Jump to content

Octavia 3 FL, 1.8TSI 4x4 DSG6


aureliandan

Postare recomandată

De cateva zile am facut upgrade de la O2 FL 1.4 TSI DSG7 la un O3 FL 1.8 TSI 4x4 DSG6.
La configuratia de baza Style am mai adaugat cateva optionale:
- ACC
- Front Assistant
- Line Assistant
- Driving Mode Selection
- Bolero
- SmartLink
- Kessy
- Oglinzi exterioare cu efect antiorbire si pliabile electric
- Faruri LED cu AFS
- Inteligent Light Assistant
- Senzori parcare spate
- Stopuri LED 
- Culoare Gri Quarz 
Nu am avut timp sa-i fac poze dar o sa revin 


Impresii la cald ... cand am plecat de la dealer, am crezut ca sunt intr-o masina electrica  la un moment dat s-a activat sistemul Start/Stop dar nu mi-am dat seama decat atunci cand a repornit ... al doilea lucru remarcat a fost consumul instantaneu, in primele sute de metri imi arata constant 35, 40%, desi nu m-a interesat aspectul asta atunci cand am luat masina, am zis totusi .. asa de mult ?  masina avea 5km la bord, pana acasa media a scazut la 16%. Astazi am facut un A1 Buc-Pitesti si la intoarcere in Bucuresti imi arata consum mediu de 7.9% cu vit medie 110 Km/h .... asa mai merge 
Foarte confortabil sistemul Kessy
Luminile LED ... diferenta foarte mare fata de becurile obisnuite de pe vechea octavia
Astazi pe A1 am incercat ACC si Lane Assistant, trebuie sa recunosc, o adevarata desfatare, face condusul pe autostrada atat de usor si odihnitor. Am incercat tot felul de combinatii si de fiecare data au actionat predictibil si in siguranta, nu am simtit nici un moment ca datorita acestor sisteme se poate intampla ceva neprevazut. Am avut parte de masini care au intrat in fata mea, eu am intrat destul de brusc de pe banda 2 avand 120km/h pe banda intai in spatele unei masini care mergea sub 100, totul a fost sub control, in ambele cazuri sistemul si-a facut datoria previzibil.
Lane assistant functioneaza doar cateva zeci de secunde dupa care te avertizeaza pe maxidot ca trebuie sa preiei volanul, daca nu faci lucrul asta, in urmatoarele cateva secunde te avertizeaza sonor daca nici atunci nu preiei volanul actioneaza o fractiune de secunde frana la modul mai energic asa cat sa te zguduie putin mai mult ... mai departe nu am incercat ce se intampla 
Overall, foarte foarte multumit de configuratia aleasa !
Mi-am instalat pe telefon si Android Auto dar sunt dezamagit de functionarea Google Map, functioneaza doar cand vrea el, cand aleg o destinatie sta si se gandeste la nesfarsit pana sa faca traseul.
Am vrut sa folosesc Sygic cu MirrorLink dar imi spune ca nu poate stabili conexiunea cu telefonul ... in fine poate o sa le dau de cap.
Cam asta este deocamdata, o sa incerc sa fac primii 5000 Km cat mai repede 

Link către comentariu

Felicitari pentru alegeri! Sa te bucure sute de mii de km!

Eu si acum, dupa 2 saptamani, caut motiv sa o plimb si ma incanta every single time.

Asteptam poze :)

Link către comentariu

Foarte inspirata alegerea ! Exact aceeasi configuratie o am in plan, adagand doar senzori parcare fata. Imi poti da te rog dealerul/pretul de achizitei si timpul de asteptare ? Cand am configurat erau 20 de saptamani de la comanda.

Link către comentariu

Vant in pupa si drumuri usoare fara sa iti intre Haldex-ul !

Link către comentariu

multumesc!

@2Mr.M Brady Militari, termen 12-14 sapt dar a venit in 7  :), pret in jur de 25k dar probabil am beneficiat de o conjunctura favorabila :) 

cel putin cu mine au avut o atitudine foarte profesionala asa ca din partea mea ii recomand

Link către comentariu

Sa o stapanesti sănătos si drumuri bune sa ai!

Configuratia motor cutie e de vis pentru condus.

Recunosc ca atunci cand a apărut acest FL mi se părea hidoasa la exterior, acum întorc capul dupa orice Octavie 3 FL, farurile alea cu led si luminile de zi cu led o schimba foarte mult in bine.

Asteptam si niste poze ?

Link către comentariu

@aureliandan: Felicitari, sa te bucuri de ea :)

Apropos, poze ??? Hai cu pozele :) 

Ref la Google Maps, am patit exact ca tine initial. E legat de faptul ca trebuie dezactivat VideoInMotion. Dupa asta merge perfect Google Maps

Link către comentariu

Dupa aproape 800 km am reusit sa ne mai imprietenim :)

Am mai descoperit lucruri noi, Inteligent Light Assistant, super cool, schimba faza lunga cand nu ai trafic in fata si comuta la faza scurta daca detecteaza trafic, nu a dat gres niciodata la modul sa reactioneze tarziu sau sa nu detecteze masinile din fata.

In continuare gasesc foarte utile ACC si Lane Assist desi am constatat ca nu sunt infailibile si nu trebuie sa te bazezi 100% pe ele dar le gasesc utile pentru confortul sofatului.

Ma distreaza foarte mult efectul luminilor de zi, de obicei le tin stinse, le mai aprind cand mai arat masina cuiva, efectul este "WOW ... ozn frate" :) pana la urma cred ca schimbarea asta de design a grilei frontale este un plus.

4 x 4, da, imi place, am inceput sa-l testez si i-am simtit beneficiile, este o senzatie cam ciudata sa te simti ca pe sine in curbele abordate cu viteza mai mare.

