Jump to content

Golf 4 Variant, 1.9 TDI ALH - Ză TANC


Liviu_sbn

Postare recomandată

Deschid in sfarsit topicul masinii care ma duce si aduce zilnic prin oras.

E un Golf 4 Variant Turbo Dizăl-ul de 90 armasari, cutie manuala. motorul asta ALH nu are moarte, uleiul nu-i place asa ca nu-l papa. In bord zice ca are peste 330.000 de km.

In curând trebuie sa fac schimbul de ulei si filtre si o sa si verific daca a papat ulei dupa un an de zile.

Masina o am din 2011 de la un prieten si m-a dus in concedii peste hotare de 2 ori pe an: Turcia si Grecia in principal. Drept pentru care am avut grija de ea mereu si nu am lăsat nimic sa se strice.

Ca si dotari as mentiona asa:

- Cruise Control

- AC Manual

- Incalzire in scaunele din fata si in bancheta din spate, montate acum un an de zile

- Toate geamurile electrice cu protectie copii

- Oglinzi exterioare incalzite si reglabile electric

- Faruri reglabile electric

- scaune fata reglabile pe înălțime

- difuzoare fata si spate

- In urma unei amenzi fiindca vorbeam la telefon in timp ce conduceam, i-am montat un Player din acela mare 2DIN, Pioneer, are USB, CD/DVD, Bluetooth cu ajutorul căruia mi se conectează telefonul si se aude in difuzoarele masinii. Microfonul a venit in pachet cu acel player si l-am montat pe stâlpul A lângă sofer. O sa pun mai tarziu si poze cu suspectul.

- cotiera fata si cotiera in bancheta din spate

- jante de iarna de tabla cu cauciucuri Hankook ICE Cept bla bla bla pe 15'', jante de Aliaj originale Pacific pe 16'' pentru vara

Plafonul i l-am schimbat anul acesta fiindca panza veche se lăsase in urma unui detailing interior. Acum e ca nou.

Turbina a fost schimbata prin 2010, am si acum factura, am primit-o odata cu actele masinii. Cu timpul am scimbat mai toate piesele mai putin motorul. Ala abia si-a facut rodajul la km astia.

Actuatorul turbo l-am schimbat primavara aceasta. Cel anterior îl reconditionasem prin 2012, acum am zis sa-l schimb. L-am gasit pe net la vreo 250 de lei. Isi face treaba de minune. Cu EGR nu am avut probleme niciodată, se pare ca orasul omoară in principal actuatorul, desi merg foarte turat.

Distributia am schimbat-o anul trecut in Octombrie 2016. Nu o schimbasem de cand am cumpărat maxima si am zis sa o schimb dupa cei 120.000 de km petrecuti împreună.

Topicul l-am deschis de pe telefon asa ca poze voi pune ulterior. Mereu ziceam ca-i fac topic si mereu găseam altceva de treaba.

Trebuie sa mai adaug problemele curente:

1 - pornire grea la rece daca nu pornesc masina cateva zile sau peste o saptamana si sunt temperaturi scăzute. Vara nu am treaba. Trebuie investigat, nu stiu care ar fi problema.

2 - câraie in treapta 1 si "marche-a-rier" daca ma grăbesc sa bag in viteza. Daca o las 1 secunda inainte sa bag in treapta 1 dupa ce apas ambreiajul nu mai caraie. Doar când ma grăbesc caraie. Secunda aia e de-ajuns la semafor sa primesti claxonul din spate.

Cam atât cu problemele. Mai sunt cateva minore la caroserie gen lac desprins pe aripa din spate stanga sub busonul de rezervor si cam atât. Aripile fata erau mancate de rugina asa ca le-am schimbat acum 2 ani.

TO BE CONTINUED. Acum iesim sa vedem luminitile ?

Link către comentariu

Hai cu pozele sa vedem tanculetul! 
Legat de problema nr. 1, eu am aproape rezolvat simptomele de care zici schimband uleiul din cutie si gresand cu un spray timoneria. Spun aproape rezolvat deoarece se mai intampla, destul de rar, sa mai caraie cand bag a1a repede. Probabil rezolvarea completa include ulei+gresat timonerie+schimbat abreiaj. 

Link către comentariu

Am schimbat uleiul din cutie si timoneria e ok. mai mult ca sigur ramane ambreiajul vinovatul, asa mi-au spus si la service. Dar nu ma grabesc sa-l schimb fiindca nu e deranjant momentan. Cand pica abreiajul atunci se schimba.

Sa vad cum rezolv si cu pornirea greoaie pe ger dupa pauze indelungate... De pe-o zi pe alta nu e problema, porneste putin mai greu cand e ger dar porneste sigur.

PS: Voi mai intarzia putin cu pozele ca sunt pe hardul extern.

 

Am gasit niste poze pe laptop. Abia astept sa vina troienile din prima fotografie si sa ma dau cu tancul prin oras :D 

La interior am schimbat manerele de la toate portierele si acum sunt noi.

