Jump to content

Ulei motor Fabia

gdm
 Share

Postare recomandată

pai dupa 2 schimburi daca nu-ti papa ulei deloc motorul  teoretic mai faci un schimb cu ce ramane sau poate iei doar un litru (vezi sa bagi la al 2-lea schimb prima data uleiul ramas mai vechi ca nu e bine sa stea mult poate)

si nu ai de ce sa te enervezi fiindca la aceiasi bani alti producatori dau doar 4 litri ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 1 month later...

Buna.

Am vazut la magazine ulei "Castrol Edge turbo diesel - 5W40" ce satisface normele VW 502 si 505. Eu stiu ca norma 502 este ptr. motoarele pe benzina, drept urmare pot sa pun din acest ulei in Fabia mea care e pe benzina? Daca e bun acest ulei si la motoarele pe benzina, de ce e botezat "turbo diesel", sugerand ca e ptr. diesele?

Mersi.

Link către comentariu

E ok cel indicat de tine dar cum ramane cu faptul ca pe unele bidoane scrie "turbo diesel" iar la specificatii scrie ca uleiul este conform normelor vw 502.00/505.00? Sunt aceste uleiuri (turbo diesel) bune pentru benzinare?

http://www.oilmag.ro/uleimotor/castrol-edge-turbo-diesel-p-11746.html

Mersi.

Link către comentariu

poti pune in motorul tau orice ulei daca are pe verso la bidon normele vw 502, 503, 504, denumirea respectiva de pe bidon e marketing

ultimele 2 norme sunt long life si nu prea renteaza din punct de vedere financiar, fiindca la noi nu exista autostrazi si astfel practic noi avem conditii grele de mers dupa recomandarile VW cu mult trafic urban, deci VW recomanda utilizarea uleiurilor long life tot in regim de interval fix, adica max 15k sau un an

eu iti recomand sa alegi alta marca de ulei, e buna si asta dar e cam slabut acest ulei, Castrol se consuma mai repede ca alte uleiuri bune si motorul e mai zgomotos

eu iti recomand Motul, dar am auzit pareri bune si despre LM de ex... dar tu poti alege ce vrei

Link către comentariu

• 2 months later...

Trebuie sa fac revizia de 60.000 km / 4 ani.

Am cerut oferte de la mai multi dealeri Skoda si am primit oferte intre 835 si 907 lei.

Ideea este ca un dealer mi-a recomandat ulei Castrol Magnatec OE 5w40 (502 00, 505 00, 505 01), iar altul Castrol Professional OE 5w30 (505 01).

Ce ulei sa aleg ?

PS - Skoda Fabia II, motor 1.2, 60 cp, benzina

Link către comentariu

Cel cu norma din cartea ta tehnica si minim 10w40. Adica poti merge la 5w40, 5w50, 0w40, etc...dar nu 10w30, 5w30 care e ulei de iarna.

E o hotie nemaipomenita la ei, de ce vrei ? esti captiv de garantie, masina de firma, comodat ?

Modificat de 120 L
Link către comentariu

5w30 merge perfect allseason in a mea

Link către comentariu

Nu-s "captiv", dar nu prea aveam timp si credeam ca primesc o oferta cat de cat decenta. Pana la urma voi face singur revizia de 60.000 - sigur voi avea o reducere de cca 50 % fata de preturile lor :).

Link către comentariu

• 1 month later...

Buna ziua. Am o Fabia 1 1.4 mpi cod motor ATZ (68 hp 8 valve ). Motorul a fost recent ( de 10.000 km ) segmentat si schimbat tot ce era necesar. Inainte de segmentare aveam Mobil 1 5w10. Dupa segmentare mecanicul mi-a recomandat 10w40, argumentatia lui fiind clima din tara noastra. Am bagat Castrol magnatec a3/b3 10w-40. Dupa vreo 2000 km , a inceput sa bata un tachet. Se poate sa fie de la ulei ? Ce ziceti ? Sa merg in continuare pe 10w40 sau sa pun altceva ? Eventual s-ar putea daca de exemplu bag 5w40 sau chiar 0w40 sa nu mai sune tachetul ? Mentionez ca merg 70% in oras, drumuri scurte , turatii de maxim 3000 rpm ( rar ajung la 3500). Ce imi recomandati ( eventual de la castrol sau mobil 1 ) ? Multumesc mult. 

Modificat de Lucian86
Link către comentariu

Nu am inteles niciodata de ce recomanda la un motor segmentat ulei 10w in loc sa puna frumos 5w.

Dupa 2000km nu cred ca bate din cauza uleiului totusi daca e mai ieftin poti incerca sa schimbi uleiul cu 5w40.

Link către comentariu

mda, multe neadevaruri pe aici. puneti 5w-30 sau 0w-40. cei care au diesel sa aiba norma de diesel.

aralul nu e facut in germania din moment ce scrie in romana si inca 1-2 limbi straine pe eticheta. sigur e facut pe aproape. mi s-a parut cel mai prost de departe.

momentan am vapsoil 5w-30(ieftin si original sigur), merge foarte bine si nu se consuma deloc, ca sunet si dinamica mai bun ca 5w-40.

10w- e istorie sau pt masini cu motorul varza. 

daca vreti pe cel mai bun puneti asta: http://www.ulei-sua.com/ulei-motor-autoturisme-sintetic-semisintetic-multigrad-fabricat-in-sua/red-line-5w30-mid-saps-euro-946ml.html

Link către comentariu

Deci sa ma duc pe 5w40. Ce firma recomandati ? Nu ma zgarcesc cand e vorba de ulei. Pentru 1.4 mpi 8v 68 caluti cod motor atz, trebuie norma VW 502 ?