Imi place foarte mult acest 1.8 TSI, desi nu  am depasit pana acum 3500 rpm, rezervele de putere si cuplu au fost arhisuficiente in toate situatiile intalnite, ma gandesc ce posibilitati are peste 3500 rpm :) 

Desi consumul nu a fost un criteriu la alegerea masinii, pana acum sunt foarte foarte multumit, am un consum mai mic decat la vechiul O2 1.4TSI (122CP) si probabil va mai scadea

Revin cu poze dupa ce se mai indreapta vremea 

 

 

consum.jpg

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Hehe, inca un 1.8 :) Felicitari pentru achizitie, foarte bine vine si culoarea aleasa. Sa o stapanesti sanatos !

Link către comentariu

Mie imi place noua grila mai ales cu daylight ... masina arata f bine... sa o stapanesti sanatos... dar unde sunt facute pozele alea cu apa aia de Caraibe :) ?

Modificat de corbu33
Link către comentariu

@laduncaag: bine, diploma de CSI pentru tine :) In alta ordine de idei, ca sa nu facem OT aici, domnilor, pentru ca suntem mai multi pasionati/interesati de locuri mai altfel de pe litoral, de ce nu postati in topicul de mai jos ? Impresii, poze, locatii, sunt binevenite. Hai sa "ne dam idei" unii altora :) 

 

Link către comentariu

@laduncaag ai pierdut berea :)  marea neagra, da, insa nu bulgaria ci romania, Tuzla mai precis :)

Link către comentariu

Ieri am sarbatorit depasirea primilor 2000 km :) si cum se putea mai bine decat un traseu de "forta" Buc- Curtea de Arges - Balea - Brasov - Predeal - Bucuresti, aproape 560 Km in vreo 8 ore de condus. Referitor la comportamentul masinii nu pot sa spun decat: SUPERB.  Combinatia asta 1.8 TSI, 4x4 DSG este chiar reusita. Consumul final mediu a fost de 8.4 l/100Km, surprinzator daca ma gandesc la modul in care s-a condus, aproape jumatate din drum in modul sport. Sunt niste senzatii pe care nu le-am trait cu vechea O2 1.4 TSI :) cel putin urcarile in forta pe serpentine, chiar ai senzatia ca esti pe sine si te impinge cineva de la spate, chiar a fost o incantare traseul.

A fost si un mic incident pe transfagarasan la coborarea spre Cartisoara, la 1-2m in fata mea in mijlocul drumului au cazut vreo 5 bucati de stanca mari cam cat o minge de hambal, a fost o senzatie foarte stranie, am pus frana cat am putut de repede si probabil a intrat si sistemul ajutator al masinii deoarece am simtit pedala de frana tare, masina s-a oprit instant, m-am uitat in sus si ma asteptam sa vina alti bolovani mai mari, spre norocul nostru s-a oprit. Nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca eram cu 5 secunde mai devreme in locul ala. Este prima oara cand patesc asa ceva pe transfagarasan asa ca aveti grija daca treceti pe acolo.

Cateva poze de pe traseu:

5.jpg

 

 

11.jpg

 

2.jpg

 

3.jpg

 

6.jpg

 

4.jpg

 

 

 

 

Link către comentariu

Masina de familie dar si potenta in acelasi timp. SUPERB intr-adevar!

Frumoase poze. Bag de seama ca te-ai cocotat ceva sa faci ultima poza :) Ce nu face un om pentru o poza reusita cu "amanta" (cum ii spune sotia mea masinii :biggrin:)

Link către comentariu

Ne apropiem cu pasi rapizi de 3000 Km ... :)

Super multumit / incantat de acest 1.8 + 4x4 + DSG, deja am inceput sa ma uit la optiuni REVO pentru el desi sunt convins ca este prea devreme :)

Comparand cu vechiul 1.4 TSI FWD, ma uimeste cat de bine sta in virajele abordate in forta, cel putin urcarile pe serpentinele mai largi sunt un deliciu, cu vechea FWD as fi fost de mult pe campii daca abordam urcarile in stilul asta. Lasand la o parte testele astea facute acum la inceput, stilul meu de condus este unul normal dar e bine sa stii ca ai in spate un sistem care te poate ajuta la nevoie.

20170705_121123.jpg

Link către comentariu

Eu am avut masina identica cu fosta ta si cu actualul Leon FWD dar echipare FR cu tren de rulare coborat 1.5 cm si cauciucuri 225 latime, exact astea sunt observatiile mele fata de ce am avut eu (chiar daca eu nu am AWD si nici multilink pe spate) Cumva masinile facute pe MQB au o stabilitate mai buna pe astfalt bun. Pe cele rele te taxeaza cu o duritate sporita... In fine masina ta este de zile mari ca si motorizare tren de rulare... asa ca iti inteleg entuziasmul, ai si de ce :) 

Link către comentariu

@DOL nu, sunt doar geamurile fumurii de la pachetul style

@Andrei1980 da, va trebui insa sa-mi temperez entuziasmul deoarece poate deveni periculos sa te increzi prea mult in sistemele astea AWD, XDS+ etc, cand vezi ca in urcare pe o serpentina destul de inclinata ajungi fara prea mare efort la viteza neregulamentara si masina nu da semne ca iese de pe trasa ... poate deveni chiar periculos sentimentul asta, ma gandesc ce senzatii au cei cu motorizari mult mai puternice si sisteme de tractiune integrala permanenta.

La un mers normal, nu stiu daca cei 5-10% transferati permanent puntii spate se simt, banuiesc ca in conditii normale nu se simt.

Modificat de taz21
viteze peste limita legala
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!