Am avut intentia sa o vand in primavera cand luasem saptele, dar mi-a trecut cand am vazut ce ieftin se dau raportat la cata grija am avut de ea si cate piese la motor sunt acum noi.

WP_20160117_20_38_58_Pro.jpg

WP_20160326_15_52_00_Pro.jpg

WP_20160326_15_52_09_Pro.jpg

WP_20151227_13_37_10_Rich.jpg

WP_20151227_13_37_49_Rich.jpg

WP_20151227_13_40_25_Rich.jpg

Link către comentariu

Nice ICE Liviu!

La fel am patit si eu cand am vandut masina veche; pana la urma am dat-o in familie. 

Drumuri mii fara probleme!

Link către comentariu

Mersi, fara probleme grave sper :) Ca una am patit-o in dimineata asta in timp ce duceam fetita la gradi.

Eram in depasire pe strada din imagine, pe contrasens, acceleram puternic ca era unul cu un Opel si avea si o remorca in spate, si-l vad ca trage stanga in fata mea in timp ce eram in depasire aproape in parallel cu el, eram fix in dreptul remorcii deja in paralel cu ea. Am franat brusc si am tras si usor stanga, cat sa evit si sa nu ma urc pe bordura totusi , dar degeaba, l-am pupat cu dreapta fata in portiere lui din spate stanga.

Am facut fotografia exact pe sensul si directia si pozitia in care ma aflam pe contra-sens in depasire. Masina din imagine nu era acolo cand s-a intamplat, aveam liber in fata.

Am mers la politie pana la urma, diseara am programare pentru constatare, mi-a dat nr 21 si mai aveam 10 in fata mea... Omul nu stie ce-i aia asigurare la schimbarea directiei de mers din pacate. Nu era linie continua, nu era semn de depasire interzisa.

WP_20171204_09_17_42_Pro.jpg

WP_20171204_09_00_32_Pro.jpg

Modificat de Liviu_sbn
Link către comentariu

Pacatu'...chiar aseara vroiam sa ti spun ca arata tablaria si vopseaua prea bine pentru anii ei si uite ce ai patit...sper ca omul sa si recunoasca greseala si sa ti rezolvi problema cat mai repede.

Era ceva de asteptat dar oricum la constatare se descopera vinovatul acuma depinde cum judeca inspectorul...era bine o camera in bord facea cat o mie de cuvinte.

Modificat de sdR+
Link către comentariu

Din păcate pentru el zice ca e nevinovat. Asta o sa-l coste, fiindca rezolvam la politie si se suspenda permisul pentru asa ceva, pe lângă punctele si amenda de rigoare.

Nu-mi fac griji de tabla, se schimba, vopseste, o fac ca si noua.

Păcat de timpul pierdut pe la politie...

Link către comentariu

A scapat ieftin omul, doar o amenda de 580 de lei (290 in 48 de ore). I-a explicat politistul (foarte de treaba de altfel si foarte intelegator) care-i treaba cu prioritatea si ca semnalul la stanga nu-i ofera prioritate. Oricum, a dat semnal cand a tras de volan, nicidecum inainte, altfel ii observam din timp intentia si evitam eu sa mai intru in depasire.

Am deschis dosarul de dauna la asigurator (pe baza Procesului Verbal si a Autorizatiei de reparatie de la Politie) si saptamana viitoare ma duc la constatare.

Link către comentariu

Ne pare rau sa auzim ca ai lovit tancul. Bine ca nu ai lovit 7-le.

Sunt curios cum a reacționat individul dupa ce polițistul i-a confirmat spusele tale.

Link către comentariu

Inca era nesigur ? Eu nu inteleg, de ce nu a sunat pe cineva care cunoaste regulile sa nu se ajungă la politie si sa fi facut amiabila cand i-am spus. Iar daca a sunat totusi pe cineva, măcar se învață minte sa nu-l mai sune a 2-a oara ?

Ză Tanc isi linge rănile in parcare.

Pe mine ma sperie gândul ca trebuie sa mă mut la bloc vreun an de zile pana termin casa si numai la locurile de parcare mă gândesc... Unde spanac sa parchez? Ca e jale cu locurile de parcare la bloc si mereu te trezesti cu masina zgariata...

Modificat de Liviu_sbn
Link către comentariu

o sa fiu eu Gica Contra si o sa intreb de ce a fost nevoie de depasire in oras? :D Mai ales in intersectii,, ca si eu sunt patit cu asa ceva si de atunci m-am lecuit. Noroc ca nu m-am accidentat cu ala. La mine era unul de semnaliza dreapta si statea pe loc ca si cum voia sa se parcheze cu spatele. Am semnalizat si l-am depasit desi normal trebuia sa astept, apoi a inceput sa vireze brusc stanga in timp ce eram in depasire. Am accelerat la maxim si am iesit din situatie insa foarte aproape sa ne lovim.

