Jump to content

Top/Less GTI


cartman11

Postare recomandată

Au mai trecut 5000 km. 

Am fost intr-o excursie mai lunga prin Dobrogea cu cateva iesi scurte in Bulgaria pe langa granita si am mai stat prin Mamaia 2 saptamani.

In alta ordine de idei am observat ca pe capota este vopseaua sarita in cateva puncte cu diametrul de cam 1 mm si am cumparat kitt de retus origunal vw dupa codul de culoare (deep black pearl effect c9x). Inca nu m-am lamurit exact care e metoda corecta de aplicare, daca aveti idee va astept sfaturile.

 

 

 

20160621_122755.jpg

20160621_122933.jpg

$_12.jpg

Modificat de cartman11
Link către comentariu
lambda_dryver

Pentru retus: Cureti zona, 2 x degresezi cu alcool izopropilic / ethnic, completezi cu vopsea in 2-3 straturi, astepti cam juma de ora - o ora sa se usuce (nu in soare sau il locuri unde exista praf - preferabil intr-o parcare subterana / garaj putin circulat), apoi aplici lac in 2-3 straturi, cat sa ajungi aproximativ la acelasi nivel cu zona din jur. Apoi, cel mai indicat ar fi sa se lase la uscat peste noapte pentru o uscare completa.

P.S: Frumoasa plimbarica! :D 

Link către comentariu

Multumesc.

O sa revin cu rezultatul bricolajului : )

Link către comentariu
  • 1 month later...

Am trecut de 50000 km. Am mers cam 20000 km in 6 luni, nu e tocmai rau. Pana acum nici un fel de problema de orice fel.

Oricum la iarna nu sunt hotarat daca o sa o folosesc sau nu, nu am nici macar cauciucuri de iarna. In principiu nu as vrea sa merg cu ea dar ramane de vazut daca o sa putem sa stam atat de mult despartiti :rolleyes:

Am fost o saptamana in Thassos si la intoarcere am stat cateva zile si la Sofia. Pozele am uitat sa le scot din aparat, am gasit cateva prin telefon nu foarte reusite (una pe ferry la intors si una la o cariera de marmura). Am mers in total 2500 km si am avut consum 7.4 mediu (in conditiile in care am facut cam 800 km doar pe insula, in rest mers nu foarte tare dar sustinut prin bulgaria si pe autostrazi pe unde au fost 139 cu pilotul). Am plecat de pe insula cu cateva ore inainte sa izbucneasca incendiile de vegetatie. 

Azi i-am facut si RCA pentru 1 an la Groupama 550 lei clasa B9 (anteriorul fusese facut pe 6 luni la cumpararea masinii).

Am pus si o poza de la intalnirea de duminica (am cenzuat numerele colegilor sa nu ma injure). O sa revin cu poze mai colorate.

20160909_103555.jpg

20160911_111343.jpg

received_1424060720944370.jpeg

Modificat de cartman11
Link către comentariu

Salut,

Frumoase poze, atat peisajul cat si "utilajul" :)

Ai obtinut o cotatie foarte buna la RCA pe 1 an 550 Lei. Nu stiu ce inseamna clasa B9...

Eu la RCA am obtinut cel mai putin 1300 Lei... :banghead:

Drumuri bune,

Link către comentariu

La City Insurence era 500 dar mi a fost frica de faliment. Al lor adica :rolleyes:

O conta varsta (35) si judetul in care e inscrisa masina (PH).

Modificat de cartman11
Link către comentariu

Si daca intrau in faliment nu era problema ta, atata timp cat ai achizitionat o polita RCA de la o companie care poate emite astfel de polite, esti acoperit.

Daca intra in faliment, eventualele daune ar fi acoperite de fondul de garantare al asigurarilor.

Eu sunt pe principiul sa fac un RCA cat mai ieftin... Platesc destul de-mi ies ochii la Casco. :)

Link către comentariu

Asa ma gandeam si eu pana acum dar am zis ca pentru 40 de lei in plus pentru un an nu mai conteaza. Bine, acum sper sa nu dea Groupama faliment... :unsure:

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Cateva poze din concediu.

