Jump to content

Jante/anvelope

ANdi B.
 Share

Postare recomandată

La fel e si la A4. Aceste lucruri insa s-au mai discutat, puteai si tu sa cauti. Raspunsul este DA si la intrebarea privitoare la prezoane. Merg si la janta de aliaj si la cea de tabla.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Dusul

11

• ANdi B.

6

• Baracuda

5

• NeXuS_3

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

inaltime 16 inchi latime 7 inch alejaj central 57 mm si ditanta intre prezoane 112 mm

Link către comentariu

Pentru Audi A6 C5 4B ('99-'04) janta din aluminiu stock e 7Jx16H2 ET45 care se recomanda cu anvelope 205 55 R16.

cele care le iau eu sunt 7jx16 et 42.vor fi mai in afar cu 3 mm.corect??

Link către comentariu

• 6 months later...

Salut baieti. Am o nelamurire in legatura cu o compatibilitate de jante. Am gasit spre vanzare niste jante in 15 spite de a6, pe 17'' cu 8j. Intrebarea mea era daca merg puse pe masina din semnatura, in situatia in care la mine trebuie pus 7.5j. Mentionez ca nu stiu exact daca am sau nu suspensie sport, inclin sa cred ca nu.

Link către comentariu

Ciao

In principiu ar trebui sa mearga si la tine. Insa, nici pe A6 nu sau montat din fabrica 8Jx17. Si la A6 este la fel ca si la A4, adica 7,5Jx17. Doar la cele de 18 sa folosit 8J

bafta

Modificat de Scorpion
Link către comentariu

Asa stiam si eu, am uitat sa precizez ca masina pe care au fost este a6 din 2007, modelul nou. M-ar interesa sa stiu exact daca a pus cineva, si daca merge.

Multumesc anticipat.

Link către comentariu

ai grija la distanta dintre prezoane! acolo se poate sa nu se potriveasca, in rest 8J inseamna ca poti pune cauciuc mai lat

Link către comentariu

Nu va mai faceti probleme cu distanta prezoanelor.Tot ce este fabricatie peste 2004 de la VAG este cu prindere 5X112(exceptie sigur face O1 tour si cred polo nush sigur).O1,Glolf 4,Audi TT 8N,A4 B5,Seat Leon1 si Toledo1,A3 primul model,Beetle,Bora au prindere 5X100 sper sa numai fi scapat vre-un model,restul au 5X112 turismele nevorbind aici de toaureg si Q7...asa ca fi pe pace si foloseste jantele cu placere.Cu respect Alex.

Link către comentariu

ET-ul este acelasi? daca da nu iti fa probleme ca acel 1/2 tol se imparte stanga-dreapta si toleranta este!

Link către comentariu

Salut

in primul rand consider ca daca tot raspundem omului sa o facem documentat, nu doar sa alergam dupa posturi. Eu chiar daca am redevenit "doar inscris" dupa noul regulament si am cateva anunturi postate la care nu mai am acces, prefer sa ma bag in seama doar atunci cand am ceva de spus !

Deci, pe A 6 sint jante pe 17" cu 8j de echipare originala, in acest caz ET fiind de 48. La cele de 7,5j ET-ul este de 45.

Asadar, problema devine urmatoarea:

- se vrea a se monta o janta o janta 5 x 112, 8 x 17", ET 48, pe A 4 B6, masina pe care in mod normal se pot monta jante doar jante de 7,5J.

Raspuns :

- din punct de vedere fizic se pot monta, dar din cauza ca ET-ul este foarte mare, rotile fata o sa atinga pe interior la viraj maxim, iar aspectul general o sa fie urat, deoarece jantele o sa fie bagate in interior fata de linia masinii.

- se poate rezolva si acest aspect, prin montarea de flanse, de 1,5 cm pe fata, si 2 cm pe spate, dar va trebui sa ai in vedere si schimbarea prezoanelor si eventual a antifurturilor.

- aceste lucruri sant valabile doar daca vorbim de jante de echipare originala A6.

In ceea ce priveste jantele after-marchet, 8x17", care se monteaza pe A 4,acestea trebuie sa aiba ET 35.

Caz particular, eu mi-am montat pe Passat, jante 8x17, chiar daca jantele originale pe 17" sint de 7,5j, care impreuna cu anvelopele de 235/45R17, au schimbat mult in bine dinamica masinii !

Numai bine !

Link către comentariu

Multumesc mult ptr raspunsuri, UWE iti multumesc ptr timpul pe care mi l-ai alocat. Din pacate, am ajuns la concluzia ca mai bine merg pe ceva oem (cand o sa gasesc), cele in 9 spite sau 5 spite de pe vremea aia.

Toate cele bune

Andrei

Link către comentariu

Salut!Ideea este ca va creste uzura bratelor, directiei...in cazul in care fol un ET prea mic si daca vei avea un J prea mare jantele se vor apropia mai mult de telescoape...sfatul meu e sa mergi pe 7,5J cu ET 45...

