Jump to content

AC / Climatronic - probleme

cristian32
 Share

Postare recomandată

Hristos a înviat! 
mașina în cauză - Passat b7 combi, 2.0 tdi 

Azi a fost prima zi de “căldură”  și am fost complet dezamăgit de AC. Am lăsat mașina în plină căldură la soare și arata 34 in habitaclu și spre suprinderea mea, ac nu făcea față. Compresor nou nouț, freon încărcat maxim. Dupa 3-4 minute de pus în mișcare începuse să răcească puțin la gurile de ventilație dar cu totul pe low nici după 10-13 minute nu se răcise în mașină.

acum seara la 22.5c temp exterioară, am pus un VCDS și am următoarele valori (poza anexată). Clima pe LOW, setată pe grile frontale, fără recirculare. 

observ ca temp la evaporizator e ok, la gurile de ventilație temperatura e in limitele acceptate conform manualului de reparație, deci la temperatura asta exterioară pare ca face față. Totuși ce văd în neregulă este valoarea de cuplu a compresorului. Pare cam mica, deși nici nu a fost “canicula”. 

Compresorul este un VALEO 699357 achiziționat nou. Ambele ventilatoare pleaca imediat ce se activeaza 'AC'-ul, delay-ul fiind de cateva secunde.

cum vi se par valorile? Nu am găsit nicăieri valoarea optimă de cuplu. 

Ce aș mai putea verifica pentru a face sistemul de răcire să “facă fata”?

multumesc. 

IMG_9527.jpeg.d53b77205c7ffbc8bc2dde4b1c181d6b.jpeg

Modificat de MTeiu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!