Jump to content

Eficienta frane passat la viteze mari

johnf
 Share

Postare recomandată

Salut,

Am un passat b6 de 4 luni.
De cand am masina am constatat ca la viteze mari si frane mai bruste franele nu sunt asa eficiente in sensul ca franeaza bine in prima parte a pedalei, de exemplu de la 100 la 50 iar dupa ce ajunge pedala la fund masina franeaza greu pana la 0. Abs intra foarte greu, cred ca l-am auzit de 2 ori si doar daca ma infig rau in pedala. 

Am facut 2 teste de frane si toti au zis ca franele sunt perfecte, am schimbat discurile si placute (ATE) cand am cumparat masina. Erori nu am pe sistemul de franare. Si cu vechile discuri facea la fel. Nu am constatat nici o imbunatatire in afara de faptul ca sunt mandrul posesor al unor placute care scartaie :banghead: si care ma scot din minti

Eu compar cu vechiul b5  care frana destul de bine. Ii drept ca la b6 franele sunt mai sensibile in oras, franeaza mult mai bine la viteze mici fata de b5

Urmeaza sa ii schimb si lichidul de frana

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am patit la fel cand am schimbat placutele de frana cu unele proaste la B5. La viteze mari aveam senzatia ca nu franeaza bine. ATE ar trebui sa fie bune, dar am mai auzit de probleme cu ele, mai ales in ultima vreme, mai ales pe forum. La B6 franele sunt clar peste B5, placutele de la reprezentanta sunt TRW - ce putin asa sunt ale mele schimbate acum un an. Deci ori ai schimbat cu piese proaste sau piratate ori ai probleme in alta parte la sist de franare...

Link către comentariu

Shimba lichidul de frana si aeriseste bine sistemul. Ate am si eu de ceva timp, atat discuri cat si palcute. Placutele scartaie ca dracu. Si le am de 10.000km. Am avut si inainte palcute Ate, pe discurile originale si am fost foarte multumit. Acum, ori aus chimbat "reteta" ori nu sunt acelasi model. (Desi eu asta am comandat). 

Link către comentariu

Am aflat si eu ulterior ca ATE are 2 tipuri de placute eco si noneco, cele eco scartie ca dracu, pentru ca acu materiale reciclate in ele. Diferenta de pret este mica intre ele.

Link către comentariu

Daca tot ai facut schimbu de frane de ce nu ai pus TRW eu asa am cumparat masina cu toate discurile si placutele TRW schimbate in Germania frana este foarte ok.Alta daca nu te mai grabi poti schimba lichidul din toata instalatia si sa faci o aerisire ca la carte

Link către comentariu

Erau bune ATE inainte. Posibil sa fi deschis o fabrica prin China sau Turcia si produc jeguri cu furnizori locali cum se intampla de multe ori sau au intrat chinezii singuri pe fir si livreaza alte porcarii la cutie.

Link către comentariu

Schimba lichidul de frana cu unul original sau unul cu vascozitate scazuta gen ate dot4 SL6. Apoi o sa vezi cat de repede intra abs si esp in functiune

Ps. Lichidul se schimba din 2 in 2 ani

Modificat de SavuAD
Link către comentariu

On 8/17/2016 at 2:58 PM, johnf said:

Am aflat si eu ulterior ca ATE are 2 tipuri de placute eco si noneco, cele eco scartie ca dracu, pentru ca acu materiale reciclate in ele. Diferenta de pret este mica intre ele.

Da, probabil am primit eco. Mama lor.. 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!