Eram in Aschaffenburg, Calin stie unde-i dar nu eram cu el :P 

Link către comentariu

Iti doresc sa iasa bine reparatia si sa nu te tina mult in service pentru confirmare plata.

Si eu sunt de parere ca e mai bine sa eviti manevre cu risc crescut, sunt pline drumurile de soferi neatenti. Chiar daca rezolvi cu RCA, timpul pierdut si stresul nu ti le deconteaza nimeni. :( 

E bine ca e doar atat. Drive safe!

Link către comentariu

@Aerofan Pai sa merg cu 30 de km/h in spatele unuia cu remorca, pe un drum lung si liber din fata si din spate si cu spatiu de depasire, fara ca el sa dea niciun semnal stanga/dreapta, nu prea am rabdare sincer sa fiu :D Si nu era o intersectie din aceea in cruce, era una cu un drum care face la stanga. De fapt sunt vreo 3 drumuri acolo in zona care fac la stanga toate.

Acum na, ce sa fac? Sa nu mai depasesc niciodata in oras? Fiindca nu cunosc toate strazile din Bucuresti ca sa stiu cand am o intersectie cu un drum la stanga/dreapta. Inteleg foarte bine ce zici, sa conducem cat mai preventiv posibil. Asta ar presupune sa merg cu 30 km/h pe orice strada pentru a putea Evita orice tip de pericol, ar insemna sa nu mai depasesc niciodata, poate chiar sa las masina acasa si s-o vand. Mi se pare putin exagerat.

Daca nu conduceam preventiv in aceasta depasire, se termina mult mai rau. Eram cu ochii pe el ca pe butelie in timp ce eram in depasire pe contra-sens, si asa am vazut semnalul la stanga si I-am inteles intentia si am reusit sa-l izbesc cu o viteza minima , vreo 20 maxim, redus de la 60, fiindca am apasat frana foarte tare si am si tras stanga de volan usor incercand sa-l evit si sa lungesc spatial de franare pentru a putea opri masina definitive, dar fara sa ma urc pe bordure sa ma proiectez eu in stalpi sau masini parcate, pietoni...

Repet, inteleg foarte bine ce zici, si incurajez condusul preventiv, dar cand se intampla se intampla, oricat ai preveni. Desigur, cu cat previi mai mult cu atat scad sansele unui accident. Si eu mereu merg si scanez la 360 de grade in jurul meu, le stiu pozitiile la toate, le vad intentiile inainte sa dea ei semnal.

@razvan.ac Nu-mi fac griji cu decontul, are asigurare la acelasi asigurator cu mine, iar RCA-ul l-am facut cu decontare directa. Iti dai seama ca pe viitor o sa ma gandesc de 3 ori inainte sa mai depasesc. Dar chestia asta se poate intampla si cand devansezi pe unul care e pe prima banda si tu esti pe a 2-a, fiindca pe principiul asta de a preveni orice, ar trebui sa nu-l mai deposedez fiindca exista riscul ca respectivul sa vrea sa schimbe banda 1 cu banda 2 fara sa se asigure, e exact aceeasi chestie. Acum spune-mi tu sau orice alt sofer ca nu ai devansat niciodata :) Daca esti pe autostrada pe banda 2 cu 130 km/h si ai pe cineva in dreapta pe banda 1 cu 100 km/h, ce faci, te opresti? Nu exista si acolo acelasi risc ca individual sa vrea sa schimbe banda? Exista, sunt riscuri pe care ni le asumam, dar in acelasi timp ciulim ochii si urechile sa fim cat mai atenti si sa incercam sa evitam daca cumva asta se intampla. Corect?

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Masina e in service momentan. Am facut o cerere de reconstatare fiindca a fost afectat si tragerul iar farul trebuie schimbat complet, cică e spart ceva pe interior...

Daca tot e in service o sa-i fac acum si schimbul de ulei si filtre.

Abia astept sa aduc tancul înapoi sa ne luptam cu nametii ce vor veni...

Ps: Am amanat problema cu pornirea grea la rece deoarece a trebuit sa o las in service. Imediat cum o primesc sper sa rezolv si cu pornirea.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Salut, masina e fabricata in 2000. Nu stiu daca vopseaua e originala, masina asta o am din 2011, eu personal am schimbat si revopsit bara fata, aripi fata, bara spate, si una din aripile din spate. i-am dat un polish anul trecut la toata masina.

Nu vreau sa mă mint singur, dar nu prea are cum sa mai fie originala vopseaua dupa 17 ani.

Link către comentariu

Ză TANC e din nou pe străzi - sau pe pârtie mai bine zis la ce polei a fost dimineață - si așteptăm cu nerăbdare nămeții cat gardul. Hankook-urile fac fata.

Avem si filtre noi si ulei curat. Să vină zăpada!!!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!