Jump to content

2010 Skoda Superb 2.0 TDI 170


retr0grad

Postare recomandată

Salutare,

Dupa ceva mai mult de 4 ani pe forum m-am hotarat sa fac o scurta prezentare a celui de-al doilea motiv pentru care sunt aici (primul a fost un Golf IV Variant AXR de care m-am despartit in septembrie).

Este vorba de un Superb Combi din 2010 cumparat in septembrie 2016 de la al doilea ei proprietar, cu istoric de la inceputuri in Romania. Avea 68.000 de km in septembrie. Nu a fost foarte rulata si a fost intretinuta destul de bine.

Pana la momentul de fata, cand a ajuns la varsta de 84.000 de km, am efectuat service-ul pentru DSG, reviziile obisnuite de ulei + filtre si inlocuirea motorasului stergatorului de la hayon care si-a dat duhul (cam devreme, dar poate de inteles din cauza sistemului de a trece lichidul de stropire prin el la care observ ca cei din VAG nu renunta).

Motorizarea este 2.0 TDi de 125kw cu transmisie la rotile fata prin cutia DSG. Este varianta de echipare Elegance si include dotari precum:

- Tapiterie piele + alcantara

- Scaune fata incalzite

- Deschidere electrica a portbagajului

- Parbriz incalzit electric

- Faruri Bi-Xenon

- Jante 17'' Trifid

- SoundSystem

- TPM

- PDG

Avand in vedere ca obisnuiesc sa fac drumuri foarte lungi in afara tarii, trecerea de la Golf IV la Skoda Superb mi-a adus un avantaj clar din punctul de vedere al comfortului si al spatiului.

Singurul lucru de care nu sunt in totalitate multumit este cutia DSG, care are nevoie de un stil foarte predictiv de condus ca sa nu smuceasca deloc.

De motor in schimb ma declar chiar multumit, reuseste sa puna in miscare admirabil cele peste 1,5 tone ale combi-ului, fara a fi foarte insetat. Venind the la un AXR de 74 de kw diferenta e cu siguranta sesizabila. 

Si cateva poze de seara.

_DSC0208.JPG

_DSC0215.JPG

_DSC0251.JPG

_DSC0216.JPG

Link către comentariu

Frumoasa,o rulota si un portbagaj deasupra lipsesc.Drumuri bune.

Link către comentariu

Imi lipseste carligul de remorcare dar pe viitor ar putea fi o idee.

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos! Si sa ai parte de cat mai multi km fara probleme!

Link către comentariu

@retr0grad: frumos tare combi-ul tau...

Excelent rulajul, doar la o masina de Ro puteai gasi genul asta de rulaj pe bune...

De curiozitate, ai cautat in mod deosebit PDG sau asa s-a nimerit sa fie ? 

Ca si up-grade, avand in vedere ca nu are Sunset, i-as pune o folie de bun simt (nu "smoala") pe lateralele spate si luneta, i-ar aduce un plus la aspect si practicalitate vara.

Si...un polish + folie pe proiectoare? Cel putin din poza, par usor matuite ? (sau poate e doar poza)

Link către comentariu

@75NOR: S-a nimerit sa fie cu PDG. Ma bucura ca am prins generatia care venea cu scut metalic. Poate ca la urmatoarea o sa aleg in mod special ceva sport. Ti-am urmarit ambele povesti cu S2 si cu noua jucarie.

Are sunset, nu am mentionat eu. 

Legat de folie, a fost primul lucru pe care l-am facut pentru faruri. Pe proiectoare nu am pus. Ce se vede in poza e de fapt condens. Am inteles ca se intampla des si nu stiu exact daca altceva in afara de schimbarea lor rezolva problema. E pe shortlist, alaturi de un polish si o curatare a interiorului.

Link către comentariu

Salut,

Ok, my bad, nu mi-am dat seama ca are Sunset, la generatia MK2 de Superb e foarte "light" ca si nuanta.

Asta cu condensul la proiectoare sa stii ca nu e ceva tipic - eu nu am avut niciodata in 4 ani. Incearca o "aerisire" mai ales ca e cald zilele astea.

Trebuie sa scoti plasticul din bara - langa fiecare proiector se extrage bucata aia de grila, o sa vezi decupajele - prin tragere catre exterior. Apoi bagi mana si scoti afara mufa cu tot cu bec de DRL. In felul asta se aerisesc. E ceva care dureaza max 3 minute, nu e nevoie de scule, canal, sau elevator, se poate face in parcare.

Daca nu esti sigur pe procedura - vezi ca e descrisa si in manual, la capitolul schimbarea becurilor.

Link către comentariu

Sa va purtati unul pe altul sanatosi. Frumos numarul de km si dotarile!

Link către comentariu
  • 1 month later...
Publicat (modificat)

Nu am rezistat tentatiei si datorita inspiratiei lui @sebip am facut si eu trecerea catre 18''

Setupul de iarna va ramane cu 17'' (poza e de anul trecut de pe Transalpina) si cel de vara cu 18'', unde avem nevoie si de incaltari noi.

 

_DSC0040_smally.JPG

WhatsApp Image 2017-05-02 at 22.32.14.jpeg

Modificat de retr0grad
Link către comentariu

Ma bucur ca te inspir in gestionarea bugetului! ;)Ce mult schimba vizual mașina! 

Link către comentariu
  • 3 weeks later...
Publicat (modificat)

Pana la urma am decis sa iau anvelope Dunlop. Le-am gasit la un pret destul de bun plus ca am aflat ca aveau si o promotie cu 300 de lei inapoi sub forma unui bon valoric. Nu am rulat foarte mult cu ele dar mi se par mai confortabile in cofiguratia pe 18'' decat cu jantele de 17'' si Michelin Pilot Sport 4.

Ca un update legat de ce am mai facut pe la masina:

1. De cand am cumparat-o, stergatorul de pe spate nu functiona corect (se bloca) asa ca am inlocuit motorasul cu unul original.

2. Am schimbat bucsele de la bratele de suspensie fata, cele dinspre spate - doar bucsa de cauciuc, tot cu piesa originala

3. O bieleta de la bara stabilizatoare - am ales Lemforder

4. Am cumparat piesele si urmeaza sa schimb kit-ul de distributie + pompa de apa - aici am ales tot original, diferenta fata de Conti de ex. a fost mai mica de 200 de lei

Astept ziua copilului ca sa plec in primul drum mai lung cu noile roti.

Modificat de retr0grad
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!