Jump to content

Probleme geamuri electrice !

MariusM
 Share

Postare recomandată

Am un passat b3 din '89 cu geamuri electrice. Problema cu care ma confrunt disperat este ca mi s-au calit lamele de metal din butoanele de coborare/ridicare a geamurilor, iar butoanele trebuie schimbate. Mentionez ca nu am gasit absolut nicaieri acele butoane nici la ausburg nici la midocar si nici macar la dezmembrari. Butoanele sunt pe 6 pini, va solicit disperat ajutorul!

A doua problema este trapa. Pozitia de ridicat functioneaza, dar ce-a de culisat in masina nu. Mentionez ca atunci cand apas butonul pt a culisa in masina (in plafon) se deplaseza circa un cm si pe urma nu mai vrea. "Problema care a cauzat aceasta problema" este verisorul meu (copil fiind) care s-a impins cu picioarele in plafoniera un locul unde ar trebuii sa intre trapa!

Va multumesc anticipat pt raspunsuri, si doresc sa mentionez ca este o problema f. urgenta!

Numai bine,

Marius M.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mabial

13

• passat19tdi

10

• DjMc

9

• marianboss22

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

salut

Intai co,pleteaza te rog profilul si semnatura ca sa stie toti de unde esti, astfel poate te ajuta un forumist care poate e chiar vecinul tau

daca esti din zona bacau te pot ajuta eu cu butoanele direct de la dezmembrari

Link către comentariu

Nu forta sub nici o forma trapa sa se deschida sau sa se inchida, asa cum am facut eu la fostul meu b3 si am spart o piesulica din zamac ce trage trapa dupa ea. Nu vei gasi asa ceva nicaieri ci numai trapa completa la dezmembrari! Butoane am avut eu dar le-am dat moka, sorry... Nu stiu de unde esti ca sa te pot trimite undeva la dezmembrari :winter: . Incearca la Tancabesti la RO-LA.

Modificat de Nea Vizanu'
Link către comentariu

salut

Intai co,pleteaza te rog profilul si semnatura ca sa stie toti de unde esti, astfel poate te ajuta un forumist care poate e chiar vecinul tau

daca esti din zona bacau te pot ajuta eu cu butoanele direct de la dezmembrari

La cat de mult si in cate locuri am cautat acele butoane as venii si pana in bacau daca as stii ca le gasesc cu siguranta. Daca ma poti ajuta ma recompensez :winter:

In legatura cu trapa? Deci ca o concluzie ce ar fi de facuta? In cel mai rau caz, cat ar costa o trapa la dezmembrari?

Multam mult pt. raspunsuri, si imi cer scuze si fata de moderatori pt postarea intr-un loc incorect al acestui topic.

Cu respect,

Marius M.

Link către comentariu

Cred ca ar cam trebui plafonul dat jos si vazut ce s-a deranjat pe acolo. Nu cred ca iti trebuie alta trapa, nu e atat de grav. La RO-LA Buzau mi-au cerut acum un an 350E. :lol:

Link către comentariu

Pana la urma cine ma ajuta si pe mine cu butoanele :):((?

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Cu butoanele s-a rezolvat. 50 ron bucata fata 180 ron la reprezentanta (www.butoane.ro), mai ramane trapa. Astept inca..... sfaturi.

Link către comentariu

• 2 months later...

La tine e destul de bine. La mine s-au rupt piesele din mecanismul care actioneaza trapa, iar acum pot doar sa o ridic numai de la un colt. In rest, e varza. Si, apropos, eu caut un buton pentru trapa, dar numai partea exterioara de plastic, avand in vedere ca butonul e functional, ca parte electrica. Are cineva asa ceva ? Si o idee despre preturi la trapa, ca eu va trebui sa o inlocuiesc total. Multumesc.

Link către comentariu

• 1 year later...

am un passat b4 si la coborarea geamului fata [electric] se blocheaza pe pozitia de jos si nu mai urca decat daca il ajut cu mana[sa-l trag in sus] in plus cand ajunge acolo[jos ] face un zgomot .STIE CINEVA PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE ?

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Cum se ajunge la macaraua de la geamurile de la sofer la un Passat B4 ? Am desfacut fata de usa si materialul insonorizant (buretele) si observ ca nu pot ajunge la macaraua de la geam. Am o problema la geamul soferului si nu stiu cum pot s-o remediez: macaraua este sarita si nu se poate actiona geamul.

In manualul de service parca nu se trateaza problema scoaterii macaralelor de geamuri.

ALEKS

Link către comentariu

• 3 weeks later...

dupa ce ai facut operatiile de scoatere afetei si buretelui cobori geamul cam 7,8 cm pana in gaurile de sus iti apar suruburile de pridere a geamului , le desfaci cu o cheie tubulara de 10 ridici geamul cu mana il fixezi cu scoci desfaci cele 5 [sau 6 ]suruburi care sustin macaraua si o scoti prin partea de jos.daca din explicatia asta nu reusesti dute la service ca nu prea ai inclinatii mecanice.