Link către comentariu

Am gasit cateva specificatii pentru motorul 1.9 SDI, in ceea ce priveste uleiul:

Cold climate = 5W/30 or 5W/40 semi-synthetic
Moderate climate = 10W/30 or 10W/40 semi-synthetic
Hot climate = 10W/40 semi-synthetic
Longlife service = 0W/30 synthetic to VW specification 506.01

Voi ce parere aveti? E ok sa punem iarna 5w si vara 10w?

http://www.skodacroatia.com/forum/index.php?topic=4497.0;wap2

Link către comentariu

dupa segmentare ti-a recomandat ulei mai vascoz din cauza climei?? :lol:  bun mecanic, sunt curios ce meserie avea inainte

Daca segmentarea s-a facut cum trebuie, masina tocmai ca trebuie sa poata functiona cu un ulei mai putin vascos sau cel putin la fel

Modificat de cuibusel
Link către comentariu

1000 km pt rodaj este indicat un ulei mineral.

Link către comentariu

andrei_221 el a trecut deja si de 2000km, putea linistit sa schimbe la un 5w..

Sudsemnatu e foarte okay sa schimbi uleiul in fiecare sezon dar de ce vrei sa treci la 10w?

Link către comentariu

Pentru ca vad ca Aral 5w40 a inceput sa ii placa sa il manance si se duce in 1L la 10.000. Si vreau sa schimb uleiul: fie sa trec la Mobil 1 sau Motul 5w40, fie sa trec la 10w40..ca am auzit ca pe ala il papa mai greu.

Motorul are deja 150k...

Am gasit oferte bune la emag la motul:

10w40 4l cu 95 de lei

5w40 5L cu 145 de ron

Problema e ca a venit schimbul si eu am ramas cu 1l de Aral :)) 

Link către comentariu

SDI-ul meu consumă cam 700 ml la 10 000km (5W40, Mobil simplu, nu Mobil 1 care este un pic altă mâncare de peşte şi am impresia că nici nu prea fac 5W40, eu cel puţin am vrut să folosesc aşa ceva dar nu am găsit), consum pe care îl consider normal. Maşina are 215 000 km şi aşa consumă de când am luat-o la 127 k km.

Să treci la un ulei superior este de înţeles, dar nu cred că are rost să schimbi vâscozitatea.

Link către comentariu

Sudsemnatule, daca doresti poti sa folosesti uleiul pe care il folosesc si eu in Touareg:

http://www.ulei-sua.com/ulei-motor-autoturisme-sintetic-semisintetic-multigrad-fabricat-in-sua/red-line-ester-complet-sintetic-5w-40-ulei-de-motor.html

Este un ulei ok, nu vei avea ganduri, vei sta linistit. Este nitel mai scump, dar in opinia mea merita investitia.

Nu din auzite, un ulei ok este si acesta:

http://www.ulei-sua.com/ulei-motor-amsoil/amsoil-5w-40-european-car-formula-synthetic-motor-oil-946-ml.html

Il folosesc colegii mei de serviciu la masinile lor, si pot sa-ti spun sa nu-ti faci probleme deloc.

Daca consideri ca este prea scump, uite alta varianta:

http://www.autopol.ro/7494625~ulei-audi-vapsoil-5w30-507-00-1l?utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link

Sa ai in vedere si acest ulei:

http://www.eneos.ro/produse/uleidemotor/sustina/eneos-sustina-5w40

Fugi de uleiurile pe care le poti achizitiona la 100 roni butoiul... :winter:

Sa fii sigur Sudsemnatule, ca in butoaie s-a dat cu ,,tamaie si busuioc". Asta e practica pe la noi, stii tu mai bine decat mine, cum stau lucrurile.

Link către comentariu

Sincer, nu iti recomand sa treci la 10w, sa stii ca si eu incep sa cred acelasi lucru la mine dar nu is sigur ca ii de la ulei ci banuiesc ca motoarele noastre trag ulei pe la epurator si chiar mi-am propus sa anulez intrarea in admisie sa vad exact.

De motul eu is multumit, eu folosesc 8100 x-cess 5w40.

De la mobil nu baga alea super 2000, 3000...sunt 2 firme in tara care aduc Mobil 1 import USA.

Recomandarile facute de carmina sunt okay doar ca la Eneos nu am auzit nici o parere de la cineva care foloseste.

Link către comentariu

Atunci o sa raman la 5w chiar daca va trebui sa completez in continuare, fapt care nu ma deranjeaza asa de tare...ca nu completez asa des. De vreo 2 ori intre schimburi...

Atunci renunt la ideea de Mobil si cred ca ori raman la Aral, fie trec la Motul. Recomandarile Carminei sunt foarte bune, ma tenteaza uleiul ala Audi...:)

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Ce parere aveti de 

Ulei motor Mobil 1 ESP Formula, 5W30, 4L

pentru fabia mea?

Link către comentariu

Nu am folosit, nu stiu daca e rau sa bun dar nu inteleg de ce ai vrea sa bagi ESP formula de unde lipsesc cativa aditivi.

Daca tot ai prins drag de Mobil  de ce nu pui  Mobil 1 5W-30 Full Synthetic (SuperSyn) sau si mai bun pentru motorul nostru, cred eu, Mobil 1 5W-40 Turbo Diesel Truck.  Vezi ca amandoua sunt import USA si se gasesc la cativa distribuitori la noi in tara.

Folosesc 5w-30 in cealalta masina si e okay.

post-87483-0-04899000-1409306570_thumb.j

post-87483-0-85293000-1409306578_thumb.p

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!