Jump to content

Skoda Superb Combi DSG 170 CP


SABIE

Postare recomandată

Salutare tuturor

Am decis sa va prezint masina mea, chiar daca o am de un an si patru luni. Nevoia unei masini mai spatioase m-a condus la cautarea unui Superb, neaparat combi. Precizez ca inainte de Superb am condus 10 ani doua Audi A4 Avant, unul B6, celalalt B7, ambele argintii. Dupa ce am epuizat variantele din Romania, am trecut la cautari in Europa si am gasit ce cautam in Germania: un Superb Combi, culoare Metal Grey, echipare Elegance, istoric service complet in reprezentanta. Am rezervat masina, am luat o platforma si am plecat. Dupa un drive test si o verificare a masinii, am facut documentele, am urcat-o pe platforma si am pornit la drum. Asa ne-am cunoscut:

s1.JPG

s2.JPG

s3.JPG

s4.JPG

Link către comentariu

Multumesc! Cam asa am circulat spre Romania. Recunosc faptul ca as fi vrut sa o testez pe autobanda putin sa vad ce poate, insa cu alta ocazie.

s5.JPG

s8.JPG

s9.JPG

s10.JPG

s11.JPG

s15.JPG

Link către comentariu

Felicitari pentru achizite, chiar e frumoasa.Clar e mai spatiosa ca si Audi, dar se apropie ca si calitate de Audi? Dupa cei 10 ani alaturi de Audi, cum a fost trecerea la Skoda?

Modificat de ionutMK4
Link către comentariu

@sebip ti-am zis ca seamana, acum ai si dovada.

@ionutMK4  multumesc! Sa stii ca am fost reticent la inceput in a face aceasta trecere, dar dupa ce am mers cu un Combi un drum de 450 km (Bucuresti - Botosani) m-am decis sa imi iau si eu unul. Sunt foarte multumit de masina, nu regret nici un moment decizia luata. La capitolul calitate, confort, finisaje sta foarte bine, drumurile cu ea sunt o adevarata incantare, iar cutia DSG este geniala. Totusi Superb-ul este din aprilie 2011, iar A4-ul era din decembrie 2006, iar ca dotari nici nu mai discutam.

 De la A4 am pastrat un set de 5 jante aliaj pe care mi le-am echipat cu anvelope de iarna 205/55/R16 94 XL Continental  pe care le folosesc in sezonul rece.

Link către comentariu

@SABIE: salut, frumos Elegance-ul tau :) 

Ce jante ai ales pana la urma pentru vara ? Stiu ca aveai Luna-urile la vanzare.

Link către comentariu

@75NOR Multumesc! Sa stii ca am ales modelul Laurel pe 17, inspirat fiind de pozele cu Superb-ul tau Combi. Mie imi plac modelele cu multe spite subtiri. Jantele Luna au ajuns tot la un Superb Combi in Iasi. Cu jantele mele am avut un mare noroc: am gasit la cineva un set complet de jante Laurel cu anvelope Pirelli Cinturato 225/45/17 absolut noi, rulate 300 km. Fostul proprietar le-a inlocuit cu altele pe 18 cu anvelope iarna. 

Link către comentariu

Buna combinatia. Eu am dat Laurel-urile mele la schimb cu Trinity-urile 18'' pe care le am pentru vara :) deci a fost miscare inversa fata de tine. Fiecare cu piticii lui :) 

Link către comentariu

La drumurile pe care le avem in tara ma durea inima de fiecare data cand dadeam intr-o groapa, iar la stabilitate nu se simte nici o diferenta pentru ca atat anvelopele pe 17 cat si cele pe 18 au latimea benzii de rulare 225 mm, difera doar balonul. 

Link către comentariu

Primul lucru pe care l-am facut a fost un schimb de ulei la motor cu toate filtrele, am inlocuit catadioptrul din bara spate de pe partea dreapta si am cumparat un set de presuri de cauciuc, toate la reprezentanta.

Link către comentariu
  • 1 year later...

Am schimbat siglele skoda de pe haion, grila fata, volan si jante. Cea mai mare provocare a fost la volan... dar am reușit în final. 

20161208_140213.jpg

Link către comentariu

Prin lipire. Am cautat la dezmembrări un airbag sărit și am decupat cu un cutter locașul ca să ii fac loc sa intre mai bine. Am folosit un adeziv de la Lidl în tub mic, a lipit foarte bine. 

20161208_121216.jpg

Link către comentariu

Credeam ca nu se vede bine in poza initiala ... E de apreciat efortul, dar rezultatul final lasa de dorit, se vede f urat cum ai decupat, trebuia macar sa fi folosit niste smirghel sa nivelezi zona

Link către comentariu

cred ca mai bine lasai sigla veche pe volan.

sper ca celelalte sigle sa fi fost mai usor (pt tine) de montat.

Link către comentariu

@andrei0241: am decupat cu o lama de cutter arcuita pentru ca este o zona greu accesibila. Cu șmirghel nu aveam cum sa finisez, singura varianta ar fi fost un silicon negru între sigla și capacul airbag-ului. Din graba și neatenție am ciupit putin din muchia locașului siglei vechi. 

@muale: celelalte sigle au fost livrate cu banda dubluadeziva groasa cu burete, deci nu au fost probleme. La volan sigla veche era capsata și era foarte subțire, în timp ce sigla noua era mult mai groasa și dacă o lăsam asa ar fi ieșit mult înafara în special în partea curbata de deasupra. 

20161208_144417.jpg

Link către comentariu

Nu stiu ce sa zic...eu nu m-as putea uita la volan și sa vad ciupiturile alea! 

Link către comentariu

Sigla veche o dadeai jos, dand jos airbagul, scoti capacul de airbag si cu un pistol de aer cald sau foen, incalzesti tare emblema aia, si apoi bagi ata de pescuit dupa ea.

Sau varianta 2, iei un dremel si o faci bucati, nu te atingi de margine ci iei din mijloc spre margini.

 

Ai distrus-o.

Modificat de deenman
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!