Jump to content

Masuratori vilbrochen, biele, tolerante, rectificari, grosime garnitura

racingparts.ro
 Share

Postare recomandată

Corect stimabile! Ma bucur sa va "cunosc'" ! E bine ca mai sunt si profesionisti pe aici, au ce invata copii astia tineri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

22 minutes ago, racingparts.ro said:

Sincer nu arata prea bine honuirea aia :( cel putin asa am impresia

e buna asa cum e...calin a zis ca nici nu era necesar :)

asta e scula cu care am honuit...@racingparts fac sau nu rodaj?calin a zis ca nu mai suntem in anii 70

71QZOqtIzeL._SY450_.jpg

Link către comentariu

Cu ce solutie ai facut honuirea la final? 

Link către comentariu

cat am honuit am turnat motorina,la final am clatit tot cu motorina

apoi am sters vilbrochenul bine sa nu imi ajunga ,,spanul ,,la cuzineti ca am muncit degeaba...oricum primul ulei il arunc,il tin doar cat clatesc motorul

Link către comentariu

racingparts.ro

De ce nu ai dus blocul la o firma specializata daca tot ai vrut sa faci honuirea? Inteleg ca asta e o solutie mioritica dar totusi.. Honuirea urmareste o anumita finisare a cilindrilor si  dimensiunea finala dupa alezarea blocului care nu lasa un finisaj perfect.

Modificat de racingparts.ro
Link către comentariu

solutia nu e deloc mioritica,cine mi a dat scula de honuit face de ani intregi(meserie transmisa din tata in fiu)cu scula asta la motoare de utilaje grele cu rezultate f bune

probabil mai trebuia insistat un pic cu honuitul...in franta manopera e scumpa la treburi de astea,probabil nu face blocul motor cat costa o honuire profesionala

si multumesc pt informatiile de ieri...intr un singur post m ai lamurit fara sa ne intindem pe 2 pagini...lucruri care le stiam deja dar vroiam sa mai aud si alte pareri

Link către comentariu

racingparts.ro

Nu trebuie sa coste prea mult. Daca vine 1.9 o sa il alezez la 81 si sa il honuiesc. Curios daca face cineva aici in tm.

Link către comentariu

aici mi ai dat o idee,adica as avea posibilitatea sa alezez un bloc de bxe,bkc la 81mm...cu conditia ca blocul de 2l de bmp sa aibe pistoanele de 81mm(cu toti stim ca pistonele in cota de reparatie sunt scumpe),din tabel asa reiese

blocul de bxe il am deja e gripat si zgariat pe cilindru 4,probabil iese prin alezare

20180312_204801.jpg

cursa pistoanelor e la fel

Link către comentariu

La modificarea asta trebuie sa iei in calcul alta chiulasa de 2l echipata cu axa si tot ce trebuie. Se face dar nu cu jucaria aia ca te apuca batranetea.

Link către comentariu

trebuie garnitura de chiulasa de bmp sau bmm...chiulasa ramane aceeasi si axa la fel,oricum axa de pe bmp nu merge pe bxe ca nu are dpf

si uite asa fac un motor nou nout

11 minutes ago, calin.g said:

Se face dar nu cu jucaria aia ca te apuca batranetea.

acum m am prins:)...jucaria de mai sus honuieste in nici un caz nu alezeaza

Link către comentariu

exact. Alexarea presupune indepartarea unui strat mai gros de material, pentru a aduce cilindrul la frma geometrica perfecta. urmeaza honuirea cu 3 gradatii de piatra abraziva.

GRadatia cea mai fina, stabileste si acele microcanale intretesute, care vor avea rol important in etansarea segment-cilindru. 

Link către comentariu

• 1 year later...

Salutare. Am urmarit cu interes si citit topicul. Daca am vazut bine, se discuta ceva si de axe? Adica reprofilare? Face cineva la noi in romania? Multam si spor

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!