Jump to content

Golf 5 GT 2.0 TDI BMN


Epurus

Postare recomandată

Dupa ce am condus aproximativ 2 ani si jumatate un Ford Fiesta (1.4 TDCi, din 2004) de care am fost destul de multumit am zis ca e timpul pentru ceva mai bun. Fiesta era okay cu consumul ei micut dar era mult prea inceata si mult prea incomoda la drum lung. Cum fac ~20,000km pe an am zis sa-mi iau tot diesel si asa am ajung la Golf 5 GT. Desi pot spune ca n-am fost totdeauna fan modelului (am preferat Leon-ul 1P), pe parcurs a inceput sa-mi placa din ce in ce mai mult.

Sa trecem la masina. E din 2006 (inmatriculata in Franta in anul 2007 unde a avut un proprietar - chiar masina de care am intrebat aici pe forum). Am verificat VIN-ul cu ajutorul unui prieten (+cumparat de pe autodna un istoric) si a reiesit ca masina are ~205,000km cu ultima intrare in service fiind facuta in ianuarie la 199,700km. Nu e perfecta. Masina are EGR-ul blocat si din ce-am vazut da cu motorina pe la un o-ring al unui injector. Se vor schimba toate in luna urmatoare, pentru ca acum masina sta pe banca fiind programata pentru inmatriculare tocmai in Septembrie. 

 

Dotari:

- MFD2 + sound pack (10 boxe), intrare USB

- geamuri electrice fata/spate + oglinzi electrice (din pacate nu si rabatabile)

- maxidot

- cruise-control

- cotiera fata/spate 

- AC automat

Si alte mici nimicuri care ma intereseaza mai putin. Masina are ceva modificari de la fostul proprietar. Are arcuri Eibach SportKit (rosii), amortizoare Bilstein (care sunt cam moi, pe duca dupa mine), jante de 18" Rial Daytona si evacuare fara catalizator si DPF. 

 

In momentul de fata e la tara in garaj unde asteapta un schimb de ulei si filtre (Motul Specific 504/507 + filtre Mann/Bosch/Mahle) iar dupa inmatriculare voi schimba setul de distributie si accesorii (role + curele) dar si lantul, intinzatorul si pinionul pompei de ulei care am inteles ca ar face probleme iar la pretul pe care-l are n-are rost sa nu facem preventiv lucrarea).

 

20170811_204226.jpg

2.png

23.png

Untitled.png

20170812_112343_1_25.jpg

Link către comentariu

Arata foarte bine ! Sa il stapanesti sanatos si cati mai multi km fara probleme !

Link către comentariu

@~LauR~ Multumesc la fel! Sa fie. 

 

Acum, in legatura cu masina. Mi s-a aprins check-engine-ul dupa ~650km facuti de cand am luat-o. Am pus VCDS-ul pe ea si am observat ca a incercat sa-si faca regenerare si n-a reusit. (are DPF-ul scos dar probabil cine l-a scos n-a mai facut si soft-ul aferent. Se rezolva). In rest, i-am schimbat uleiul (la aprox. 206,300km) si filtrele de habitaclu, ulei, motorina si cam atat. Sper ca spre sf. lui octombrie/inceputul lui noiembrie sa ajung la colegul EEXCALADE sa rezolv cu distributia, posibil saibe injectoare si mici alte chichite pe care le vreau rezolvate.

 

 

 

hoISXsW.jpg

ZUZ2aab.jpg

cN4gWnQ.jpg

9lqG8Zz.jpg

Modificat de Epurus
Link către comentariu
  • 4 months later...

Deci, am rezolvat toate problemele cu motorul printr-un soft facut bine... Masina nu mai da cu fum, nu mai trepideaza si nu mai intrerupe la ~2000-2500 ture. Pur si simplu i-am anulat EGR-ul, scos ce mai era in DPF si facut soft la Ginel (PowerTech Buzau) pt. cele aferente. Pe langa faptul ca acum trage de rupe asfaltul (~450Nm la ~2500rpm), masina merge super rotund. 

GOLF5 BMN COMP.PNG

GOLF5 BMN STOCK.PNG

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!