Link către comentariu

• 1 month later...

ce poti face e sa mergi la un electrician sau daca t pricepi tu sa o desfaci macaraua si sa cureti canalul(poate fi plin de rugina ) pe care circula firul de otel ce trage mecanismul ...pentru daca o fortezi asa e posibil sa slabaesti dintii rotilor din mecanism ,sa se rupa (ma refer cand se aude sunetul ciudat) ..si atunci o sa schimbi macaraua cu tot ...crede-ma..sunt patit ..si o macara noua am adus p camanda la 3 mil ..eu avand passat 35i 1995

Link către comentariu

In legatura cu geamurile, eu am montat macarale electrice in locul celor mecanice originale si n-am avut probleme de 2 ani si ceva. Kitul a inclus manere, butoane, mecanisme etc. Din pacate nu mai retin pretul exact dar ce tin minte este ca mi s-a parut rezonabil avand in vedere ca totul a fost nou, cu garantie. Kitul este produs de firma electric-life si l-am comandat prin distribuitorii lor din Timisoara. Vezi poate mai e valabil numarul de telefon: 0256/291542 sau cauta pe net.

Link către comentariu

Multumesc pentru informatii, mi-au fost de un real folos. Am desfacut si am scos macaraua: erau indoite capetele inferioare din cauza unei avarii la tabla portierei, anterioare momentului cumpararii.

Le-am rezolvat.

PS: Nu, nu prea am inclinatii mecanice, dupa meserie sunt automatist, electronist. Dar bricolez pe ici pe colo, daca dispun de informatiile necesare. Inca odata multumiri.

ALEKS

Link către comentariu

• 1 month later...

am un passsat 35i an 95 si la macaraua spate dreapta am desfacut sa ma uit pentru ca nu mai functiona si mi-e rupt acel cablu de otel ...ce pot face oare ?se ppoate schimba doar acel cablu ?sau tot angrenajul ..

Link către comentariu

Demontezi macaraua cu mare atentie, desfaci cablul de pe angrenaj avand grija sa tii minte cum a fost pus,cauti in piata la articole pt biciclete un cablu de aceiasi grosime cu al tau dar sa fie mai lung un capat va avea un bulb sertizat la capat si la celalat capat inozi o piulita avand grija ca la final cablul cel nou sa aiba aceeasi lungime cu cel original montezi totul la loc si va merge.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

ma gandeam la asta dar nu stiam sigr ca o sa mearga ...dar am pe cineva care are o macara de golf 3 .oare ar potrivi ??ce zici ?

Link către comentariu

Nu cred ca merge...dar daca ti-o da gratis poate faci din doua una functionala

Link către comentariu

Nu cred ca merge...dar daca ti-o da gratis poate faci din doua una functionala

eh gratis nu mi-o da ...s-a oferit cineva de aici sa-mi vanda una de passat in stare buna ,100 lei ..ma uit la sfs asta de sapt si daca pot face treaba cu cablu otel cum ai zis sa-l schimb ..daca nu o sa dau 100 lei pe ce-a ofertata

Demontezi macaraua cu mare atentie, desfaci cablul de pe angrenaj avand grija sa tii minte cum a fost pus,cauti in piata la articole pt biciclete un cablu de aceiasi grosime cu al tau dar sa fie mai lung un capat va avea un bulb sertizat la capat si la celalat capat inozi o piulita avand grija ca la final cablul cel nou sa aiba aceeasi lungime cu cel original montezi totul la loc si va merge.

tu ai facut asta sau e doar teoria :) ?

Link către comentariu

am si eu o problema cu geamurile electrice...nu se deschide decat unul singur.Care o fi problema?

Link către comentariu

aceiasi treaba ...trebuie sa desfaci usa si sa vezi daca e din cauza mecanismelor intepenite sau e pe parte electrica(cv ars )

Link către comentariu

am auzit ca ar poate fi si de la lamelele butoanelor care e posibil sa fie oxidate si din cauza asta sa nu faca,contact ori daca nu sa fie vre-un motoras stricat.E posibil vreo varianta? ;)

Link către comentariu

am auzit ca ar poate fi si de la lamelele butoanelor care e posibil sa fie oxidate si din cauza asta sa nu faca,contact ori daca nu sa fie vre-un motoras stricat.E posibil vreo varianta? :beerchug:

da pot fi si oxidate contactele,aia nu ar fi greu sa vezi nu trebuie sa dai panoul jos....dar daca e motorasul (pt ca e numai unul) atunci nu sh daca merita sa mai faci cv decat sa-ti comanzi (sau dezmembrari)alt mecanism cu motoras

Link către comentariu

• 1 month later...

Cum adica e doar un motoras ? Nu la fiecare geam exista un motoras ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!