Jump to content

Octavia Scout 1.8 TSI


osuletz

Postare recomandată

Nu a fost nimic lasat la vedere, dupa ce au spart geamul au rabatat bancheta si au tras ce au apucat din portbagaj. Au mai cautat si prin torpedou si cotiera, dar nu era nimic de luat. Din pacate au fost ceva bunuri de valoare in portbagaj. La masina nu am descoperit sa mai fie altceva afectat. Oricum mi-a luat vreo 2 ore sa reusesc sa curat cioburile din toata masina. Am avut noroc ca cei de la pensiunea unde am stat aveau un aspirator profesional, destul de puternic si am reusit sa trag cioburile foarte fine intrate in tapiterie.

Ca idee au mai fost sparte 3 masini intr-o parcare undeva mai jos pe DN1A, inclusiv o Dacie papuc. Nu cred ca s-au uitat dupa ceva la vedere, ci le-au luat la rand.

E trist ca stau si ma gandesc de cate ori am lasat masina in multe alte locuri la iesiri pe munte sau cu bicicletele si nu ma gandeam niciodata ca s-ar putea intampla asa ceva. De acum sigur o sa am tot timpul o temere. Ma gandesc sa-mi montez o alarma in momentul de fata, desi din principiu eram impotriva ideii :huh:

In alta ordine de idei, mi-a venit coletul de la Superskoda si am achizitionat si jante+anvelope de iarna. O sa revin cu detalii si poze in zilele urmatoare, dupa ce scap de problema actuala.

Modificat de osuletz
Link către comentariu

cred ca suntem vecini, te-am vazut de dimineata si am remarcat banda adeziva maro pe geam.

:(

sper sa nu stai mult fara el, eu am asteptat vreo 2 sapt pt acelasi geam de fiesta. ..

Link către comentariu

Eu am o singura nedumerire. Cum au intrat in masina numai spargand gemuletul ala? Se deschide din interior masina chiar daca e incuiata din cheie? Ca la Octavia 2 nu se deschide din interior daca am incuiat-o din cheie.

Link către comentariu

Cea mai buna alarma este CASCO. Daca hotii vor sa intre in masina nu o sa-i impedice o alarma, indiferenta cat de buna este. PS Imi pare rau de patanie, masina este foarte frumoasa!

Link către comentariu

@osuletz: nasol, mega bad luck ceea ce ai patit, imi pare rau :( 

Sper sa o rezolvi cat mai repede, culmea e ca de obicei pentru gemuletele alea mici se asteapta cel mai mult.

Dupa ce scapi de stress-ul asta, te rog revino cu cateva detalii despre jantele de pe Superskoda si cum a decurs procesul de cumparare, eventual si niste costuri de transport daca se poate :) 

Link către comentariu
  • 1 month later...

Revin dupa o perioada destul de lunga de inactivitate pe forum.

Am trecut de 9500 km cu cateva zile in urma, pana acum nimic de obiectat la adresa masinii.

Intre timp am trecut si la anvelopele de iarna. Am optat pentru Nokian WR D4, ce apreciez deocamdata la ele este silentiozitatea, este cel putin la acelasi nivel cu cel al anvelopelor de vara, Michelin Primacy 3. Comportamentul pe umed sau zapada nu am avut ocazia sa-l testez inca.

Jantele sunt modelul Annapurna Anthracite/Silver (vin ca echipare optionala pentru Skoda Yeti) si au exact aceleasi dimensiuni, inclusiv ET, ca si jantele originale. Pana la urma jantele nu le-am mai comandat de pe Superskoda, le-am gasit noi pe OLX la 500€.

Mi se par destul de ok cum arata jantele pe masina, dar totusi le prefer ca look pe cele Polar cu care a venit masina.

DSC_1549_zpsshvtmrce.jpg

DSC_1550_zpsrgl55pue.jpg

Din lucrurile comandate de pe Superskoda am apucat sa Montez doar lampile cu Led in portbagaj si niste ornamente pe manerele portierelor. O sa revin cu poze intr-o postare ulterioara. De lampile cu Led pentru portbagaj sunt foarte incantat, daca fiabilitatea in timp o sa fie dupa cum am mai citit pe forum-uri merita pe deplin pretul (28€ parca au fost cu reducerea de 20%). Sper in week-end sa am timp sa montez amortizoarele pentru capota, iar dupa urmatoare vizita la spalatorie sa montez si protectia pentru zona de incarcare a portbagajului.

