Jump to content

Baie de ulei

hiro
 Share

Postare recomandată

SUDATI-LE!!! Iesiti mai ieftin.

Mai trebuie o garnitura noua si niste manopera. Atat.

A.. si ulei nou. FIltrul il puteti pastra cred.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• hiro

9

• chid

8

• Andi TDI

6

• andREI

5

Top Posters In This Topic

Baia mea de ulei supravietuieste bine-mersi de 3 ani lipita cu Poxipol... asa ca o sudura o sa tina mult si bine. Cel mai bine se poate repara o baie de ulei prin sudura in argon, sunt cateva service-uri care fac asa ceva.

Andrei, nu are sens sa pastreze filtrul, daca tot schimba uleiul... e pacat sa nu schimbe si filtrul.

Modificat de KLF
Link către comentariu

Confirm si eu ce spune KLF,Si eu merg cu ea lipita cu Poxipol,nu aruncati banii pe fereastra pe alta baie.]Avantajul mare la aluminiu este ca in cazul unor socuri se crapa si nu pleaca bucati din el.Asadar,daca nu aveti vreo mare gaura pe acolo puteti s-o lipiti fara probleme.

Trebuie doar ridicata pe un elevator sau rampa sau deasupra unui canal,se da baia jos,se curata si se degreseaza bine,se lipeste si apoi o puneti la loc dupa ce ati pus silicon pentru garnituri pe capac.Nu este mare filozofie,daca nu va descurcati singuri orice mecanic poate sa faca treaba asta.

Bafta multa..

Luigi Vicol

Link către comentariu

• 6 months later...

am gasit si topicu asta exac de ce aveam nevoie cine stie unde pot face si eu un scut din metal la passat si unde pot suda si eu baia de ulei ms mult la toti care ma vor ajta

Link către comentariu

scut de metal gasesti la volksparts,baia se sudeaza la service-uri ce sudeaza in argon.

Link către comentariu

• 2 years later...

Buna.

Dupa cum scrie in numele topicului azi am reusit de am spart baia de ulei pe un drum de munte. Am o fisura de 3 cm. Dupa ce sa spart am mai mers 130 de km cu ulei ptr diesel luat din peco dar care nu era ptr pompe-duse, 11 litri, ca sa ajung cu masina acasa.

Sa putut defecta ceva grav in cei 130 de km?

Stiti cumva si ceva preturi ptr baie de ulei? Manopera?

Multumesc.

Daca mai e vreun topic asemanator rog un moderator sa-l mute, eu nu am gasit.

Link către comentariu

normal nu,daca turosuflanta na patit nimica nu sa int nimic.problema e sa schimbi uleiul dar inainte sa o faci sa bagi un aditiv de curatare a motorului

daca baia nu e lovita tare poti s mergi sa o sudei la cineva care sudeaza i aluminiu,e mult mai ieftin

Link către comentariu

Se poate suda (cred ca este Alu ca si la G4) dar avand 3 cm exista posibilitatea sa nu tina. Parerile sunt impartite si depinde ce meserias gasesti. La Golf 4 o baie noua costa in jur de 400 lei deci nu cred ca este diferenta mare la Passat (ca si pret).

Poti sa citesti pareri despre suduri sau lipiri cu silicon, alte solutii de lipit in acest topic :). De asemenea aici.

Link către comentariu

daca are lungimea trei centimetri poti sa dau drumu la ulei si sa o lipesti cu poxipol,daca e lata de trei centimetri e nasol,una noua e pana in 100 de euro.

Link către comentariu

E fisura, nu ruptura , sper sa se poata suda sau lipi.Din ce stiu eu in baia de ulei nu e presiune si atunci ar trebui sa tina si sudata sau lipita.

Link către comentariu

Ori sudura, ori schimbare, banuiesc ca nu vrei sa ramai iar fara ulei drum intins si sa te trezesti ca se strica ceva, gen turbina.. Evita insa solutiile de curatat motorul, vor contribui cu succes la degradarea lui pentru ca o mica pelicula din acea solutie va ramane pe toate piesele care astfel vor avea o ungere precara. sa nu uitam rolul acestor solutii...de curatare nu de ungere. Au fost cazuri cand au contribuit la defectarea tachetilor, axa cu came etc. ask mslo si altii. Oricum in timp vei avea nevoie de completat asa ca vei omogeniza treptat. Doar un schimb pentru inceput e de ajuns.

Link către comentariu

poxilina , face minuni , rezista de minune, mai ales pana la primul salariu . bafta cu inlocuirea baii

Link către comentariu

Maine imi vine baia de ulei( 264 lei) si manopera la un service cu 50 de lei.

Mersi tuturor de sfaturi, sper sa nu patiti ca mine.

Modificat de karlosss
Link către comentariu

marius1982.11

Auzi la el, cica poxilina :vwrullz:. Asta nici de poanta nu e buna, daca iti cedeaza in mers pe la vreo 110, stii ca ii faci papa lu criza, adica lu motoru'...

Asa ca , keep it real!

Link către comentariu

Asa ca fapt divers, eu am lipit baia la niste sarbi care erau in tranzit prin Romania si nu aveau timp si bani sa stea dupa o baie noua.

