Jump to content

Skoda Superb 2 Combi


sebip

Postare recomandată

Nicio grija e foarte solida prinderea in ghearele de plastic, iar faptul ca face contact pe benzile alea adezive garanteaza lipsa vibratiilor.

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Am stat, am cugetat, cumpanit avantaje și dezavantaje și pana la urma am ales sa merg următoarele sezoane calde pe Falken. Nu am găsit justificări temeinice sa plusez undeva la170-200 lei pe anvelopa, pentru mărcile premium. Timpul va dovedi dacă am greșit, au ba! :D

20170503_141558.jpg

Modificat de sebip
Link către comentariu

Am vazut si eu azi balena pe roti: arata foarte bine masina, intretinuta, cocheta, faina ce mai !

Cat despre suporti, eu am ajuns la concluzia ca tot banda dubla-fata va fi la mine, personal nu m-a convins cum "da" suportul pe bara fata.

Cat despre pneuri, atata timp cat nu e rulaj la viteze mari pe umed, viteze mari-mari prin Germania sau "fortari", nu vad cu ce sa fi gresit, felicitari oricum de bifarea lor si mersi inca o data pentru clema :)

Link către comentariu

@ToniM Sa folosesti clema sanatos...maxim de doua ori pe an: primavara si toamna!

Link către comentariu

@sebip: buna alegere gumele astea, sunt si eu foarte curios ce parere o sa-ti faca. Am citit numai de bine de el si in teste si in review-urile utilizatorilor privati. Faptul ca au A indice aderenta ud spune foarte mult deja. Cand o sa te edifici - poti puncta niste impresii :)

@ToniM: pai devreme ce au indice aderenta A pe umed, de ce sa nu fie indicate la viteze mari-mari pe ploaie,autostrada si altele ? Cred ca te-ai uitat la ala de eficienta energetica #haisaldamnaibiideconsum :na:

As fi baut si eu o cafea cu voi, la o terasa, pe marginea unei parcari, sa "barfim" masinile :) Va salut 

Link către comentariu

@75NOR, @ToniM pe undeva amândoi aveți dreptate. Am studiat modele și preturi ppentru dimensiunea mea: 225x40x18, XL, 92Y. Cele mai bune anvelope au clasa C la consum și A la comportare pe ud.

Eu am ales Falken Azenis care au clasa E la consum și A la comportare pe ud. Diferența între C și E la consum, înseamnă 0,17 litri/100 km. Sau mai bine zis 17 litri/10.000 km, cu alte cuvinte undeva la 90 lei/10.000 km. 

Doar ca Falken-ul ii undeva la 200 lei/bucata mai ieftin decât anvelopa "premium", adică pot spune ca am economisit aproape 800 lei pe set.

 

Link către comentariu

Sunt tare curios si eu cum ti se par dupa ce le incalti. Eu sunt un pic sceptic pentru ca m-am cam obisnuit sa dau banii pe anvelope premium.

Link către comentariu

@retr0grad anvelopele sunt "Made în Japan", cel puțin asa scrie pe ele! :D Ce am găsit eu sunt DOT 51/16.

20170503_190441.jpg

20170503_190505.jpg

1493827638859-1939959607.jpg

Link către comentariu

@sebip: oho, anvelope din Japonia, good choice :rolleyes:

Au si rim protector suficient, iar asta e foarte important la talonul asta de 40.

Astept cu interes impresii dupa vreo 500km de rulaj

Link către comentariu
  • 2 weeks later...
Publicat (modificat)

Coffee break!

20170519_084241.jpg

Modificat de sebip
Link către comentariu
Publicat (modificat)

Caut capacele cu sigla Skoda! :icon_cheesygrin:

Si acuma serios: am trecut de Predeal, sunt în Sinaia astăzi cu nevasta pentru ceva conferinta!

Modificat de sebip
Link către comentariu

Aha...Busted :) 

Ai ratat capacelele :) 

Enjoy. 

Link către comentariu

Am trecut de pe Bridgestone Turanza, care aveau un grad de uzura peste 60%. Dar nici nu le pot compara. Cu Falken-ul am deja peste 1500 km si parca conduc alta masina, sta mai bine pe drum, is mai silentioase. Si cand ma gandesc ca am dat pe ele aproape 350 lei...rad singur!

