Jump to content

Cutie de viteze "inlocuita" ? Dovezi ?

codatel
 Share

Postare recomandată

Un f bun amic de-al meu a fost cu masina in service. Nu dau nume de service (e un service cu renume) si persoane. Masina, un Golf 4 TDI a stat in service cam 5 zile pentru mai multe operatii. Cand si-a luat masina din service a observat ca s-ar fi intamplat ceva cu cutia de viteze incepand sa caraie atunci cand schimba din treapta 1 in treapta 2 la turatie intre 3.500 - 4.000 iar ambreiajul debraia mai sus decat inainte.

Intorcandu-se inapoi la service i s-a zis dupa o constatare ca cutia de viteze e stricata si ca piese de schimb pt cutiile de viteze NU se fabrica in general si ca trebuie schimbata. I s-a oferit in 5 minute o cutie de viteze la un pret de 450 euro Second Hand fara piesa la schimb.

Foarte suspect e faptul ca inainte de service mergea bine iar cand a luato nu mai mergea bine si caraia, faptul ca i s-a oferit o cutie destul de ieftina (zic eu) intr-un timp relativ scurt (zicand ca stie el pe cineva cu o cutie buna).

Intrebari:

1 Cutia de viteze are vreun cod stantat pe ea ?

2 Daca are un cod / serie stantat unde anume se regaseste pt a putea verifica daca a fost schimbata sau nu. Cartea masinii? in VIN ?

3 Alte sugestii comentarii sunt bine venite

Modificat de codatel
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In mod normal se vede la suruburi daca a fost umblat la ea.

Link către comentariu

pai da. se vedea pe suruburi ca au fost desfacute. totusi cum iti dai seama daca e a ta sau nu cutia ? :Driver:

Link către comentariu

Spune te rog ce service este,macar sa stie lumea sa nu mai dea pe acolo,

eu zic sa reclame la sefi poate aceasta magarie este opera unor "mecanici" care nu fac altceva decit sa injoseasca serviceul care dealtfel poate fi onorabil in alte privinte.

Link către comentariu

Nu dau nume de service (e un service cu renume) si persoane.

de ce, vrei sa ia si altii teapa?

Link către comentariu

Pe cutie este trecut codul acesteia si seria fabricatiei. Toate acestea sunt vizibile daca deschizi capota motor si te uti in zona timoneriei.

Se poate cere la PORO, pentru VIN-ul masinii tale, care este seria motorului si a cutiei de viteze.

Link către comentariu

multumesc ender. ai fost la subiect.

nu zic ce service e intai verific si pe urma.. ca daca nu s-a schimbat nimic si intr-adevar e paranoia tovarasul meu... ma fac eu de cacao :)

apropo la midocar si PBN i s-au cerut 7600 RON cu piesa la schimb (76 mil) si fara piesa la schimb 10.100 RON (101. mil lei) :D

Modificat de codatel
Link către comentariu

Se fabrica piese de schimb pentru cutii de viteze. Acum depinde de piesa. In cazul meu schimbam cutia doar pentru ca era stricat pinionul de AR?

Link către comentariu

aici e vorba de carcasa care e sparta..nu stiu ce sa zic dar asa i s-a zis ca daca ai rupt un diferential sau un sincron nu prea ai sanse sa gasesti piese de schimb..

o sa postez o poza cu cutia...

Modificat de codatel
Link către comentariu

Foarte fals! Sincroanele cel putin m-am interesat eu la PBN si costa cam 30-50 RON pentru cutia mea unul, adus in 5-7 zile calendaristice. Iar cu diferentialul nu poate fi prea diferit..

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!