Jump to content

Seat Ateca 1.4TSI DSG 4Drive Xcellence+


cris2109

Postare recomandată

Mai oameni buni, voi chiar vorbiti serios??? Adica, sunteti pe bune dispusi sa asteptati 11 luni dupa o masina? Da' ce fac astia, le fabrica manual? Mno ma rog, fiecare cu banii si setul lui de asteptari, da' totusi, 11 luni??? Nimic din ce oferea concurenta, sau mno, nu musai concurenta, da' Skoda sau VW, nu a oferit o alternativa mai buna, incat ati decis sa asteptati un an? Wow, respectele mele, fara ironie, daca pentru "pretul din 2017 si o revizie gratuita (100 Euro)" sunteti dispusi sa asteptati un an.

Link către comentariu

Nimeni nu asteapta pentru pretul din 2017 si o revizie, a si zis ca nu a gasit nimic NOU la aceeasi bani care sa'i indeplineasca toate necesitatile.

Pentru cineva care cumpara masina noua sa o tina multi ani, e important sa pui pe ea cam tot ce'ti doresti si atunci s'ar putea sa vezi ca nu ai prea multe optiuni.

Similar cu posibilitatile de configurare la Ateca ar mai fi doar Tiguan si Q3/Q5, insa pana si VW sare cu 3-4k peste pretul Atecai, de Audi nu mai zic

Link către comentariu

Sunt tot felul de oameni si de nevoi, si fiecare isi cantareste alegerile asa cum considera. Nu as intra prea mult in discutia asta. Ma incadrez cam pe unde zice @andrei0241. Am ales ce ne-a placut mie si sotiei, si nu ne-a presat nicio nevoie sa o avem urgent, si uite ca astepti chiar si asa mult.

Si apropo skoda produce kodiaq si karok in aceeasi fabrica cu Ateca si au avut aceleasi termene de livrare fiind afectati de aceleasi probleme(care or fi fost ele)

Modificat de cris2109
Link către comentariu

Pai termenul era 4 luni, conform contract. Dupa 4 luni nu iti vine. Ce faci? Banuiesc ca la inceput au fost chestii ca vine luna viitoare apoi cealalta. E momentul in care nici macar nu mai incepi sa cauti, ca o iei de la capat cu inca 4 luni conform contract.

El sa fie sanatos, si daca a avut ibiza in timpul acesta, tot a fost ok.

Link către comentariu

Mie, care am dat comanda la aproximativ o saptamana dupa, mi'au zis de la inceput 41 sapt termen de livrare si cam asa a fost.

Link către comentariu

Foarte frumoasa culoarea. Inca "balesc" dupa ea cand vad ateca sau, daca nu ma insel, chiar si superb are aceasta culoarea in spectrul de configuratie. Parca te-as ruga sa nu ii pui pe viitor jante de culoare inchisa, ca parca cele de culoare deschisa si spitate o pun foarte mult in evidenta. Primeste un efect de stralucire oarecum. Oi fi eu prea cu capul in nori.

Nu vad unde e problema in a astepta 11 luni de zile, in conditiile in care omul a avut niste avantaje in bani si model imbunatatit. Stiu ca sentimentul de a atinge noua jucarie e persistent, dar eu as prefera varianta cu 11 luni si avantajele pe care le-a primit domnul, decat 4 luni. Totul e subiectiv.

Link către comentariu

Si mie imi place culoarea, cu toate ca am luat-o "pe nevazute" sa zic asa, doar dupa poze de pe net. Perfect de acord cu jantele, nici mie nu imi plac cele vopsite in alte culori, dar nah, fiecare cu gusturile lui.

Link către comentariu

N'am avut nici eu emotii, cu 2wd, la tine aia cativa cm sunt joaca. 

Eu inca nu m'am uitat cum se dezactiveaza ASR'ul, daca e gheata pe jos si o mica rampa mi'e ca nici 4drive nu face fata, mai ales cu DSG

Link către comentariu

Am urcat destul de abrupt chiar si zapada destul de adanca. In modul snow se dezactiveaza niste chestii, ca apar cu galben in bord

Modificat de cris2109
Link către comentariu

Cand ai timp/chef, fa o poza la bord cu masina in mod Snow, chiar sunt curios, nu m'am interesat ce presupune acel mod

Link către comentariu

Felicitari pentru achizitie Cristi, sa va poarte sanatosi si fara probleme !

Am si eu niste intrebari referitoare la Ateca :

-cum se simte motorul de 1.4 pe aceasta caroserie, este destul de puternic ?

-cum se simte masina pe curbe comparativ cu Ibiza ?

Link către comentariu

Salut Bogdane !

Momentan nu am putut sa trag de masina prea mult fiind inca in rodaj. Am avut de facut niste depasiri totusi  unde am mai trecut de 3000rpm. Mi se pare ca are suficienta vlaga, nu se simte underpowered. Prin comparatie cu 1.9tdi de pe Ibiza, nu se simte sa traga la fel de tare, dar trage mult mai lung si as zice ca overall la dinamica sta mai bine Ateca. Un mic minus e lag-ul mai mare pe care il percep, presupun ca pe langa lagul de la turbina se mai adauga si cel de decizie de la cutie. In modul sport totul se schimba in bine, este net peste Ibiza, insa o tine in turatii prea sus pentru gustul meu - nu prea am folosit deocamdata.

Ca si suspensie, pe viraje, nu prea iti dai seama ca e o masina inalta. Are un comportament similar cu Ibiza insa un pic mai moale dar si mai confortabila. Eu am mai condus vreo 300km si varianta fara 4drive care nu are suspensie independenta pe spate, si mi se parea sa aiba mai mult ruliu. Pe parte de tangaj as zice ca sta un pic mai slab ca ibiza dar nu mi se pare sa fie o problema.

