Jump to content

Arc rupt - se mai poate merge?

DragosBM
 Share

Postare recomandată

Salut,

La o plecare din parcare am auzit un zgomot/zdranganit si am oprit. Am gasit spira din poza si nu am stiut ce este sau de unde. Am plecat mai departe cu inima stransa, dar m-am gandit sa o fortez (dat in denivelari si gropi) pentru a vedea de la ce este. Cum nu a dat nici un semn de probleme, am circulat cu masina prin tara in urmatoarele 3 saptamani (Cluj, Constanta) fara a avea probleme.

Cand am ajuns la service (pentru schimbare placute fata) mi s-a spus ca este arcul de pe spate rupt. Pentru ca a trebuit sa schimb si discurile pe fata, am fost reprogramat la alt mecanic in alta zi. Cand a ridicat-o pe elevator m-am uitat la arcurile spate si acestea nu aveau nici o problema (confirmat de mecanic). Cand ne-am uitat la arcurile fata, cel de pe dreapta fata avea lipsa spira din poza (poza atasata si cu arcul de pe masina). Mi-a recomandat sa schimb si arcul si amortizorul (spune ca a vazut scurgere, dar amortizorul este uscat - vezi poza atasata).

Cum am circulat prin tara si am efectuat in jur de 2300km dupa ce am gasit spira, nu stiu ce sa mai cred - stiti cum sunt drumurile de la noi, deci trebuia sa dea ceva semne, dar nu am banuit ca este un arc.

Acum intrebarea: mai pot circula cu masina fara sa am probleme? Trebuie sa plec din tara pentru 2 saptamani (mers prin Bulgaria si Grecia - mai mult autostrazi) si nu m-as risca sa plec asa. Ce s-ar putea intampla?

spira-2.jpg

arc-2.jpg

amortizor-2.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se poate merge..dar masina nu are aceeasi stabilitate ca inainte.Gandeste-te...vei pleca incarcat..bagaje,copilot,etc.Arcul respectiv e mai scurt cu 2-3 cm ,deci masina are deja o inclinatie usoara pe partea respectiva..posibil sa se vada cu ochiul liber.Deci..mai bine schimba arcul..chiar cu unul SH....

Link către comentariu

Culmea este ca nu se observa nimic - nu am avut probleme de stabilitate (am mers pe drumuri cu multe curbe si serpentine - Bucuresti-Brasov-Tg Mures -Cluj-Napoca are multe curbe stranse si nu am simtit ca ar fi vreo problema, de aceea nici nu am crezut ca s-a rupt vreun arc) si nici nu se vede ca ar fi lasata.

De schimbat am sa schimb cu unul nou - nu ma joc cu siguranta mea, doar ca este in scurt si nu am timp sa testez ca operatiunea de schimbare s-a facut corect.

Link către comentariu

• 3 years later...

Am și eu aceași problema..atașez poza...la arcul fata dreapta.e un pericol daca circul așa? Să iasă cumva arcul?? Bucata nu pare mare amortizoarele au fost schimbate acum doi ani.si flanșele. Daca nu e pericol as prefera sa îl las așa..că oricum se schimba pereche..

Am măsurat cu ruleta pe suprafața dreapta. Nu e diferență de inclinare..chestia e că mecanicul mă bagă in sperieți..că să schimb neapărat altfel intra arcul in roata..daca se rotește..si inclusiv flanșele dar alea sunt bune schimbate acum 2 ani cam 30 mii făcute cu ele și amortizoare kaiaba puse tot atunci.

IMG_20200205_090032.jpg

Modificat de andrei_70
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Tot asa am patit si eu pe partea dreapta. Mi s-a rupt arcul. O bucatica ca pe prima poza. Am crezut ca din arcul masinii mele.. Problema e ca al meu are pachet sport din fabrica.

Link către comentariu

Depinde cum e rupt arcul. Daca e rupta o bucata din capat, iar arcul inca are sustinere suficienta pe suport, atunci nu ar trebui sa fie o problema. 

Si eu am avut varful arcului rupt, am mers un an pana mi-am dat seama si apoi inca un an pana cand s-a mai rupt o bucata pe un drum foarte prost.

Riscul exista, la viteze mai mari pe denivelari poate pocni, el fiind deja invechit si casant. Nu cred ca vrei asa ceva...

Modificat de yeeeeman
Link către comentariu

Am luat kyb la 175 lei bucata codul după certificatul mașinii le schimb pe ambele mîine.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!