Link către comentariu

Confirm ce a spus UWE. Cand mi-am schimbat jantele cu 17" aftermarket (O.Z.), mi-au dat ca model 8J cu ET35 (alese din catalog pt A4) si stau foarte bine pe masina. Daca tot te-ai hotarat sa mergi pe ceva OEM, de ce nu alegi un model de jante pe 17" din cele ce sunt in dotarea pentru A4? Acelea se vor potrivi sigur. daca nu iti plac modelele de la A4 si doresti ceva de A6, atunci o sa existe problemele expuse de colegi anterior. Undeva trebuie sa faci un compromis, nu poti sa le ai pe toate. Parerea mea este sa faci mai degraba compromis la aspect si sa iei unele de A4 (chiar daca nu iti plac asa mult, sunt totusi modele destul de frumoase printre ele), decat sa mergi pe cele de A6 care vor schimba aspectul, vor uza bratele suspensiei si pot schimba caracteristicile dinamice ale masinii

Link către comentariu

cel mai bine, da un el la un dealer autorizat, da-i seria sasiului tau si seria de pe jante si ala iti zice daca merge sau nu, e cel mai sigur :)

Link către comentariu

Asa e, pb la mine nu era ca nu vreau jante de A4, tocmai am cautat expre de acelea, mai exact modelul sline in 9 spite de pe vremea aceea. Pb e ca nu am gasit, sau cel putin nu originale, ceea ce am cautat de la bun inceput.

Oricum multumesc mult ptr replieuri, voi cauta pana voi gasi ceva ce imi convine.

Andrei

Link către comentariu

Ce ai vrea din modelele astea?

18"

16"

16"

18"

17"

16"

18"

Sunt originale!

Link către comentariu

• 8 months later...
mihai_urotiorc

Salutari tuturor....as vrea sa stiu daca mi se potrivesc la masina din semnatura jante de fier cu dimensiunea 5x112 de la vw passat model 2001....Va multumesc!!!!

Link către comentariu

Io stiu ca la audi al meu merg si jante de mercedes e classe . si cred ca de audi merg si pe passat

Link către comentariu

mihai_urotiorc

Da am fost dupa ele sunt---...195/65/15 6Jx15H2 ET45 5x112mm cu cauciucuri de vara..... si pe ale mele tot asa scrie, le-am probat si sunt aceleasi,numai ca astea sunt noi :P merci ....!!!

PS: AM DAT DOAR 60 EURO aici in austria ..graz :vwrullz: Alles gute!!!

Link către comentariu

Nu stiu care este limita maxima a rotii care se poate pune pe A4...

Insa pot sa te asigur ca am anvelope 235/35ZR19 (pe jante 8jx19) si NU ating, nu freaca, nu trebuie sa schimbi arcurile, sunt probabil putin mai grele decat cele originale cu care a venit masina (de 16"), nu am (re)facut consumul dar chiar cred ca nu este foarte importanta cresterea...adevarul este ca daca pui niste jante de 1500euro/set si niste cauciucuri de 1500RON/buc si masina va consuma putin mai mult decat inainte va fi mare tragedie!

Sa fim seriosi! Daca vrei sa percepi o senzatie de cat de "manevrabila" si "ascultatoare" devine masina...parca o "pui cu mana pe trasa"...poate aranjam o intalnire.

Atentie! nu cred insa ca exista solutii ideale: pare sa rupa aderenta ceva mai usor (e drept ca am facut si chipuire) la demaraj. Posibil sa aibe ceva implicatii la ABS, ESP ?! mai trebuie studiat!

P.S. consumul cred ca inca se inscrie (tot) in limita de 1/3 din consumul Nissan-ului Patrol 3,0GR, din dotare...evident si el...automattyc!

Modificat de AutoMattyC
Link către comentariu

Salut, acum cand a trecut iarna am gasit sa cumpar de la cineva niste jante de pe un Passat din 2001 si nu stiu daca se potrivesc pe un A4(2004 - Avant - 1.9 TDI). La prezoane stiu ca se potrivesc( 5x112), dar nu stiu daca merg pe rotundul din mijlocul jantei.

Nu am gasit nimic asemenator pe forum si de aceea am deschis un topic nou.

Link către comentariu

Se potrivesc, ambele au 57 mm diametrul. Nepotrivirea este la ET si latime. Passatul in cauza are 37 iar la A4 ai 33.

Latimea la VW Pst. este 6 tzoli iar la A4 este 6,5 tzoli. Vorbim de jante OEM, tabla.

Ca sa-ti faci o idee, citeste aici www.carbibles.com

QUOTE inutil

QUOTE / REPLAY (citatul) ajuta cand se doreste citarea unui pasaj din alt post. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, in caz contrar este inutil si interzis de regulament.

Foloseste te rog butoanele ADDREPLY sau FASTREPLY.

Multumesc!

aryes13

Link către comentariu

• 3 weeks later...

cand am luat masina aveam jantele clasice de 16" aliaj cu 215/55/16 dar nu-mi prea placeau si am reusit un schimb cu un set de A8 pe 17" si erau incaltate cu 225/45/17(le-am pus pe fata) si celelalte doua 235/45/17 si le-am pus pe spate

nici de astea nu sunt prea incantat dar macar am micsorat talonul, stiti voi am suspensie standard si cand ma uit la roata parca vad aripa la tractor...

la ET par ok cel putin nu ating inca nicaieri(nu sunt in afara) dar nu stiu daca afecteaza faptul ca nu sunt la fel- eu am quatro si ESP si nu stiu...

in talon sunt trecute vreo 4 de dimensiuni de nici nu nai stiu care...

post-45979-1240586409_thumb.jpg

post-45979-1240586423_thumb.jpg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!