Jump to content

Discuri de frana cu santuri

SamuraiJerk
 Share

Postare recomandată

am un Golf2 GTI 16V '86

in prezent discurile din fata (ventilate) sunt uzate si au santuri (destul de mari).

intentia mea clara e sa le schimb.

doua intrebari:

1. ce criterii sa am in vedere cand aleg furnizorul / producatorul discurilor?

2. cum sa procedez cu placutele de frana (care si ele presupun ca au santuri acum) sa le indrept ca sa nu nu imi strice discurile noi?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nadir@boosted.ro

te duci la orice magazin de piese

si ii spui anul si tipul masinii

pentru a fi sigur dai roata jos si masori discul sa vezi cati CM are 26 sau 28 cm vezi exact ca daca iei mai mic nu e bine daca iei prea mare nu incape in "gura" etrierului si iar nu e bine

si ca sa fii sigur la schimbare placutelor de frana iei o placuta de rezerva cu tine

ca firme pentru discuri iti recomand ATE sau Zimmerman, iar ca placute Lucas sau Ferrodo

sunt foarte bune !

in fine acum depinde si ce vrei ca poti sa te duci si sa iti cumperi discurile stock ale masinii si nu te vor costa mai mult de 150 ron perechea !

succes

Link către comentariu

pentru a fi sigur dai roata jos si masori discul sa vezi cati CM are 26 sau 28 cm

oho, 28 cm.. la corrado g60, vr6 poate...

MK2 16v a avut 256 mm pe fata si 220 mm pe spate. din cate imi aduc aminte.

Link către comentariu

eu am schimbat discurile la masinuta mea...am pus brembo si m-a costa ....190 lei...placute lucas....46 lei...daca schimbi discurile ...schimba si placutele

Link către comentariu

avand in vedere ca discurile sunt 'suferinde' e preferabil sa schimbi si placutele dupa cum zice si sharky

Ca si marca de discuri e ok ce a zis Nadir dar fereste-te de Zimerman daca nu sunt modelul RS.

Link către comentariu

Discurile ventilate de KR au 239mm. Cod : b 321 615 301 C.

Link către comentariu

Si cam la ce preturi sunt aceste discuri ventilate de KR ????

Link către comentariu

KR nu a avut discuri ventilate de 239 mm fata! are discuri de 256 MM.

eventual pe o masina la care s-a facut transplant de motor. dar original au fost frane "adecvate".

Link către comentariu

brembo se pot pune? la masina din semnatura cel putin... discuri fata/spate. stie cineva ce ar trebui?

Link către comentariu

nadir@boosted.ro

brembo produce si discuri stock dar ei sunt cel mai renumiti pentru etrierele cu multeeee pistoane si cu discurile dublu ventilate

de ex un set de 2 discuri stock brembo pentru un seat cordoba 280 mm diametru au costata 250 ron

pentru un golf sunt mult mai ieftine !

Link către comentariu

• 1 month later...

am luat ieo brembo pe opel astra si m-au costat 120lei la augsburg deci cred ca alea de golf 2 nu sunt mult mai scumpe, placute am luat ferodo si alea m-au costat cam 70lei... la vw ink nu am nevoie si nu am intrebat deci nu stiu sa-ti zic preturile:( oricum daca schimbi discurile este recomandat sa schimbi si placutele...cu franele nu te joci, ele fac diferenta dintre un drum sigur si ultimul drum:)

Link către comentariu

deci cam cat costa un disc ventilat de gti? eu am fost la un matgazin si au zis ceva de genul 130 ron bucata.la augsburg sunt mai ieftine?daca stiti unde pot gasi ceva bun si la un pret oki pls dati un mes.merci

Link către comentariu

sunt 2 diametre. 256 mm si 239 mm pe fata la 1,8 16 v GTi

preturi

ATE normal pe 256 = 127 RON

ATE power pe 256 = 172 ron

zimmermann pe 256 = 104 RON

zimmermann sport /256 = 238 ron

acum pe 239 in aceeasi ordine

114

135

92

218

Link către comentariu

2. cum sa procedez cu placutele de frana (care si ele presupun ca au santuri acum) sa le indrept ca sa nu nu imi strice discurile noi?

Cel mai safe ar fi sa schimbi si placutele. Daca le pastrezi pe cele vechi tre sa conduci atent, preventiv pt. ca placutele o sa patineze pe disc deoarece suprafetele nu sunt congruente (in loc sa aiba contact pe toata suprafata o sa atinga in puncte). Dupa o perioada de "rodaj" lucrurile o sa intre in normal. (o perioada de rodaj - in care tre' sa mergi atent - ai si daca schimbi placutele cu unele noi).

Link către comentariu

Cel mai safe ar fi sa schimbi si placutele. Daca le pastrezi pe cele vechi tre sa conduci atent, preventiv pt. ca placutele o sa patineze pe disc deoarece suprafetele nu sunt congruente (in loc sa aiba contact pe toata suprafata o sa atinga in puncte). Dupa o perioada de "rodaj" lucrurile o sa intre in normal. (o perioada de rodaj - in care tre' sa mergi atent - ai si daca schimbi placutele cu unele noi).

dar daca pastrez placutele care deja au santuri, nu o sa fac santuri pe discurile noi?

Link către comentariu

dupa carte trebuie schimbate obligatoriu si placutele.

din experient iti spun ca e la fel. daca vrei sa iasa treba ok le schimbi

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!