Jump to content

Skoda Fabia II 2012 vs Seat Cordoba 2007 vs Seat Ibiza 2007


floryn2.0
 Share

Postare recomandată

Buna ziua! Sunt interesat sa achizitionez una dintre cele 3 masini.Insa sunt in dilema,caci nu stiu ce sa aleg,din punct de vedere al fiabilitatii mai ales.Am vazut cateva modele,apropiate ca si numar de km si stare estetica.

Masina va merge intre 2.500-6.000 km/luna,6.000 km mai rar,media sa zicem un 3.500 km + sau -.

Ceea ce ma intereseaza este partea mecanica,daca exista probleme comune,piese care cedeaza mai usor,calitatea materialelor,la ce ar trebui sa insist cand merg sa le verific!?

Astept cu interes sugestiile voastre!

Modificat de floryn2.0
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu inteleg de ce ai pus in versus Fabia 2012 cu Ibiza si Cordoba 2007.

Trecand peste asta, ca fost posesor de Ibiza 6L 2006, iti pot spune ca in cei 145.000 km facuti de mine in 6 ani si 3 luni de la achizitie pana la vanzare masina s-a comportat exemplar, iar ca fiabilitate eu cred ca a fost foarte ok, avand in vedere ca am schimbat 2 bobine de inducție, bucsele de la bascula, o bieleta de directie si una antiruliu. Asta pe langa consumabilele obisnuite, gen bujii, discuri si placute de frana. Trebuie sa fii atent la aeroterma, este pozitionata prost, inainte de filtrul de polen, astfel incat toata mizeria ajunge in aeroterma, la un moment dat aceasta se gripeaza.

In rest, platforma este una simpla, fara prea multa electronica si senzori, lucru care rezulta intr-o fiabilitate foarte buna.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Iti multumesc pentru raspuns.Am pus si Fabia in ecuatie deoarece am mers cu asa ceva si mi-a placut tinuta de drum,plus ca am pe cineva care ar dori sa o vanda

Inclin balanta un pic spre Cordoba,motorizare pe benzina,fara GPL.

Am citit ce ai scris,investitiile pe care le-ai facut sunt uzuale sau cel putin piese cu un cost destul de mic.

Tinuta de drum cum este?Ma refer la comportamentul suspensiilor.

Modificat de floryn2.0
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tinuta de drum e foarte buna, as spune chiar spre sportiva, insa nu va fi o fericire daca drumurile pe care mergi nu sunt bune, va zgaltai destul de rau. Eu am avut 1.4 16v 75 CP cod motor BKY, stiu ca pe Cordoba a fost acest motor si unul de 100 CP. Din 2008 s-a schimbat motorizarea, cu una de 85 CP, ceva mai putin fiabila, cu ceva probleme la injectoare. Iti recomand motorizarea pe care am avut-o eu, evita motorizarile 1.2 HTP.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!