Jump to content

Golf 4 Variant, 1.9 TDI ALH - Ză TANC


Liviu_sbn

Postare recomandată

  • 3 weeks later...

Am lasat-o vreo 3 zile parcata cand a fost gerul ala de -10 grade si cand am dat s-o pornesc... nimic. Ce s-o pornesc, ca nici nu a mai avut putere sa deblocheze usile din telecomanda... a trebuit s-o descui manual.

I-am pus bacteria pe redresor, iar apoi a pornit la sfert. Teoretic bacteria e vina... dar nu, fiindca nu fac drumuri scurte, nu stau cu luminile aprinse sau alti consumatori cand e motorul oprit, iar bateria are mai putin de un am. E a 3-a pe care am luat-o in decursul a 2 ani, toate celelalte schimbate din acelasi motiv. Marci diferite toate... Cat ghinion sa ai sa cumperi 3 baterii proaste? Slabe sanse.

Acum e pe mana profesionistilor, tinuta sub observatie. Vreau sa inchei capitolul asta si s-o rezolv.

Alternatorul e nou... La cald nu face probleme. Faza ciudata e ca daca e cald afara, chiar daca o las si o saptamana sa stationeze, ea porneste la cheie. Dar daca e frig, praful se alege de ea... dupa o noapte de stat in frig, invarte mai greu la inceput dar porneste in cele din urma la prima cheie. Dupa 2 nopti in frig, masina nepornita deloc zilele respective, porneste abia la a 2-a cheie. Dupa 3-4 nopti, pa baterie.

Link către comentariu

PS: Senzorul de temperatura stiu ca nu functioneaza, o sa fie primul schimbat zilele astea, dar nu vad de ce se descarca bateria la frig si la cald nu... 

Link către comentariu

cu un multimetru digital de 20ron poti verifica si singur atat consumul din baterie cat si incarcarea, sau cat are bateria dupa oprirea motorului.

 

Link către comentariu
On 2/7/2018 at 5:52 AM, Liviu_sbn said:

PS: Senzorul de temperatura stiu ca nu functioneaza, o sa fie primul schimbat zilele astea, dar nu vad de ce se descarca bateria la frig si la cald nu... 

O lingurita de rabdare..:)...sa vedem daca azi porneste. Daca nu, avand in vedere ca bateria a fost deconectata... e de la ea. 

Ce o termina asa repede - verificam....

daca porneste = atunci incepem deconectarea modulelor, in vedere identificarii consumurilor, etc

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Bujii, electromotor, toate sunt in regula?

Un electromotor bun are suficienta turatie chiar si cu o baterie la ~50% din capacitate, valoare normala pentru orice baterie dupa o noapte la -10 grade.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!