Jump to content

VW Passat B7 DSG 2013


ionut5678

Postare recomandată

Salutari,

Sunt posesorul fericit al unui Passat B7 berlina adus personal din Germania la inceputul lui Decembrie 2016. Criterile de cautare nu au fost prea multe: DSG, xenon, senzori parcare fata/spate, istoric service, un proprietar, si dotari de siguranta cat mai multe. Am exclus varianta achizitionarii din Romania, preferand sa platesc un pic mai mult reducand riscul aferent masinilor second de pe piata romaneasca. Mobile.de a fost principala sursa de informatie.

Descurcarea fara cunoasterea limbii germane nu a prea mers la vanzatorii privati intrucat din trei anunturi nici unul nu vorbea limba engleza si vizionarile nu au mai avut loc. La reprezentante si alti dealeri mai mici limba nu a fost o problema intrucat toti vorbeau engleza suficient de bine. Ca toate vizionarile unele au fost mai bune altele mai putin. Din cele mai putin bune am avut un caz in care la reprezentanta, agentul nu a gasit masina in parc si nimeni nu stia unde este; un caz in care mi s-a spus ca nu vinde masini la romani; un caz la care dealerul avea program pana la 18:00 dar cand am ajuns la 16:30 el se pregatea sa plece si nu vroia sa mai stea ca sa nu prinda traficul; o masina la care se auzea un huruit in compartimentul motor aproape de roata dreapta la care dealerul zicea ca e de la motor ca nu a fost pornit de mult desi era clar ca nu e de la motor. Ca nivel de negociere majoritatea lasau 200-300 EUR la telefon, la unele reprezentante mi s-a spus ca masina a fost redusa de curand si pretul era fix, jante/cauciucuri de iarna putine aveau incluse si nu toti le puteau furniza contra pret. Negocieri mai mari 400 EUR + cauciucuri iarna s-au putut obtine de la handleri de origine turca/araba.

Masina aleasa a fost de la un handler mai mic de origine germana. Am ales-o datorita numarului mai mic de km (72500km), dotari de siguranta mai multe, service recent efectuat la sfarsitul lunii Octombrie, TUV recent si interactiunea pozitiva cu handlerul. Cu numarul de km nu stiu ce sa zic, am inteles ca se fac magarii si acolo. Documentatia primita sugereaza ca astia sunt: cartea service, TUV, nr. de km sunt trecuti inclusiv in contractual de vanzare/cumparare.

Masina este un Passat B7 Lim. DSG 2.0 TDI 140 CP Comfortline. Ca optiuni extra observate (nu am factura originala de achizitie cu dotarile de fabrica): bi-xenon, pilot automat de parcare, camera mers inapoi, 10 airbaguri, ACC, lane/side assist, sign recognition ( a fost util in Germania, in Romania nu prea), driver alert (si asta  fost util cand m-am apropiat prea mult de masina din fata), schimba faza lunga/scurta automat in modul auto, RNS315.

Atasez cateva poze inainte de inmatriculare.

Daca ma poate ajuta careva cu o decodare VIN raman recunoscator. User-ul meu e la “Primul Pas” si nu pot posta sau face download pe topicul “VIN Decoder - PR Numbers - OEM Parts”.

Vin-ul masinii: WVW3CZDP018058.

57_1.jpg

57_2.jpg

57_5.jpg

57_8.jpg

image.jpg

 

 

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos. Cred ca a costat destul de mult (fata de pretul mediu al pietei) tinand cont de nr. de km. 

 

Link către comentariu

Multumesc mult @Marius-Dan. Multumesc tuturor de urari.

Masina a avut prima inmatriculare in Germania la sf. lui Octombrie 2012. E trecuta ca model 2013 in acte.

Pretul final negociat a fost 15100 EUR. In banii respectivi +/-1000 EUR am gasit modele Highline (inclusiv cu certificare Das Welt Auto) dar foarte putine berline si km cam de la 125000. Am preferat km mai putini in fata echiparii highline. Totodata am evitat motorul de 125kW, desi mi-ar fi placut cel de 130kW.

Modificat de ionut5678
Link către comentariu

Sa-l stapanesti sanatos si fara evenimente neplacute !!

Din ce stiu, driver alert tine de simbolul cu ceasca de cafea, front assistul este cel care te-a avertizat cu privire la apropierea prea rapida de cel din fata.

Succes !

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos. Imi poti spune daca ai camera separata pentru High Beam Asist (schimbarea automata faza lunga/scurta), Ar trebui sa fie una pe parbriz si una in suportul oglinzii. Am aceleasi sisteme de asistenta dar nu am HBA si sunt curios daca as putea sa il activez.

Link către comentariu

Ai dreptate @mihai p . A fost front assistul.

@Cr3ativ3 - vezi poze mai jos, desi sunt facute noaptea cu telefonul. Alta camera nu am observat. 

Sensori Parbriz 1.JPG

Sensori Parbriz 2.JPG

Link către comentariu

Multumesc @Marius-Dan, intr-adevar am mancat ZZZ-ul din VIN, VIN-ul corect fiind: WVWZZZ3CZDP018058. I-am trimis un PM lui amoukl. Sper sa raspunda. 

Modificat de ionut5678
Link către comentariu

Multumesc @Bogdan20cj, @bibi1411 si @Boditza.

Revin cu o rugaminte. Amoukl a fost binevoitor si a decodat VIN-ul pe topicul de VIN Decoder. Imi poate atasa cineva decodarea pe acest topic pentru a o putea vizualiza. Mentionez din nou ca nu pot descarca de pe topicul respectiv.

Multumesc. 

Modificat de ionut5678
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!