 

IMG_3921.JPG

IMG_3991.JPG

 

GOPR9730.JPG

Modificat de cartman11
Link către comentariu

Am ajuns si eu prin Grecia insa fara masina. Daca ai grija de masina te va tine mult fara probleme.

Link către comentariu

Nu stiu ce sa zic referitor la fiabilitatea modelului, am mai citit pe forumuri de aparitia diferitelor probleme cu ambreiajul sau distributia, sper ca mentenanta preventiva sa impiedice manifestarea lor. Oricum eu am pornit de la Golf Cabrio cautarile si dupa ce am eliminat 1.2 si 1.4 TSI si diesel nu mai ramanea decat modelul asta.

Golf ul 5 GTI l-am vandut cand avea 150000 km (si eu il aveam de la 50000 si l-am tinut 3 ani si ceva) si in afara de DV si cam follower ul nu am schimbat nimic. 

 

20150721_190912.jpg

20150721_190802.jpg

20150721_190733.jpg

Modificat de cartman11
Link către comentariu
  • 1 month later...

55000 km si se aduna.

Am cumparat jante (R17), cauciucuri noi de iarna, le-am montat si am dat o fuga pe la mare in weekend.

received_1502942286389546.jpeg

received_1502942289722879.jpeg

received_1502942316389543.jpeg

Modificat de cartman11
Link către comentariu

Foarte frumos golful. Il vad aproape zilnic (suntem vecini) si e o aparitie deosebita pe strada. Sa-l stapanesti sanatos!

Personal, desi de-acum clasicele jante de GTI sunt foarte frumoase, consider ca pe cabriolet merg mult mai bine modelele cu (multe) spite mai subtiri, asa ca indraznesc sa spun ca jantele de iarna o prind mai bine decat cele de vara. E doar o opinie personala asa ca nu dati cu batul. ^_^

Link către comentariu

Multumesc de aprecieri. Intr-adevar am remarcat si eu ca masina are linii mai degraba ascutite decat rotunde.

Jantele le-am gasit pe olx, sunt de golf 5. Una e mai zgaraiata dar o sa le vopsesc la primavara pentru iarna viitoare. Le-am verificat la autosoft si nu fusesera sparte si nici nu au avut nevoie de indreptare. 

La Constanta am fost doar asa de dragul plimbarii dar nu am stat mult, o sa ne auzim data viitoare : )

Modificat de cartman11
Link către comentariu

Tinand cont de faptul ca in Romania este interzis accesul pe plaja cu autovehicule ar fi de preferat pe viitor sa acorzi mai multa atentie continutului postat. :)

Multumesc pentru Intelegere!

Link către comentariu

Erau niste panouri care delimitau exact unde e voie cu masina si unde nu. Totul a fost facut in spiritul legii : )

Multumesc pentru Vigilenta!

Modificat de cartman11
Link către comentariu
  • 4 weeks later...

     Am profitat de minivacanta si am fost in Republica Moldova. Eu mai fusesem acum vreo 10 ani, sotia nu mai fusese. Am plecat pe marti pe la 4 dimineata si am mers tot drumul prin temperaturi de -5, -7 grade. Acoperisul laudat prin toate review-urile ca are nu-stiu-cate (later edit: 3) straturi si-a facut treaba foarte bine, nu mai mersesem pana acum la temperaturi scazute si nu am avut deloc senzatia ca vine frig prin el. In Moldova, drumul de la vama Albita pana la Chisinau este bun, nu trece prin localitati, destul de putin trafic. In oras insa dumurile au fost destul de proaste, nu neaparat cu gropi dar foarte ondulate. Am vizitat Cramele Cricova, magazine, piata centrala, mall-urile, fabrica de bomboane Bucuria si am plecat duminica seara foarte incantati de acolo. Pe drumul de intors insa, fix cand am iesit din Chisinau a inceput sa ninga tare si pana la granita nu am vazut nici o masina de dezapezire sau care sa dea cu ceva pe jos. A fost un moment mai tensionat cand se facuse gheata pe jos, niste camioane nu mai reuseau sa urce un deal, 2 masini intrasera intr-un sant incercand sa le evite si se formase un fel de ambuteiaj dar am trecut cu bine prin el.

