Jump to content

Moon White Superb MK3


RzzV

Postare recomandată

@RzzV: vezi, ai si facut 1/2 din rodaj :P

Daca ti-a placut cum se simte <3,500rpm o sa ai o surpriza placuta in zona 3,500-5,500 rpm. 

Am testat si eu cu o O3 cu motorul asta si raspunsul este "da". Si senzatia mea a fost ca trage mai bine decat tdi-ul de putere echivalenta.

Ai luat separat un set de Stratos ? Ai prins oferta aia cu "3+1" de aici, sau le-ai luat de pe Superskoda ?

Vezi ca se rezolva ? Pana vineri o ai inapoi - la fel de noua precum ai luat-o. Asa cum ti-am mai spus, un fleac. Bine ca nu au fost praguri indoite, ca atunci era haios :( 

Mersi de confirmarea cu stalpul. Nu mai tineam bine minte de cand am facut TD si in niste poze aveam senzatia ca e din plastic alb nu din material...

Link către comentariu

Da. La capitolul praguri indoite, mi se pare totusi ciudat. M-am uitat la mai multe, si toate au pragurile cu doua puncte intrate mai spre interior (ca doua indoituri pe fiecare prag in parte). M-am gandit ca sunt si alea indoite, dar e simetric totul (si pe stanga si pe dreapta sunt in aceleasi locuri "indoiturile"), iar toate cele din curtea lor si chiar si cea din showroom sunt la fel, raspunsul lor fiind ca asa sunt pragurile facute, cu acele indoituri. Acum ce sa zic? Ii cred pe cuvant, vazand ca toate prezinta asta.

Am luat setul de Stratos la oferta 3+1. Am dat 3064 lei pe ele. Acum astept si anvelopele...o sa pun niste poze aici cand vor fi gata de pus pe masina :) Nu gasesti nicaieri 4 jante de 17" originale la 3000 lei, asa ca am zis sa nu mai stau pe ganduri ca e gata oferta deja, de la 1 octombrie nu mai e valabila, dar eu am dat comanda pt ele pe 29 septembrie. Ma enerveaza faptul ca si anvelopele sunt foarte scumpe pt ca dimensiunile nu sunt cele uzuale 225/45/17 sau 205/55/16, si au scoruri mari. Dar asta e, pentru masini speciale platesti anvelope speciale, accesorii speciale.

Astazi va pleca spre mine si o tavita pentru portbagaj speciala pt ea, luata de la o firma de pe net. Asta ma costa 211lei cu tot cu transport, in conditiile in care cea originala la dealer este 340lei si nu-mi place ca are marginea foarte mica, daca iti curge ceva acolo la o curba luata mai tare imediat va curge de pe ea lichidul.

Masina a ramas deja la dealer, pe joi ar trebui sa fie gata si sa o ridic. Sper sa nu mai apara alte probleme.

Link către comentariu

@RzzV: punctele alea de pe praguri sunt si la Superb 2, sunt din procesul de fabricatie, din ambutisarea metalului. 

Ai luat foarte bine jantele, cu oferta asta sunt mai ieftine decat pe Superskoda, fara sa mai socotesti ca acolo trebuie sa platesti si transportul lor pana la tine. 

Apropos de dimensiunile anvelopelor, odata cu MQB si schimbarea tipo-dimensiunilor, mai fac niste bani frumosi si producatorii de anvelope. Toata lumea face bani, mai putin clientul care plateste toate "optimizarile si progresul tehnic" al producatorilor :( 

Bafta la reparatie, sa o iei "ca noua"

Link către comentariu

Rzzv, "Nu gasesti nicaieri 4 jante de 17" originale la 3000 lei" ... aici te contrazic, cel putin eu am reusit sa iau (cei drept acum vreo 2ani) jante modelul HAWK pe 17" cu 550E cu tot cu transport, de pe superskoda. Am urmarit si am luat de la ei cand aveau reducerea aceea de 20% la orice produs. Acum vad ca sunt  799.99 €, scump rau. :D

Modificat de doggy
Link către comentariu

@doggy de acord cu tine. La momentul actual ma refeream. La promotii de genul intr-adevar mai gasesti cate ceva. Dar mie imi trebuiau pana la finalul lunii asteia, pt ca nu am roti de iarna si tare imi era ca daca nu profit de promotia cu 3+1 o sa dau 4000+ lei pe aceleasi jante. Plus ca cele pt Octavia pe 17" sunt mai ieftine decat cele pt Superb, pt ca au dimensiuni putin diferite. Altfel as fi luat de Octavia, ca imi placea mai mult Hawk decat Stratos, dar e prea intrata in interior pe Superb si cred ca nici nu e ok.