Link către comentariu

Fiindcă mi se parea ca sistemul Start Stop reporneste motorul cand pleaca masina din fata, am gasit si confirmarea in meniul SS, unde e trecut in partea de jos ultimul motiv de repornire sau motivele pentru care nu il oprește. Scuze de poza cam blurry.

IMG_20180303_210009.jpg

Link către comentariu

Da, miscarea masinii din fata determina sistemul sa porneasca motorul, o chestie destul de aiurea. Inteleg pornirea de la sine pe motiv de consumatori, dar la miscarea cu 20 cm a celui din fata nu, de cateva ori acesta doar a mai inaintat un pic, semaforul fiind inca rosu

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Astazi mi-am pus singurel rotile de vara, fiindcă asa obisnuiesc, si am montat si aparatorile de noroi. Nu e mare treaba. Initial nu prea vroiam sa dau cele cateva gauri necesare, dar m-am decis sa montez totul ca la carte. Gauri sunt de dat doar in plastic/PVC si capitonaj contra-aripa. Se monteaza pe suruburile existente plus niste dibluri din plastic si inca ceva suruburi extra doar la cele din fata. Aparatorile au si un dublu adeziv pre-aplicat insa ma indoiesc ca face mare lucru la cum l-am vazut la montaj. La final sunt multumit de cum a iesit. Sunt de acolo. Chiar imi place mai mult cum arata acum.

Legat de trecerea de la iarna la vara si de la 17-18, diferenta o simt imediat in directie, pe suspensie nu prea. Se simte la fel de confortabil deocamdata.

On a side note, am observat facand montajul, ca pe una din evacuarile de esapament exista un obturator (electronic cred) de tip fluture care am inteles ca inchide o evacuare cand nu e nevoie de flow mare si am ca ar regla si ceva back pressure pt motor. Interesant sa mai afli chestii.

Mai jos niste poze:

 

IMG_20180331_150220.jpg

IMG_20180331_133641.jpg

IMG_20180331_142552.jpg

IMG_20180331_131213.jpg

IMG_20180331_131203.jpg

Modificat de cris2109
Link către comentariu

Pentru cine e interesat de adancimea profilului la anvelopele Bridgestone 225/50 R18 de vara care vin pe Ateca:

 

IMG_20180331_151241.jpg

Link către comentariu

Acum ca a trecut iarna cum ti s-a părut comportamentul anvelopelor Semperit si combinația cu jantele OEM de Tiguan?

La mine unul mașina s-a comportat impecabil in combinatia asta si sunt foarte bucuros de alegerea făcuta.

Link către comentariu

Chiar ieri vorbeam cu frate-miu cand le dadeam jos, ca is impecabile Semperiturile. Nu regret nicio clipa alegerea. Pus in mod Snow zici ca e tanc pe zapada, nu se opreste nicaieri. 

Jantele de Tiguan imi plac, sunt dragute. Avand in vedere cat am dat pe ele la SH, cred ca luam doar de tabla noi.

Singura problema la mine a fost ca se murdarea foarte repede pe laterale pe vreme ploioasa fara aparatori de noroi, cu toate ca jantele au acelasi ET si J ca cele originale. Acum sper sa vad o imbunatatire cu aparatorile montate.

Link către comentariu

Chiar sunt curios dacă observi o diferență sa știu dacă merita investiția. Cat despre ET e o mica diferenta, cele originale au ET45 cele de Tiguan au ET43. Nu cred însă ca pentru 2 mm se murdărește masina mai mult pe laterale.

Link către comentariu

Nu e mare investitie. Am platit 250ron pe toate. O sa revin cu impresii.

Link către comentariu

Murdareala e mai degrabă datorita profilului pneu Vara vs iarna. Arunca altfel apa. 

Link către comentariu

Foarte corect si asta. Mai greu de estimat diferente acum. Abia la iarna viitoare

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Vin cu ceva păreri dupa o plimbare la munte si vreo 700km facuti cu rotile de vara. Ma declar surprins de comportamentul pe viraje al masinii. As zice ca sunt intr-un hatchback. Masina accepta sa tragi de ea destul de mult fara sa prezinte vreun ruliu ciudat. Se lipeste foarte frumos de asfalt si conferă un sentiment de siguranta si lejeritate. E prima data cand am gasit rostul cornering lights. Noaptea prin serpentine chiar fac diferenta mare. Tot in conditii de serpentina un mare plus vine de la dynamic steering si cutia automata.

As putea spune fara retineri ca rotile de 18 sunt mult mai potrivite pe masina asta decat cele de 17. Bineînțeles mai e si diferenta de profil vara-iarna.

Schimband un pic subiectul, am mai avut ceva timp si m-am jucat si cu vagcom. Am activat afisarea treptei de ventilator la clima in modul auto, retinerea treptei de incalzire in scaune pentru 10 min si pentru pasager, din fabrica fiind activa doar la sofer. Se poate alege si fara limita de timp. Mai multa chinuiala am avut cu activarea închiderii geamurilor in caz de ploaie, unde am reusit doar partial as zice. Ele se inchid doar daca au fost coborate din butoane si nu din functia confort, iar plafonul nu se închide in nicio situatie, indiferent daca a fost deschis manual sau prin functia confort. Inchiderea in caz de ploaie nu e legata de pozitia comutatoarelor de faruri sau stergatoare pe auto, asa cum aparea prin tutoriale pe net. Cred ca mai am de sapat un pic sa vad cum pot rezolva complet functia asta.

 

IMG_20180428_160225.jpg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!