Jump to content

Autobuzul meu: Skoda Superb 2


eFu

Postare recomandată

Salutare, tuturor!

De vreo două săptămâni folosesc o Skoda Superb2, combi, din 2012, preluată în leasing de la Porsche România. Motor 1,8 TFSI, DSG7, 79.000km, echipare Elegance, cu revizii făcute la Skoda (nu știu dacă asta e bine sau nu, încă, însă înclin către partea că nu e de bine...).

Super faină, încăpătoare - nu cred că am mai văzut asemenea spațiu în spate la nicio altă mașină (în EKlasse ai mai puțin loc pentru genunchi - simulat prin profilarea spătarelor scaunelor față, mai  mult), iar portbagajul e imens! Mă simt ca și cum aș merge cu autozbuzul, cu aproape 5m de șifonier, pe șosea!

Confortabilă, cu destul zvâc la nevoie (vin după 255CP și 380 Nm și mă gândeam că nu i-ar strica un chip tuning), consum decent - 10,2 majoritatea în oraș.

 

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos! Pune si cateva poze sa vedem si noi agregatul.

In privinta tuningului, esti cam limitat din cauza cutiei automate care suporta maxim 250nm, valoarea atinsa deja in configuratia de fabrica a motorului. Gasesti mai multe informatii in topicurile dedicate.

Link către comentariu

Știu, am văzut și mă tot întreb dacă limitarea asta vine din rezistența fizică a subansamblurilor/lanțului cinematic din cutie sau e doar o protecție software?

O firmă spcializată în așa ceva din Timișoara mi-a spus că se poate face un override la limitarea cutiei, prin resoftare, ceea ce îmbunătățește funcționarea ei și ridică limita la peste cei 250Nm. O altă firmă (din UK) mi-a spus că nu fac resoftare la cutie, ci tuning-ul motorului determină doar modificarea spre maxim 310Nm a cuplului motorului (în plus față de ridicarea spre 200CP a puterii), ceea ce nu afectează cutia, având o rezervă de rezistență.

 

Poze fac după ce curăț mizeria ultimelor zile de zloată românească de pe ea, chiar dacă e o culoare antijeg, delicat denumită 'Capuccino Beige' ;)

Link către comentariu

Foarte mulțumesc!

Deocamdată mai ajustez câte ceva, pe aici, pe acolo - până acum am schimbat becurile DRL cu becuri LED, pentru a fi mai vizibile, ștergătoare, anveloope de iarnă.

Fac și poze imediat ce iese soarele.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!