Link către comentariu

da, cam ai dreptate la capitolul pret,  sunt mai scumpe pentru Superb. 

Link către comentariu

Dupa ce ieri am dus masina pentru a fi inlocuita bara spate + fusta + indreptata toba si refacut cu vopsea din aceea oala de la roata de rezerva, astazi am luat-o. Totul este asa cum ar fi trebuit acum. Bara pica perfect pe masina, vopsita perfect (pare ca nu e vopsita in service, nu are nici macar un fir de praf in vopsea, ceea ce nu am vazut pana acum la niciun service) sau poate doar fiind alba nu se observa imperfectiuni in ea.

Tot astazi mi-au ajuns si anvelopele de iarna si tavita pentru portbagaj cumparata de la o firma care se ocupa cu asa ceva, nu cea originala de la reprezentanta, pentru ca are buza foarte mica si nu m-a incantat deloc cum venea pe masina, asa ca am ales sa dau cu 50% mai putin si sa vina exact cum mi-am dorit.

Cateva poze cu masina inainte sa o ridic astazi si cu anvelopele. Nu am facut poze cu tavita pentru ca am pus-o acum si era noapte deja afara, nu se vedea mare lucru. O sa fac in weekend poate, cand voi avea timp sa pun si anvelopele pe jante si sa le fac niste poze.

 

14608023_1309419435759346_861297892_n.jpg

20161005_182259.jpg

20161005_182307.jpg

20161005_182326.jpg

20161005_182332.jpg

20161005_182348.jpg

20161005_182405.jpg

Link către comentariu

@RzzV: vezi, a iesit foarte bine :cool:

Continua sa te bucuri de ea.

Ce cauciucuri ai luat, Dunlop Wintersport 5, cumva? 

Link către comentariu

@Bebeee nu trebuie șurub acolo. E un orificiu pt a se scurge apa de acolo ca sa nu mai rugineasca toba.

@75NOR anvelopele sunt Nokian WR D4. Am văzut multe review-uri bune despre ele și arata bine și fisa lor. 

Link către comentariu

Waze va merge în sistemul multimedia când google îl va face compatibil cu android auto. În mai anul acesta au spus ca se lucrează la asta și Waze va putea fi folosit în android auto la fel ca și Maps. Momentan am folosit cu succes Maps pe android auto și Sygic Car Navigation pe mirrorlink. Ambele sunt foarte bune, numai ca Sygic e valabil în varianta premium doar 7 zile, apoi trebuie plătit. Sau...păcălit.

Link către comentariu

@75NORSalutare :)

Da, am trecut de 1000km. Mi se pare foarte misto :) Deocamdata nimic care sa ma nemultumeasca, sper sa ramana asa si in continuare. Consumul ma surprinde pe zi ce trece, nu-mi vine sa cred cat de putin consuma pt o benzina cu 150cp. Motorul se simte ca incepe sa se lase, accelereaza mai vioi si urca repede pana la 150km/h (2900-3000rpm in treapta 6), nu mai opune atata rezistenta, iar restul optiunilor alese ma multumesc din plin. 

Un singur lucru observat inca din prima zi, dar caruia nu vreau sa-i dau importanta, este cunoscutul zgomot la pornire rece (dupa o noapte de stat oprita), pt 1-2 secunde. Am vazut ca e un topic dedicat tsi-urilor si mai toate au zgomotul de noi, de atatia ani fiind declarat ca zgomot normal inclusiv de catre fabrica. Personal am mai auzit zgomotul si la alte masini pe benzina, fara turbo, desi mie nu-mi place si mi se parea normal sa nu existe.

Modificat de RzzV
Link către comentariu

cred ca se refera la turatia crescuta cand e motorul rece si se aude injectia. 

Modificat de Luciosu
Link către comentariu

asta e normal la orice benzina, inclusiv la motociclete... 

ce inseamna "se aude injectia" ? Tacanit, zgomote de functionare ? 

Da, stiu ce vei spune, tacanitul este intre scaun si volan :P 

Link către comentariu

HAHAHAHHAHAHAHAHA :)) 

 

Cred ca se refera la tacanitul de 1-2 sec cand motorul e rece, pana se amorseaza tachetii. Doar o supozitie, sa asteptam sa ne raspunda omul. :)) 

La Vw orice zgomot e zgomot normal de functionare, asa face toate, cel putin pentru astia din Romania. Chiar mi-am adus aminte azi ca mie imi facea zgomot tija wastegate-ului, si ei au spus ca e normal si sa nu-mi fac nicio grija, ca e un "capacel care are joc, mergi fara probleme" si la 100 de km mi-a picat turbina. :)) 

Link către comentariu

Daca te uiti la postul acesta 

vei vedea ca ei spun ca vine de la pompa de ulei si e normal, nicio piesa cu problema. Daca fabrica asa spune, sa-i credem pe cuvant.. Ideea e ca din ce vad asa fac toate, din prima zi de functionare. La astea noi nu are ce lant sa fie, distributia e pe curea. Deci, daca zgomotul e la fel, ma indoiesc sa fie lantul si la tine. Banuiesc ca e din acelasi loc zgomotul la toate.