@75NOR: Comanda a decurs destul de ok din punctul meu de vedere. Valoarea comenzii cu tot cu discount a fost de 160€, la care s-au adugat 14€ costul transportului (GLS parca a fost) si 6€ cost pentru ca am ales sa platesc prin virament (se poate opta si pentru plata prin PayPal - parca era 3-4€ pentru optiunea asta). Pe langa asta s-a mai adugat comisionul bancar pentru transfer de 10€ la banca mea. Banuiesc ca daca as fi comandat si jantele de la ei transportul ar fi fost mai scump, dar nu pot sa-ti spun exact. dupa efectuarea platii le-am trimis confirmarea pe mail si dupa 3-4 zile am primit coletul.

Maine urmeaza sa montez folie pe faruri si proiectoare, voi merge pe recomandarea lui @CristiALF, caruia ii mutumesc pe aceasta cale. Daca mi se par baietii ok, cred ca in primavara o sa optez si pentru montarea unei folii Llumar Air 80 pe geamurile laterale fata pentru a spori protectia solara.

Cateva date legate de consum:

Bucuresti-Tecuci si retur - consum 7.1l, viteza medie 82km/h, AC pornit tot drumul, cauciucuri de vara.

Bucuresti-Tecuci si retur - consum 7.7l, viteza medie 83km/h, AC pornit tot drumul, cauciucuri de iarna, vant destul de puternic din fata/lateral pe drumul de intoarcere.

Consumul mediu pe ultimii 3000km, din care cel putin 1000 in Bucuresti la ore de varf este 9.2l.

Consumul in Bucuresti este destul de greu de estimat, chiar si la ore de varf am avut diferente mari de la o zi la alta pe acelasi traseu si culmea cu viteza medie asemanatoare. Ca cifre variaza intre 12l si 16l, in week-end cand e mai liber am vazut si valori de 9-10l. Per total sunt multumit de consum, nu este diferit de ce ma asteptam. Sa vedem care vor fi valorile pe timp de iarna in oras, desi nu ma astept sa creasca considerabil pentru ca masina sta in garaj, la o temperature decenta, deci nu va necesita un timp indelungat sa se incalzeasca motorul. 

Link către comentariu

Sa stii ca arata foarte bine jantele astea pe Scout, chiar daca au fost gandite pentru Yeti. Mai ales tinand cont de culoarea Scoutului tau. ;)

Link către comentariu

Nu arata rau jantele, sunt ok.

Cu placere pentru recomandare, o sa fii multumit de lucrare.

Consumul e la fel si la mine, cu mentiunea ca eu o las in Eco pe durata saptamanii, ca in aglomeratie nu are rost sa consume mai mult degeaba. Seara cand mai o iau eu, o mai scot pe Normal. In weekend o pun de asemenea pe Normal. 

Link către comentariu

Personal, nu am folosit modul Eco deloc pana acum, iar modul Sport cred ca nu l-am mai activat in ultimii 3-4000 km.

Masina sta in permanenta pe Normal, iar Start/Stop il dezactivez imediat ce pornesc motorul. Am mai activat Start/Stop de cateva ori cand am fost blocat in traficul din Bucuresti si estimam ca am stationari de minim 2 minute, dar il dezactivam imediat dupa repornirea motorului.

Modificat de osuletz
Link către comentariu

Sunt mishto jantele si e un adevarat noroc ca se potrivesc, cu ocazia asta constat ca intre Scout si Xp sunt diferente de tren de rulare cita vreme la a mea ET -ul recomandat la dimensiunea asta de janta e 42 si pe oem, in afara de jantele de origine (1700 de Ron bucata la PBN ...) nu prea se gaseste nimic.

Consumurile sunt bune pentru benzina, nici la drum intins nu sunt un capat de tara, ia cu vreo 1 litru jumate mai mult ca a mea.

Nu stiu cum e modul eco la benzina, la mine nu e neaparat problema ca gatuie motorul ci mai ales ca obliga cutia sa schimbe la 1200 de ture, extrem de jos chiar si pentru un diesel.

In continuare cred ca ai o masina supercool si culoarea e bestiala.

Link către comentariu

Salutari! Foarte frumoasa masina, excelent aleasa culoarea! :)

Imi pare tare rau de incidentul pe care l-ai suferit, in general in asemenea ipoteze, atins este sentimentul de siguranta asupra lucrurilor din masina. :(

Jantele de iarna sunt grozave, cu o singura mentiune. Mare grija la fata polisata care arata suuper, insa sarea data pe drumuri iarna (in abundenta la noi) le distruge, oxidanu-se aluminiul. Eu mai repede as lua iarna jantele de vara, vopsite si lacuite. Spun asta cu siguranta, caci am asemenea jante la Passat vara si am vazut oameni care le-au tinut si iarna, iar dupa 3-4 ierni se deteriorasera puternic. Am vazut si la un vecin care are un Bentley cu jante similare care dupa 3 ieri au inceput sa se oxideze pe margini (presupun ca jantele nu sunt de calitate proasta...) :( 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!