Jump to content

"Le machina" sau a mea Octavia Mk2


BogdanVF

Postare recomandată

Salutari,

Dupa mai bine de un an de la achizitionarea masinii, m-am decis sa scriu o scurta prezentare despre a mea Skoda Octavia 2 pre-FL din 2008.

Masina am cumparat-o pe 28 Ianuarie 2016 de la o doamna din Gorj. Avea 130000 km reali (verificati la reprezentanta), geamuri electrice doar fata, stergator luneta, computer de bord maxi-dot, A/C pe doua zone, motor 1.6 MPI 102 CP (de care nu sunt foarte mandru, dar asta a fost decizia de atunci).

Ca imbunatatiri, masina a avut ceva de suferit: am schimbat distributia, revizia de doua ori pana acum (masina are in momentul de fata 146000 km, in vara urmeaza cea de-a treia revizie), am schimbat toate cele 4 injectoare pentru ca cele vechi pierdeau presiune, schimbat parbrizul, am vopsit-o integral pentru ca a suferit un mic accident din care a iesit cu o aripa spate si doua usi infundate usor pe partea dreapta, folie pe toate geamurile exceptand parbrizul (spate 95%, fata 12%), am cumparat un set de jante Aluett pe 15", cauciucuri noi si vara si iarna, senzori de parcare pe spate si instalarea unei panze pe capota in interior (exact cum au modelele diesel din fabrica).

Planuri de viitor: schimbarea lunetei (am ramas doar cu cateva rezistente de dezaburire functionale), instalarea unei suspensii airride, achizitionarea unui set de jante pe 18" (probabil Interlagos, cele de pe Passat CC), schimbarea farurilor (ori cu unele OEM ori cu un set Dayline), schimbarea barilor fata-spate cu unele de vRS, eliminarea emblemei spate, colantare sau vopsire integrala cu o alta nuanta de negru, folie parbriz, schimbarea volanului cu cel de pe O3, schimbarea cd-player-ului cu un RNS sau ceva aftermarket, instalarea pilotului automat, o mica resoftare la motor, inlocuirea actualilor senzori de parcare cu unii OEM, instalarea unei camere pentru dat cu spatele si inlocuirea grilei fata cu una fara emblema.

Per total sunt foarte multumit de masina. Chiar daca are un consum mai mare si o lipsa de putere, pentru o masina de oras este foarte ok si merge foarte bine. Am ramas uimit de cat de ieftine sunt piesele pentru ea (unele chiar mai ieftine decat erau la Polo-ul din 2003 pe care l-am avut) si imi place ca imi ofera sentimentul de siguranta, stabilitate si confort. Am sa incerc sa creez o lista cu ceea ce fac la masina in timp pe acest topic. Multumesc! :)

rsz_img_9628.jpg

rsz_img_9635.jpg

rsz_img_9636.jpg

rsz_img_9641.jpg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!