Jump to content

Volan - probleme / conversie [Passat CC]

Andrei H
 Share

Postare recomandată

1 hour ago, alexpva said:

Am montat si eu un Volan Golf 7 R line 2016 pe Passat CC 2009, varianta cu butoane mai putine pe comenzile de pe volan ( fara butoane Cruise Control)  nu reusesc sa activez iluminatul in butoanele de pe volan, in restul totul e functional...

ma poate ajuta cineva ? broken.de vad ca nu mai functioneaza

volan.jpg

Poti sa ii dai mesaj lui Torsten (bronken). Nu cred ca te va refuza cu modulul. Defapt modulul iti pot spune cum sa il faci. Doar firmware-ul iti trebuie de la el.

Prima data incerci sa iti dea totul, daca nu vrea ii ceri doar firmware-ul. Restul te invat eu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

care modul ?

iluminarea se face prin modificare hardware, care apare in postul citat de Hayate

Link către comentariu

Te rog lumineaza-ma,  mai bagat mai tare in ceata...

Deci cand l-am nontat nu-mi functiona claxonul, am modificat pini de la cablu de airbag asa cum era pe cablul vechi si acum functioneaza ...  mai trebuie doar sa inteleg cum sa activez iluminatul in butoane si padele... 

E mult mai complicat ? adica trebuie sa schimb softuri sau ceva de genul ?

Link către comentariu

nu se poate face nimic din software - sau cel putin eu nu am gasit ceva usor, care sa il poti face.

trebuie sa tragi un fir (la unele a trebuit sa trag doua fire) pe placa/placile din spatele comenzilor.

citeste posturile de mai sus - din quote, si o sa vezi ce modificari ai de facut

Link către comentariu

Deci

Torsten a dezvoltat un comfort cip care facea volanul de b8/golf 7 100% compatibil cu b6/cc (mai putin butoanele de cruise c).

Link către comentariu

la cati bani  ? am comandat si montat si eu cateva module si am facut functionale volane de B8/Golf 7 - pe Golf 4, Multivan/T5, s.a.m.d. - din pacate, pretul acestora era destul de mare.... mai mare dacat ar dorii sa plateasca majoritatea dintre cei care urmaresc acest retrofit.

in rest, la modelul lui, se face usor si ieftin

Link către comentariu

30 eur. Defapt numai placa care si el o cumpara era 25 eur (chip45.com).

Aceasta se programeaza (am invatat sa fac si asta).

Deci el nu castiga nimic.

Link către comentariu

11 minutes ago, F l o r i n said:

nu se poate face nimic din software - sau cel putin eu nu am gasit ceva usor, care sa il poti face.

trebuie sa tragi un fir (la unele a trebuit sa trag doua fire) pe placa/placile din spatele comenzilor.

citeste posturile de mai sus - din quote, si o sa vezi ce modificari ai de facut

Da, mi-ar fi usor sa lipesc fire asa cum ai zis pe placa din spatele comenzilor... am citit posturile de mai sus si nu gasesc... te rog unde gasesc ce trebuuie sa fac?

Modificat de alexpva
Link către comentariu

e treaba si cu cetitul asta.....hihihi. Urmareste firul din prima poza, unde merge in cea de a 3-a, la pin nr.2

image.thumb.jpeg.6fe2d42b00de076ab91f1f50d998b1e2.jpeg

image.thumb.jpeg.90bd0d7196340ee4053591ab6cad4a78.jpeg

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

hmm.. Fain, multu ... si daca nu merge  ?  mai sunt variante ? sau ziceai de al 2-lea fir ?

Link către comentariu

se constata abia dupa ce faci modificarea - fa intai si vedem daca mai trebuie sau nu.

Link către comentariu

Pai o sa ma apuc la noapte cand ajung acasa, daca nu reusesc ce fac ?  daca fac volanul i-ar bucati, I-ar il montez demontez  airbag ... etc... decupleza bateria la masina... macar o idee sa stiu unde ar trebui sa mai caut

Modificat de alexpva
Link către comentariu

si daca spre exemplu... strici tot ? Lucrurile nu se fac pe daca.... eu sunt mai practic, sa nu te superi pe mine, imi place sa nu ma invart in jurul cozii - daca nu te descurci, ma suni pe mine si te ajut prin telefon.