Un petic din tabla de aluminiu, lipita cu silicon rezistent la temperaturi inalte de baie si prinsa pe margini cu poc-nituri. Asta dupa ce am curatat bine de uleitotul. Si a mers perfect. ;)

Link către comentariu

Am reusit pana la urma si am schimbat baia dar la alte preturi, baia 439 lei + manopera 100 lei.

Link către comentariu

• 5 months later...

nu e nici un SF povestea cu poxilina. Cunosc un Passat 1.9 TDI (134cai) care si dupa aprox 3 ani merge cu poxilina pe baia de ulei, dupa ce a lovit un pietroi pe un drum off-road.

Link către comentariu

• 1 year later...

Baia la golf 4 1.6 benzina este aluminiu sau antimoniu? multumesc

Link către comentariu

• 3 years later...

Salut,

Am si eu o problema cu baia de ulei: filetul pentru surub s-a cam dus.

La service-ul unde am fost anul trecut au bagat o scula (tarod) sa refaca filetul la baie si apoi au strans surubul "cu simt de raspundere". Anul asta cand am fost sa schimb uleiul am vazut ca "garnitura" este rupta (am inlocuit-o), iar surubul da in gol (am verificat si eu).

https://imageshack.com/i/exc45bfej

c45bfe.jpg  974e42.jpg  b4648b.jpg

(surubul din mijloc este cel de la baia de ulei, celelalte de pe margine sunt de la cutia de viteze)

Mecanicul unde am fost sa schimb uleiul mi-a pus un silicon ca sa stea surubul fix si a zis ca o sa tina pana la urmatorul schimb, dar nu stiu care vor fi consecintele pe viitor.

5cf631.jpg  c0376d.jpg

La urmatoarul schimb voi verifica si un alt surub (desi cel pe care il am era in stare foarte buna).

Credeti ca in afara de inlocuirea baii de ulei ar mai fi si o alta optiune de refacere a filetului la baie?(ma gandesc la marirea diametrului si sa folosesc un surub mai mare si usor de cumparat)

In acelasi timp iau in calcul si o baie de ulei noua, pasta siliconica si o cheie dinamometrica (cu lista de Nm pt fiecare tip de surub) ca sa le-o dau mecanicilor pe viitor cand vor schimba uleiul.

Imi poate da cineva codul pentru baia de ulei la motorul diesel 2.0 BKD?

Modificat de mdinisoae
Link către comentariu

038103603AG  Baie ulei motor pt model cu locas senzor nivel

038103601AK  Baie ulei motor pt model fara senzor nivel

Ti-au strans aia busonul la ulei ...zici ca ti-au schimbat pivotii la Scania(niste dobitoci)...

Incearca sa vorbesti cu cineva sa iti majoreze filetul la baia de ulei (dar nu cu mult ca vei distruge structura dublata a baii unde are filetul)...si apoi montezi un buson majorat.

Asta este busonul original N  90813202 M14/1.5 pas /22 lungime.....

Link către comentariu

Multumesc frumos Gabi pentru informatii.

Studiez cum este mai avantajos, probabil ca o sa schimb baia si pe cea veche o voi pastra de rezerva (si voi incerca sa o rezolv).

O zi buna!

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Am schimbat baia de ulei si am platit in jur de 238 euro:

- baia de ulei din aluminiu , cod 038103603AG

- silicon, cod D 176501A1 

- surub, cod N 90813202

- manopera (3h si 10 min)  .... In realitate toata procedura a durat  2 ore pentru ca am stat langa mecanic si cu tot cu palavrageala, facut poze, am mai verificat si ceva la turbo.

Am insistat sa foloseasca cheia dinamometrica si sa respecte M din manual pentru fiecare tip de surub; bineinteles ca a fucut-o in felul lui spunandu-mi ca are 20 ani experienta, a strins mai intai cu cheia normala cat a considerat. Am insistat sa foloseasca si cheia dinamometrica si cand a pus cheia  dinamometrica deja "sarea".

Data viitoare cand ma duc la schimbat ulei imi iau cheia in buzunar si montez eu surubul, pentru comfortul meu psihic ... ca nu se poate altfel.

Pe langa asta am mai cumparat cateva materiale in valoare de 50 euro (suruburi de la scutul de protective, clipsuri de plastic pentru usi si pasla de izolatie de la motor pentru ca o pisica nu a avut ce face si a ros-o intr-o parte).

O zi buna tuturor!

Link către comentariu

Laurentiu_LWR

Salut...scuze dar nu scriu de pe pc sa vad de unde esti...

Unde ai platit atat?imi pare cam mult si din pacate sunt si eu in situatia sa schimb baia :(

Merci frumos...

Link către comentariu

Operatiunea am facut-o in Cehia (TVA 21%).

Link către comentariu

Data viitoare cand ma duc la schimbat ulei imi iau cheia in buzunar si montez eu surubul, pentru comfortul meu psihic ... ca nu se poate altfel.

:icon_thumleft:

Multi nu acorda importanta acestui detaliu si se trezesc ca dupa cativa ani scapa surubul.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!