Jump to content

Pedala ambreiaj blocata!

johnny_78
 Share

Postare recomandată

De cateva zile pedala de ambreiaj imi ramane jos, adica nu se ridica in pozitia initiala dupa schimbarea vitezei.Sta cumva intr-o pozitie ciudata , iar daca vreau sa schimb din nou viteza apas maxim pe pedala si pot sa schimb, cei drept mai greu dar se poate.Ca sa revina in pozitie, bag piciorul sub pedala si o ridic, isi revine iar ambreiajul functioneaza normal.Daca conduc in afara orasului si nu folosesc asa des ambreiajul , merge normal.Rog ajutor! Multumesc! Masina e passat b6 2005, cod motor bmp!

Modificat de johnny_78
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Verifica pompa de ambreiaj. Sa nu pierzi lichid. Lichidul de frana e la nivel?

Link către comentariu

Fa o aerisire la cilindru de pe cutie, se rezolva problema, doar daca ai pierderi de lichid, e de schimbat.

Link către comentariu

Multumesc frumos , pt raspuns!Tocmai ce am verificat nivelul lichidului de frana, era bun.Dar uitandu-ma mai atent am observat ca are consistenta apei, si parea tulbure.Am luat o seringa si l-am scos afara tot cat am putut sa-l extrag cu seringa.Am pus lichid nou iar pedala nu mi-a mai ramas blocata , maine insa am mai multe treburi prin oras si am sa am un raspuns,dar pana acum pare a fi incurajator rezultatul testului prin curte!Revin maine cu un raspuns!

Link către comentariu

in cazul asta, fa ce ti-au spus colegii mai sus si indurate sa faci schimbul lichidului de frana 

( dupa ce verifici si constati ca circuitul lichidului de frana este etans ).

Link către comentariu

Vezi sa nu fie presul inghesuit sub pedala-ea trebuie sa faca cursa completa. Prin cursa completa inteleg si ca apesi ambreiajul complet, schimbi viteza, apoi il eliberezi complet. Nu mergi cu piciorul pe el, nu mergi cu pedala la jumatate, la semafor nu stai cu piciorul pe el-nu tii masina din ambreiaj. Daca dau masina imprumut la diversi, se plang ca ramane pedala de ambreiaj jos. La mine nu ramane niciodata, dar absolut niciodata.

Link către comentariu

Am promis ca revin cu un raspuns , azi am fost prin oras cu masina si am solicitat destul de des ambreiajul.Functioneaza perfect, parca e mai moale si mai usor de utilizat.Am sa ma duc totusi in servce pt. inlocuirea completa a lichidului de frana. Spre a nu avea dubii despre cunostintele mele de soferie, sunt sofer de aproape 20 de ani , sofer profesionist, am peste 1milion de km parcursi cu diverse automobile!Chiar cunosc rolul ambreiajului si stiu sa il folosesc!Multumesc pt. raspunsuri!

Link către comentariu

Si mie i-mi ramanea pedala jos, la inceput odata la cateva luni dupa aceea mult mai frecvent (odata la 5-6 apasari ale lui).

Solutia finala a fost schimbarea completa a ambreiajului (masina avea 165k km), rulmentul nu-si mai facea treaba cum trebuie

Link către comentariu

• 5 months later...

am urmatoarea problema aparuta la pedala de ambreiaj.tija de actionare care este din plastic si intra in cilindru pompa s-a rupt o bucatica din ea  iar acum pedala e putin mai jos si joaca in lateral dreapta -stinga. la mers nu deranjeaza doar ca o simt putin mai josin cursa. din cite am intrebat pedala vine cu tot cu cilindru ambreiaj nu gasesc doar pe ea separat si tija de actionare cilindru. operatiunea de schimbare implica deci schimbarea inclusiv a corpului pompei? care banuiesc ca se face dupa demontarea suportului bateriei pentru a avea acces. 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!