L.E. - am uitat sa iti precizez - pe cealalta placa, tot pe punct de alimentare +12v

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Multumesc pt ajutor,

eu o sa ma apuc pe la 21:30, sper sa functioneze din prima  comenzile de pe volan sunt din 2014.

dar pe cealalta placa nu stiu care va fi pinul cu 12 v  mai ai cumva o poza si cu cealalta placa ?

Link către comentariu

pai il tragi tot de la pin-ul cu 12v - pin 2 - de pe placa de baza, cea in care intra mufa.....

p.s - te rog sa nu imi ceri poza cu a doua placa.... din pacate nu am facut, cand am facut montajele respective - am pus mana pe aparatul de masura, am verificat, am rezolvat.

hai spor la treaba si astept sa ma suni sa imi zici ca ai rezolvat.... :icon_thumright:

Link către comentariu

Multumesc mult, masor cu aparatul de masura direct pe panglica de fire care intra in placa a 2-a si lipesc de acolo 12 volt- u, ca sa nu mai vin cu un fir din placa 1 in placa 2 nu ? :)

O sa-si ia curent pentru iluminat si padelele nu ?

Modificat de alexpva
Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare! Dupa demontarea cutiei pt schimbarea volantului mi'a aparaut si mie un zgomot asemanator cu al vostru. O sa postez un clip gasit pe youtube care seamana destul de mult cu ce se produce la mine. Zgomotul se aude si in interior dar si in exterior cu motorul oprit.

Modificat de ciuley
Link către comentariu

Filmare facuta cu motorul oprit pt a se auzi mai bine Cloncanitu :D

Link către comentariu

Am fost la reprezentanta azi si dupa 2 minute ai o tura scurta cu masina cica ar fi caseta de directie.....o sa mai studiez ca parca nu imi vine sa cred..

Link către comentariu

Nu te arunca sa schimbi caseta pana nu investighezi bine. Si la mine se aude uneori ceva asemanator, ce e drept, nu chiar asa tare. Flansele de la amortizoare?

Link către comentariu

Deocamdata investighez,sunetul a aparut dupa revizia in care am schimbat distributia si volant ,eu suspectez ca nu sa strns ceva ,sunetul nu se aude mereu,si cand se aude,se aude  doar virand la dreaptea ,in mers se aude exact ca in prima filmare.multumesc

Link către comentariu

• 2 months later...

1) Reinvii nitel topicul, deci daca am inteles bine, daca am volan Highline (cel din poza e volanul meu, e highline?) cu comenzi pe el, daca pun un volan cu padele trebuie doar sa fac o codare si vor functiona?

2) Dar daca pun un volan de R-line cu padele (SH, cu tot cu airbag), pe langa codare ar mai fi ceva in plus?

IMG-20160724-WA0012.jpg.jpeg

Link către comentariu

• 5 months later...

Buna ziua! Dupa un eveniment nefericit in care mi'a luat foc compartimentul motor,in special partea electrica dintr-un motiv inca neidentificat,masina era parcata si oprita de cel putin 40 de minute pana cand a inceput sa iasa fum din zona motor,evenimentul sa produs in strainatate si acum trebuie sa o aduc in tara , dar am intampinat cateva dificultati

1- neavant curent pe instalatie nu pot debloca volanu

2-fiind dsg era in parking dar cu ajutorul cartii masini am reusit sa o pun pe neutru

3-frana de mana electornica cu 2 fire si o baterie am reusit sa o deblochez

Acum raman la prima problema cu deblocatul volanului care am cautat si nu am gasit nimic si sper ca poate cineva de aici are macar o idee de unde sa incep.Multumesc mult

IMG-20170622-WA0010.jpg

IMG-20170623-WA0003.jpg

Modificat de ciuley
Link către comentariu

Demontezi volanul,coloana volanului...si scoti blocatorul.

Link către comentariu

• Edy_77 changed the title to Volan - probleme / conversie [Passat CC]

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!