Jump to content

VW Multivan T4 1995 - 1.9TD - ABL - 50kw

skonda

Postare recomandată

Am facut aici un topic pentru masina familiei noastre. Avem un multivan din '95 cu 340.000 km la bord (aparent reali din documentele vechi pe care le are din Germania). Ne declaram multumiti de masina. Nu prea ne pricepem asa de bine asa ca intreb aici cam ce ar trebui sa schimbam la masina ca totul sa fie in regula . Din ce am inteles de la proprietar ar trebui schimbata distributia si facut schimbul de ulei. M-am uitat si eu pe forum si am inteles ca ar trebui schimbate urmatoarele iar daca am gresit sau trebuie sa adaug/modific ceva va rog sa imi spuneti. Cam astea ar fi cele sesizate de mine :  

ulei motor , filtru ulei , filtru aer , filtru polen , filtru motorina , distributia si pompa de apa 

Tare m-as bucura daca mi-ati spune ce marci ar trebui achizitionate pentru toate aceste consumabile si daca chiar este nevoie sa le schimb pe toate. De exemplu am inteles ca pentru Ulei as putea lua Mobil 1- Super 2000 10w40 Diesel Super Premium iar pentru distributia am inteles ca Bosch sau Contintech doar ca nu prea stiu exact ce ar trebui sa cumpar atunci cand vine vorba de schimbatul distributiei

Nu prea inteleg de ce dar vanutu consuma cam multa motorina . La un mers normal si frumos fara bruscari , mers 80-90 km ca ma si uitam sa nu depasesc ca sa pot sa ii fac consumul am scos un consum mediu de 8,44 litri / 100km (autostrada mai mult). Am folosit metoda plinului si am stat in benzinarie vreo 15 minute pana am reusit sa ii fac plinul pana la "ochi".

Nu stiu cum as putea sa sa ii reduc consumul dar din cate stiu motorul asta ar trebui sa consume undeva la 7 litri / 100 km 

Modificat de skonda
Link către comentariu

Salutare,

despre marci si service cred ca totul e subiectiv, incearca ce ti se potriveste mai bine. Oricare brand de ulei cu specificatia corecta e ok, trebuie schimbat doar la timp.

Cat despre consum, asta e. NU ai ce-i face consumul tau este correct in conditiile date. ABL-ul nu este foarte economic pentru asta ti-ar trebui un motor de generatie mai noua...cu injectie directa. .:rolleyes:

Drumuri bune :)

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Multumesc frumos pentru raspuns. Urmeaza acum sa ii schimb consumabilele : ulei motor, filtru ulei, filtru aer, filtru polen (trebuie schimbat ??), filtru motorina, distributia si pompa de apa (trebuie neaparat schimbata atunci cand schimbi distributia ??  de ce ?? ) . Oare ce ar trebui sa mai schimb la masinuta ? Sper ca odata cu schimbare filtrului de motorina sa mai scada consumul. Mare majoritatea a posesorilor de t4 1.9 cu care am vorbit amintesc de un consum de cel mult 7. Astept indicatii de la voi cu ce altceva ar mai trebui schimbat. In curand o sa revin si cu poze 

Modificat de skonda
Link către comentariu

Colegu sper ca stii ca avem aria dedicata prezentarii masinilor personale. Aici este arie tehnica

Link către comentariu

multumesc frumos , colegu . sincer nu prea am intrat in alta parte decat in aria dedicata van-urilor. O sa pun poze si cu masinuta 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!