Jump to content

Jante Seat Ibiza

Toma Aurelian
 Share

Postare recomandată

sau 205x50 r16(cauciucul) -oare intra? as vrea totusi sa nu fie pe 45 ..am vazut o gramada de jante strambe ... pe care era cauciuc de 45...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Toma Aurelian

10

• gigi72

7

• Akebono

6

• o3_cep

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pai daca te uiti pe site-ul indicat in postul #11, reamintit de vincentsv in postul #24 si daca ai grija sa bifezi optiunea “metric” ai sa vezi ca:

- la dimensiunea standard 195/55 R15 ai un talon de 107,3 mm;

- la dimensiunea optionala de 205/45 R16 ai avea un talon de 92,2 mm

Deci inteleg ca ti se pare prea mic talonul de 92,2 mm. In aceasta situatie ai posibilitatea sa recurgi la dimensiuni non-standard:

- la o dimensiune de 205/55 R16 ai avea un talon de 112,8 mm, deci cu 5,5 mm mai mult ca in standard (mai confortabil), dar roata ar avea o raza cu 18,2 mm mai mare si s-ar invarti cu 6,1% mai incet, ceea ce este inacceptabil pentru ca motorul ar efectua un efort prea mare atat din cauza diferentei de raza (diametru, circumferinta) cat si din cauza diferentei de masa, semnificativ mai mare, a rotii.

- la o dimensiune de 205/50 R16 ai avea un talon de 102,5 mm, deci cu 4,8 mm mai putin ca in standard (ceva mai putin confortabil), iar roata ar avea o raza cu 7,9 mm mai mare si s-ar invarti cu 2,7% mai incet, ceea ce mi se pare la limita acceptabilitatii. Motorul ar efectua si in acest caz un efort mai mare din aceleasi cause descrise mai sus.

Dar tinand cont de confortul mai mare si de riscul mai redus de a deforma jantele decat daca ai folosi roti de 205/45 R16, utilizarea dimensiunii de 205/50 R16 ar putea fi un compromis acceptabil.

S-ar obtine deci un confort aproape egal cu cel oferit de dimensiunea standard si un aspect imbunatatit al masinii.

Dezavantaje: usoara scadere a demarajului, discreta suprasolicitare a motorului si o uzura ceva mai rapida a articulatiilor si bucselor aferente rotilor din cauza greutatii suspendate mai mari.

Modificat de razdan
Link către comentariu

As mai adauga un dezavantaj: pretul ceva mai mare al anvelopelor, mai ales daca nu sunt standard.

Cred ca alegerea unui design adecvat al jantelor poate imbunatati aspectul per total. Am vazut jante care desi aveau dimensiuni mari (17"), datorita designului pareau subdimensionate, parca pe un BMW seria 3 noua...

Standard la Ibiza pe 16" este 205/45, asa vine echipata varianta Sport. Stylance e pe 15", FR si Cupra pe 17". Eu cred ca poti sa pui si 205/50 pe 16", dar te abati de la standard care este ales cu un scop atat practic cat si estetic.

Sorry pt. repetarea link-ului.

Modificat de vincentsv
Link către comentariu

da..eu ma gandesc pt confort...dar nu vreau sa stric masina..asa ca imi iau jante pe 16" si cauciuc de 45 o sa arate bine... (ma gandesc si la pretul cauciucurilor)

Link către comentariu

Sa nu uiti sa pui si tu o poza cu jantele pe care le-ai ales! :Driver:

Saptamana viitoare o sa-mi cumpar si eu jante pe 16". Inca nu m-am putut decide ce jante sa-mi cumpar. Si studiez de vreo 2 luni zilnic, jante pe diverse situri!

In urma pdf-ului lui Akebono m-am lamurit cu multe! Multumesc mult!

Link către comentariu

eu sunt inca in prima luna (luna viitoare dau comanda) ...i-am disperat pe toti din jurul meu dar...daca dau un ban trebuie sa merite si sa fiu eu multumit ... bineinteles ca o sa pun poze :Driver:

Link către comentariu

• 1 month later...

Marirea diametrului jantei (cu pastrarea diametrului janta plus anvelopa) duce la diminuarea timpilor de acceleratie pana la 100km/h, in special la motoarele de puteri mici. A fost efectuat un test de catre o revista frantuzeasca de tuning auto. Oricum, cine vrea, se poate convinge imprumutand rotile de la un amic. Altfel, look-ul masinii are de castigat cu jante mari. Pacat ca nu avem sosele pentru asa ceva.

Link către comentariu

Toma ce ai facut pana la urma? Ai pus jantele? Ceva poze?

Link către comentariu

• 1 month later...

Pana la urma ti-ai pus jante pe 16"? O poza, o maslina... :blink: Cat te-a costat - jante + cauciucuri- ?

