Jump to content

Verificat ulei cutie viteze Fabia

rvacaru
 Share

Postare recomandată

salut,cat ulei trebuie pus 1l-2l??? multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 weeks later...

Aveti o poza cu locul unde e surubul de umplere sau ceva indicii?

Trebuie dat scutul jos pentru a-l vedea?

Link către comentariu

Cred ca trebuie sa bag si eu ulei la cutie.Spun asta pentru ca are un zgomot "sec" sa zic asa si cand schimb viteza si eliberez ambreiajul se aude ceva ca o lovitura usoara.Credeti ca este de la ulei-cutie sau ambreiaj?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Inca o intrebare:la masina din semnatura ce ulei de cutie imi trebuie?Intreb pentru ca nu am gasit specificatiile nici aici pe topic,nici in alta parte.Multumesc.

Modificat de CCristi
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Cum ati desfacut surubul de verificare a uleiului din cutie? Trebuie o cheie speciala cu gaura in interior ca sa poti desface surubul.

Link către comentariu

Poate cineva sa imi zica unde este bunsonul acela? In manualul de service arata ca e imbus dar eu nu vad nicaieri imbus. M-am uitat sub masina la un surub asemanator celui de la baia de ulei care e pe cutia de viteze. Trebuie sa ma uit in compartimentul motor sau unde? Chiar nu imi dau seama unde e si doresc sa verific uleiul ca intra destul de greu in prima trapta si mers inapoi. Mersi.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Am gasit busonul, dar pare ca trebuie o cheie speciala (cu 12 colturi si gaura in mijloc). Cel putin asa mi se pare. Stiti vreo metoda sa il desfac? Aveti careva poze?

Link către comentariu

Cred ca trebuie sa bag si eu ulei la cutie.Spun asta pentru ca are un zgomot "sec" sa zic asa si cand schimb viteza si eliberez ambreiajul se aude ceva ca o lovitura usoara.Credeti ca este de la ulei-cutie sau ambreiaj?

Lovitura se aude in partea din fata a masini ? Ca si la mine se aude la fel..ma gandesc sa nu fie de la planetare , totusi ai rezolvat problema?

Link către comentariu

Inca nu...M-am gandit si eu ca poate fi si de la planetare,sper sa nu fie totusi.Sper sa o rezolv imediat cum termin "stresiunea"

Link către comentariu

Am rezolvat. Am facut rost de cheie si am completat cu 1 litru de ulei. Acum intra mult mai usor in viteza. Ca si sfat verificati cu toti nivelul ca sa nu apara noi probleme.

.

Link către comentariu

Ce tip de ulei man ai folosit? La ce pret ( ca deh este criza)?Si mai ales :ce cheie este ?O poza se poate?

Modificat de marcelkmg
Link către comentariu

Poti folosi orice ulei cu semnificatia 75w 90. Mobil 1 - 47 lei, Aral - 43lei, Metabond - 48 lei Eu am pus Aral 500ml si apoi Metabond ca se inchisesera magazinele si nu am mai gasit altceva. O sa fac o poza si o sa o atasez.

Modificat de Cristiii
Link către comentariu

Pe unde se baga ulei in cutie? Eu m-am tot uitat da nu imi dau seama :icon_cool:

Link către comentariu

Este un buson de golire in partea dreapta (cum va uitati la motor de sub masina) sub planetara si un alt buson la fel putin mai sus (cel de completare).

Link către comentariu

Eu am bagat semisintetic Mobil 1 si la pret de 43,5 lei/l, pret acceptabil cutia fericita. ;)

Link către comentariu

Revin asa cum am promis cu o poza cu locul unde se afla busonul pentru completare la cutia EYX. Se afla deasupra planetarei lungi (cea din stanga cum te uiti la motor), Nu stiu sigur , dar cred ca asa e si la celelalte modele pe benzina.

post-20836-1244581356_thumb.jpg

Link către comentariu

Inca nu...M-am gandit si eu ca poate fi si de la planetare,sper sa nu fie totusi.Sper sa o rezolv imediat cum termin "stresiunea"

Ai rezolvat ceva ?????

Link către comentariu

Nu.Inca nu am terminat cu examene,restante,chestii studentesti :icon_thumright:

Link către comentariu

Am verificat azi planetara scurta si am constatat un mic joc la ea ,si un sunet asemanator cu cel care se aude cand schimb vitezele,sunt 99% convins ca ea se aude .Problema este ca pe acea perte am schimbat rulmentii de la roata si inainte sa ii schimb nu se auzea nici o planetara....

Referitor la busonul de la cutie ,la mine intra un inbus normal de dimensiune mai mare .

Modificat de marcelkmg
Link către comentariu

• 6 months later...

Mi se intimpla citeodata sa nu intre deloc in marsarier sau 1 -a. Dar dupa citeva pedale de ambreiaj e totul ok. O sa ma duc la AVIA Pantelimon sa vad daca nu trebuie completat uleiul in cutie.

Modificat de Grimstone
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Dnul. Cristi ceea ce ati fotografiat este busonul de completare ? Cum mi-as putea da seama daca stau prost cu nivelul ...? (am o scurgere de luni de zile la cutie cred - fiindca este un ulei mai trasparent) Nu am remarcat inca probleme la viteze .. doar cate o data rar nu-mi intra in prima in marsarier .

Modificat de plc
Link către comentariu

Sunt 2 la fel. Cel de sus e pentru completare. Procedura e simpla:

1. Desfaci busonul cu o cheie speciala

2. Torni lichid 75w 90 pana la nivel (pana incepe sa cursa)

3. Insurubezi busonul....si gata

Chestia mai complicata e ca nu gasesti cheie care sa se potriveasca.

Link către comentariu

Am inteles .. principiul prea-plin . O sa studiez problema poate gasesc eu si cheia .. Multumesc .

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am si eu o problema cu cutia de viteze cred. In momentul in care masina sta la relanti se aude un zgomot ca un fel de bolborosit din cutia de viteze. Acesta dispare in momentul in care ambreiajul incepe sa cupleze. Ar fi cazul sa verific nivelul uleiului din cutie? Sau posibil sa fie ceva mai grav?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!