     Masina s-a comportat bine pe drumurile acoperite cu zapada, nu am avut nici o probema. A mers bine si cu benzina moldoveneasca de 3,2 lei / litru. De la granita cu Romania nu a mai nins, smooth sailing pana acasa. Statistici la final de drum: 1100 km, 7.8 l/100 km.

     In alta ordine de idei, in familie avem un Hyundai Tucson cumparat de nou in 2007, care acum are cam 20.000km, cu care nu merge nimeni si tot zic ca il iau eu sa merg cu el si sa bag golful la iernat dar inca nu gasesc forta interioara sa fac asta. O sa vad cand o sa inceapa sa ninga si in Bucuresti. 

     Km se apropie de 60.000, trebuie sa ma pregatesc de revizie (au trecut 6 luni de la precedenta). Am masina de 9 luni si am mers 30.000 km cu ea. Nu e rau avand in vedere ca 8 ore pe zi le petrec intr-un birou :rolleyes:

     Am facut si o poza special pentru forum.

golf chisinau.jpg

Modificat de cartman11
Link către comentariu
  • 1 year later...

  Dupa excursia de mai sus a aparut posibilitatea sa lucrez pentru o perioada intr-o tara din europa de vest cu autostrazi multe si scumpe :rolleyes: unde de altfel ma aflu si acum. Masina nu am luat-o cu mine momentan, si-a petrecut iarna intr-un garaj incalzit. Eu am cam venit in Romania la fiecare cateva weekenduri si am mai  mers cu ea. Am mai adunat in perioada asta vreo 15 mii de km. Inca sunt nehotarat daca sa o aduc cu mine aici sau sa o mai las in Bucuresti, principala problema fiind lipsa unui loc de parcare adecvat (lasatul noaptea pe strada avand numere romanesti cred ca i-ar dauna grav acoperisului :P).

   Masina a trecut printr-o serie de imbunatatiri, toate OEM de care sunt foarte mandru, mi se pare ca am cam pus punct modificarilor ce meritau a fi  facute din punctul meu de vedere. Am instalat faruri xenon cu autoleveling si lumini de curbe, bluetooth si buton resetare TPMS. Instalarea a facut-o @Al Bundy caruia ii multumesc pentru rabdare. M-au ajutat cu sfaturi mai multi colegi de pe forum, le multumesc si lor.

   Pozele nu sunt cele mai artistice,  nu am avut inca timp sa ajung cu masina intr-o locatie frumoasa.

 

 

 

20180414_133509.jpg

20180414_141847.jpg

20180414_145444.jpg

20180415_011400.jpg

Modificat de cartman11
Link către comentariu

Frumoasa investitia cu farurile, schimba mult masina plus ca ai vizibilitate. Daca nu faceai trecerea asta mai era o varianta cu farurile Osram care sunt foarte frumoase si sunt peste cele cu halogen.(le poti vedea pe topicul meu)

Modelu GTI ma incanta si pe mine foarte mult si ma face sa zambesc de fiecare data cand o conduc.

Link către comentariu

Retrofitul cu farurile, desi destul de scump, mi  l-am dorit din prima zi (cred ca am scris de el si in primul post :P). Nu am apucat sa merg noaptea cu masina in afara localitatii dar din mersul prin bucuresti se observa clar o imbunatatire a vizibilitatii. Sincer sa fiu sunt foarte multumit si de butonul TPMS pentru ca masina nu are roata de rezerva si astfel mi se pare ca pot tine mai bine sub control ce se intampla cu anvelopele.

Modificat de cartman11
Link către comentariu

Nici eu nu am avut roata de rezerva insa am achizitionat una ingusta ca sa stau impacat. Vezi ca e una de vanzare pe forum de 18 am vazut-o acum cateva zile daca te intereseaza.

Link către comentariu

Multumesc, o sa ma uit. Sincer nu stiu daca golf-ul cabrio are oala aia in portbagaj in care sa stea roata de rezerva. Am uitat sa trec tot la capitolul "realizari" si faptul ca mi-am cumparat asta :cool:

 

20180417_091509.jpg

Modificat de cartman11
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!