si sa inalt masina un pic(daca 1-2cm este mult atunci cat se poate).

Va multumesc pentru ajutor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Arcurile AM sunt o loterie. Constanta elastica si inaltimea variaza foarte mult si masina nu va mai fi aceeasi. eu cred ca arcurile trebuie sa fie OE, iar amortizoarele la fel... Ai aici o serie de valori de care tii cont sau nu. In rest sa stii ca nu avem acasa stand de verificare sau vreun concern de miliarde de euro... 

http://www.realoem.me/Volkswagen/RDW/PA/2008/627/R/4/411/411000

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Suspensia sport este cu 1.5 cm mai joasa decat cea normala, de-aia zic ca 1-2 cm diferenta de inaltime e mult. Plus ca ar trebui sa schimbi si amortizoarele ca sa lucreze cum trebuie cu arcuri mai inalte. Si comportamentul masinii se modifica la inaltimea aceea. Daca cei 1.5cm in minus ai suspensiei sport fac masina sa stea mai bine pe strada si sa se conduca mai bine, atunci cei 1-2cm in plus... na, trage singur concluziile. :) 

Sfatul meu e sa cauti arcuri originale si sa nu le iei chiar de la orice magazin, ci de la unul care le cauta dupa seria ta de caroserie, asa scad sansele de a pune ceva gresit pe masina. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!