Link către comentariu

• 1 month later...
Toma Aurelian

baieti... imi pare rau ca nu am raspuns pana acum... inca nu mi-am luat jante... (nu a fost o problema de hotarare ci mai degraba de bani) ... o sa mai dureze oricum inca cateva luni ...

Link către comentariu

• 4 months later...
poti sa pui linistit 195/50/15

bine de pus le pun, dar nu o sa am probleme cu baietii cu ochi albastri, pentru ca mai nou dupa fobia cu trusa de prim ajutor etc ,au inceput sa se uite pe la anvelope si becuri, am prieteni care au p

Link către comentariu

bine de pus le pun, dar nu o sa am probleme cu baietii cu ochi albastri, pentru ca mai nou dupa fobia cu trusa de prim ajutor etc ,au inceput sa se uite pe la anvelope si becuri, am prieteni care au p
Link către comentariu

te duci la rar si le treci in carte. sigur exista jante pe 15 pentru ibiza, dar n-au fost trecute.

multumesc asa sa o sa fac , si cred ca trec si pe la politie sa vad daca i-mi dau astia copii de pe actele originale ale masinii pentru ca eu ca un destept atunci cand am adus-o din germania nu am facut copii de pe ele si cred ca acolo era trecuta si dimensiunea pe 15", dar nu au vazut-o boii de la rar.

Link către comentariu

Tu crezi ca pe aia ii intereseaza, sa treaca toate datele ce apar pe cartea originala a masinii?? Daca i-ar fi interesat ar fi trecut! Asa daca vrei sa-ti omologheze ei ceva ulterior, ca nu si-au facut treaba cum trebuie, mai tre sa platesti. Alti bani alta distractie. Dar ca noroc am intles ca, omologarea de alte roti costa putin peste 10RON. Doamne da sa fie asa, ca si eu tre' sa-mi omologhez nishte roti 215sau225/45 R17 pentru Golfulet.

Bafta

Link către comentariu

Tu crezi ca pe aia ii intereseaza, sa treaca toate datele ce apar pe cartea originala a masinii?? Daca i-ar fi interesat ar fi trecut! Asa daca vrei sa-ti omologheze ei ceva ulterior, ca nu si-au facut treaba cum trebuie, mai tre sa platesti. Alti bani alta distractie. Dar ca noroc am intles ca, omologarea de alte roti costa putin peste 10RON. Doamne da sa fie asa, ca si eu tre' sa-mi omologhez nishte roti 215sau225/45 R17 pentru Golfulet.

Bafta

ok , dar in cazul asta trebuie sa schimb si talonul?

Link către comentariu

Bafta

da, probabil nu costa foarte mult sa omologhezi jante admise pe masina, dar cu siguranta te costa sa imprime alta carte si apoi la politie alt talon.

Link către comentariu

pai decat sa mai alerg pe la birocratii astia mai bine le cumpar, le montez si sa fie sanatosi.

daca doamne fereste ma opreste cineva si-mi suspenda talonul

Link către comentariu

Ibiza poate fi "incaltata" cu cauciucuri astfel: 185/60/R14, 195/55/R15 sau 205/45/R16. Eu am toate aceste dimensiuni trecute in cartea masinii. In talon am trecute doar cele pe R15 si R16.

Link către comentariu

la mine nu sunt trecute decat astea 165/70/R14 si 185/60/R14 de cate doua ori fiecare

Link către comentariu

• 1 month later...

Scuzati-mi absenta! Talonul masinii nu trebuie schimbata, pur si simplu se trec noile marimi in rubrica de observatii si se stampileaza.

Link către comentariu

@gigi72 - te-ai uitat in cartea masinii? eu de exemplu la bora am in talon 15, masina a venit din fabrica cu 16 (nimeni nu m-a intrebat niciodata nimik), dar in cartea masinii e prezenta si varianta cu 16. S-ar putea ca in cartea masinii sa le ai trecute. Faci copie dupa carte si gata nu te mai intereseaza nimik.

Link către comentariu

am rezolvat-o cu rar-ul dar acum s-a stricat vremea, asa ca o vreme mai tin jantele de tabla . cei de la rar mi le-au trecut pe toate care erau in briful masinii adica 195/55/15, 195/50/15, 185/55/15(in brif scria pt. anvelope de iarna ei le-au trecut fara mentiunea asta ) , 205/45/16 si 205/40/17

Link către comentariu

• 5 months later...

As vrea sa montez jantele din poza atasata, pe Seat Ibiza. Imi puteti spune o parere? Vin bine? Nu vin bine? Sa ma orientez spre altceva?

Jantele sunt pe 15". Latime: 6.5 inch, prinderea: 5x100. ET: 40

Orice parere e binevenita!

Multumesc! :(

post-5190-1187360424_thumb.jpg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!