Modificat de RzzV
Link către comentariu

dap. stiu ca astea noi nu au lant. O fi pompa de ulei, o s--o schimb si pe asta ca sa fiu sigur ca am schimbat tot ce se poate. Dar nu iti face probleme, ai o masina frumoasa si nu e cazul sa te stresezi. 

N-am vazut consumuri din astea in viata mea, chiar daca mergi cu ea pe ECO :) 

Link către comentariu

@Luciosu Sincer nici mie nu-mi prea vine sa cred, dar vad ca si @The_Ego scoate consumuri foarte bune inclusiv in aglomeratia din Bucuresti. Daca ramane consumul asta sau mai si scade, clar nu o sa-mi para rau ca am renuntat la tractoras (nu am renuntat chiar de tot de fapt..) pentru un motor rafinat, care trage bine si consuma tot cat tractorasul.

Pe Eco nu am facut niciun drum ca sa-mi dau seama daca iese consum mai mic sau nu. Probabil S&S + Eco + condus sub 2000rpm ar aduce un consum si mai bun decat ce am scos..

Modificat de RzzV
Link către comentariu

Intervin cu o intrebare prin care nu vreau sa supar pe nimeni: cum poti sa spui ca trage bine cand e clar ca masina merge in modul ECO - motor  non stop si in plus nici n-ai trecut de 3000 rpm. Intreb chestia asta pentru ca personal am facut td cu Leon ACT si pe mine nu m-a dat pe spate, ba mi s-a parut anemic pana pe la 2500 rpm. 

Din pacate ca urmare a acelui td mi-am luat 2.0 tdi mai ales ca toata lumea lauda ACT-ul. 

Masina e foarte misto, dotata foarte bine dar pe mine nu ma convinge deloc lauda asta a ACT-ului..sunt mai Toma necredinciosu' de felul meu,

Modificat de cristi511
Link către comentariu

Nu, aia e tot timpul acolo. Poti vedea sus in stanga ca e selectat modul individual. Am setat motorul pe Normal (nu Eco, nu Sport - de abia astept sa il dau pe Sport si sa duc pedala la fund pana in 6000rpm, dar asta dupa vreo 2000km), iar restul pe Sport, mai putin climatizarea care are doar Eco sau Normal, si am lasat-o pe Normal.

@cristi511 Masina nu a stat pe Eco decat cand am scos-o din curtea dealer-ului pana am ajuns acasa si am inceput sa butonez. Nu stiu unde vezi tu ca masina sta pe Eco (tocmai am scris in randurile de mai sus ce setari am facut). A doua chestie, in carte spune ca in primii 1500km sa nu depasesti 3/4 din turatia maxima (adica 6000rpm - deci 3/4 insemnand 4500rpm). Eu am mers in primii 500km sub 3000-3500rpm, apoi am urcat usor usor spre 4000-4200rpm. Acum, la 1000+ km am urcat de cateva ori la 4000, in a2a si a3a, si chiar trage. Evident, nu am fortat mult, dar pentru cat am apasat pedala si pana la turatia la care am ajuns, trage cel putin cat trage si cealalta, 1.9tdi cu soft facut la Voinea (cica ~320nm si 140cp, dar fuge mai bine ca un 2.0tdi 140cp, pe testate cu oricine are asa ceva in dotare). Ba chiar in viteza mi se pare ca urca putin mai repede, doar ca nu simti ca te baga in scaun asa TSI-ul fata de TDI. Daca mai ai nelamuriri, poti intreba, iti voi raspunde in masura in care stiu/am incercat chestii.

Link către comentariu

Comentez eu legat de frunza - ca am aceeasi masina/motorizare. Frunza aia indica cat de eco esti - un punctaj dat in functie de consum (nu stiu daca si altele). Un brizbiz. Spre 0 inseamna consum nesimtit si mers non eco, spre 100 mergi eco.

ACT-ul nu are de a face cu cat de tare trage - ba din contra...cand e ACT-ul on ai doar 2 cilindri din 4. Are a face cu economia. Si incepe sa traga sanatos de pe la 1800. Comparativ cu 2.0 TDI de 150 motorul e mai sprinten - 0-100 in 8.8 vs 9 si un pic la diesel.

 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!