Jump to content

Volkswagen Jetta 2013 2.0 TDI 140CP


victor92

Postare recomandată

Salutare tuturor si bine v-am gasit,

 

Ma alatur si eu grupului vostru cu noua si prima mea masina, o Jetta de fabricatie 2013, cu motor 2.0 TDI 140 CP, pe care o am din octombrie 2017 si de care nu ma mai dezlipesc.

Masina merge foarte bine, la cei 209.000 km ai ei.

Neexperimentat in ale achizitionarii unei masini, atunci cand am cumparat-o am fost putin rezervat cand am vazut numarul de kilometri, insa m-am linistit atunci cand am vazut ca a fost achizitionata in leasing, si ca toate interventiile necesare au fost efectuate la timp si numai in reprezentanta.

Semne de ingrijorare am totusi, pentru ca in prima luna, conducand mai, protector cu ea, si schimband la turatii mai mici decat ar avea ea nevoie, s-a aprins in bord indicatorul DPF-ului si mi-a aparut pe ecran atentionarea "Check particle filter", care dupa o regenerare la drum intins s-a stins. Totusi, ma astept sa nu mai tina mult avand in vedere numarul de kilometri, iar orice sugestie/informatie in acest sens din partea voastra este binevenita.

In rest se comporta foarte bine, este foarte iute in jungla bucuresteana, iar la drum intins, pe cat este de vrednica, pe atat este si confortabila, si este o placere de fiecare data cand ma urc la volan.

De asemenea, am inca o nelamurire in ceea ce o priveste. Am observat o diferenta intre viteza indicata in bord, si cea reala. Mergand pe autostrada cu o alta masina in fata, mie imi arata 130 km/h iar celui din fata mea 120 km/h. Am facut atunci un test cu o aplicatie gps de pe telefonul mobil si am constatat ca viteza reala era de 120 km/h. Cauza pe care o banuiesc eu ar fi anvelopele. Am cumparat-o cu un singur set de anvelope, de iarna. Probabil ca nu au dimensiunea potrivita, si de aici apare diferenta in viteza. Daca ipoteza mea este corecta, intrebarea ar fi, cum voi sti ce dimensiune de anvelope va trebui sa cumpar atunci cand se termina iarna, pentru ca masina sa imi afiseze viteza corecta? Si in aceasta privinta voi fi foarte recunoscator celor care ma pot lamuri.

Am pus mai jos cateva fotografii din decembrie, insa astept vreme mai buna pentru o sedinta foto mai de calitate.

Va multumesc celor care v-ati rupt din timpul vostru sa cititi ce am scris si mai ales celor care urmeaza sa-mi raspunda!

O zi frumoasa sa aveti! Va salut!

 

27265504_10215809847217876_680949947_o.jpg

27267717_10215809847177875_1487597259_o.jpg

27267804_10215809847337879_1105454027_o.jpg

27393434_10215809847137874_287837745_o.jpg

Link către comentariu

Bine ai venit pe forum!

Sa o stapanesti sanatos.

Conform regulamentului in aceasta arie nu cautam rezolvari la problemele tehnice si pentru ambele intrebari ridicate de tine exista topic-uri in aria tehnica, deci te rog sa cauti raspunsurile acolo.

Multumesc.

Link către comentariu

Salut Loghy!

Iti multumesc!

Am spus si despre probleme mai mult in ideea de a impartasi impresiile scurtei mele experiente de cand am luat masina si pana acum. Scopul topicului a fost de prezentare a masinii mele nu de gasire a rezolvarii problemelor, insa probabil m-am exprimat in asa fel incat am scos in evidenta mai mult problemele decat masina :)). Am citit regulamentul si l-am inteles si pe viitor voi avea mai multa grija.

Totodata iti multumesc pentru ca ai acordat timp sa pui aici link-urile discutiilor despre cele doua subiecte.

O zi faina sa ai!

Link către comentariu

Salut Victor 92,

 

Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea multi km de acum inainte. 

 

 

Link către comentariu

Felicitari pentru achizitie. Chiar sunt curios de cum va functiona motorul de la acest numar de km, avand si eu (cred) acelasi motor pe CC. La ce interval de km s-au facut schimburile de ulei pana acum?

ps: Ar merge o retapitare sau o refacere a volanului. Bafta!

Link către comentariu

Multumesc @alexene

@NordicN Mersi! In ceea ce priveste motorul, nu stiu daca asta indica tipul, dar in cartea service scrie 2,0 103fTDIM6F.

Schimburile de ulei s-au facut la 30.000 km in afara de ultimul, pe care l-am facut dupa 20.000 km. Masina facuse schimbul la timp la 180.000 insa eu l-am schimbat cand am cumparat-o la 200.000, impreuna cu distributia, pompa de apa si cureaua de auxiliare.

Intradevar volanul area acea "zgarietura" pe partea stanga. Momentan nu stiu unde pot face o astfel de refacere si cam cat ar costa. Nu am avut timp sa ma interesez, dar urmeaza. :)

Zi faina!

 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!