Link către comentariu
Publicat (modificat)

In acest week-end am parcurs 1500 km. Am facut o pauza la Sinaia, am dat o fuga si pana la Eforie Nord cu escala la Bucuresti. Pe tot acest traseu consumul mediu a fost 6.6 l/100 km. Consumul se datoreaza in principal vitezei cu care am circulat. De la Comarnic pana la intrarea pe centura Bucurestiului (cu exceptia centurii Ploiestiului), m-am lipit de doua Passat-uri care aveau statie, si am circulat cu o viteza care lejer ma lasa fara permis. Iar Autostrada soarelui, tur-retur, cu un pic peste viteza legala pe tempomat, dar care practic in realitate era in limita legalitatii. 

Si doua poze: una la umbra in santierul care ii orasul Eforie, si una din o parcare a unui mall din Bucuresti.

PS. am depasit 10.000 km pe spritmonitor. Pentru acesti kilometri, facuti in perioada octombrie-aprilie, consumul mediu ii 8.33 l/100 km. 

20170520_131210.jpg

20170520_152550.jpg

Modificat de sebip
Modificat viteza!
Link către comentariu

Te-ai plimbat ceva :)

Asa e si la mine, daca o alerg nu scad sub 6.x la drum lung

Ajung si eu prin litoral cred in weekendul prelungit cu 1 Iunie, pana una alta, sunt ferm convins ca nu te-a dezamagit motorizarea o data alergata ;)

Link către comentariu

@ToniM sa stii ca in week-endul asta chiar m-am gandit la aspectul asta legat de motorizare. Binenteles corelat cu tipul de masina si drumurile noastre. Si nu am avut nici un moment in care sa zic: "moamaa...daca as fi avut mai mult de 170 CP, ce bine ar fi fost!". Cel mai important pentru mine, la drumurile prin tara, ii sa am o motorizare care sa imi permita sa fac depasirile fara emotie, cand si unde vreau. Deci momentan 170CP imi permite sa conduc in ritmul meu.

Legat de consum, stiu ca as putea obtine mai putin, dar sa conduc constant cu 90-100 km/h, fara bruscari, cu AC oprit...pentru mine ii moartea pasiunii! :D. Ar fi prea liniste sa numai aud in dreapta: "de ce conduci asa tare?", "dar ne grabim undeva?"... :)

Daca suntem ok, in respectivul week-end prelungit, urmeaza iarasi o tura mai lunga: Gyor, Bratislava, Praga. Totul estimat undeva pe la 2200 km!

Link către comentariu

Am avut si un eveniment in trafic. In timp ce asteptam pe cineva in masina, am fost lovit in aripa spate stanga de un...pieton! :) Am tresarit cand am auizt o bubuitura. Un tip de 20-25 de ani mergea butonandu-si telefonul si efectiv a pierdut notiunea spatiului. Mi-a lasat si o urma usoara pe aripa...doar avea telefon premium, cu carcasa metalica... :))

Link către comentariu

Avea asigurarea doar pe telefon, fara raspundere fata de terti! :))

Link către comentariu

@sebip: ueisss... si nu te-ai dat jos la el ? :) 

Apropos, just in case, ai putea sa mergi sa declari incidentul, sa nu te trezesti ca il "invata" cineva sa te reclame ca l-ai lovit si ai fugit de la locul acidentului :( Stiu ca e stupid, dar....e sanatos. 

Back on topic, faina rau plimbarea ta de mai deunazi. Pentru genul asta de calatorii e ideal Superbul :) 

Link către comentariu

@75NOR evident ca m-am dat jos. Tipul era scufundat in telefon, si-a cerut scuze, si-a verifica telefonul si ne-am despartit. In urma interactiunii cu el, mi-am dat seama ca nu ii genul care sa necesite din partea mea alte masuri de precautie!

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Inspirat de topicul colegilor cu S3, m-am luptat si eu cu lumina la bricheta. Pentru ca nici la mine nu mergea respectiva lumina, si gandindu-ma ca inca la S2 nu au facut "economii", am tras concluzia ca am becul ars. Asa ca:

1. Am scos rama schimbatorului

2. Am scos urmatoarea rama cu butoane

3. Cu un torx de 20 an desfacut 2 suruburi care in etapa asta devin vizibile

4. Am scos mufele de la respectivele butoane 

5. Am desfacut panoul lateral de la picioare stanga pasager

6. Am scos mufa de la alimentare de la bricheta

7. Am scos scrumiera cu priza atasata

8. Am desfacut "scoclul" de plastic al beculetului de pe bricheta

9. Am inlocuit becul

Si acuma am lumina...de roman VERDE...

;))
 

20170526_073028.jpg

20170526_073114.jpg

20170526_073123.jpg

20170526_153817.jpg

20170526_152100.jpg

20170526_152643.jpg

Modificat de sebip
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!