Jump to content

Top/Less GTI


cartman11

Postare recomandată

Salutari, 

Dupa aproximativ 4 ani de Golf 5 GTI de care am fost extrem de multumit si cu care am mers peste 120000 km in toate conditiile imaginabile si care a stiut sa fie si limuzina si offroad-er si masina de curse si dormitor si bucatarie am zis sa imi achizitionez ceva tot din zona asta. Am vazut  mai multe Golfuri 6 GTI si eR-uri si la un moment am "cazut in dragoste" cu un Golf 6 Gti Cabriolet pe care l-am vazut intr-un anunt oferit spre vanzare de o reprezentanta BMW din Romania.

Masina este fabricatie 2013, a stat in showroom in Germania pana in 2014 cand a fost achizitonata de cineva din Romania (fun fact : nu se putea cumpara Golf 6 GTI Cabriolet nou de la reprezentanta de la noi). Dupa un timp masina a fost oferita avans pentru un BMW seria 5 si dupa inca o perioada de stat in showroom printre bavareze a ajuns la mine, in momentul achizitiei avand putin peste 30000 km. Am primit si un an garantie la motor si cutia de viteze.

Atasez niste poze primite de la BMW cand purtam primele discutii in vederea achizitionarii. Intre timp masina a primit RNS510, comenzi volan si alarma Viper CAN.

Masina imi place mult mai mult decat imi maginam ca o sa imi placa cand am cumparat-o si ce m-a frapat cel mai tare nu este faptul ca este o masina foarte placuta cu acoperisul scos (la asta ma asteptam) ci ca masina continua sa fie "impressive" si cu acoperisul ridicat, cumva este o masina foarte buna lasand la o parte faptul ca e decapotabila. 

Fata de Golful 5 GTI masina nu mai este atat de "responsive" - se simte mai grea la accelerare si franare, suspensia este putin mai moale (dar asta o face mai confortabila) si are putin body-flex, sesizabil mai mult ca un tremur usor al caroseriei pe drum drept (adica daca te uiti in retrovizoare se vede ca spatele face oarecum altceva decat fața) dar in acelasi timp pe viraje masina este foarte stabila. Ce am remarcat e ca masina nu te mai imbie la un mers sportiv fiind mai de graba orientata spre cruising desi sunt anumite situatii de genul depasirilor din scurt in care iese la suprafata GTi ul din ea. Si e si putin mai economica.

 

 

 

DSC_1469_1024x687.JPG

DSC_1472_1024x687.JPG

DSC_1483_1024x687.JPG

DSC_1486 (2)_1024x687.JPG

DSC_1487 (2)_1024x687.JPG

Modificat de cartman11
Link către comentariu

Ti-am vazut masina la intalnire,  superba din toate punctele de vedere :wub:

Sa o stapanesti sanatos !

Link către comentariu

Multumesc pentru comentarii si urari. Pretul masinii a fost comparabil cu ofertele gasite pe siteurile de profil pentru masinile din Germania adica in jurul sumei de 20000 E.

Link către comentariu

Nice Ride ! 

Dupa cum observam deja te-ai apucat de retrofit-uri, alte planuri de viitor ? 

 

Link către comentariu

Multumesc. Retrofiturile au fost facute ca le aveam pe cealalta masina si le simteam lipsa aici. Masina nu este foarte dotata din fabrica dar are cam tot ce e de bun simt gen climatronic,  scaune incalzite, pilot automat, spalator de faruri, senzori parcare fata spate plus niste dotari la nivel de gadget ca faza lunga automata. Singurul lucru pe care l-as mai face (desi nu il consider o prioritate) ar fi sa ii pun instalatie completa xenon. In sensul asta mai urmaresc anunturi pe mai multe siteuri. Oricum cei mai multi bani au fost investiti in benzina ca am remarcat ca in 3 saptamani de cand o am i-am facut 4000 km fara sa merg de fapt undeva anume, doar plimbari. Noroc cu vremea ca m-a mai temperat : )

Modificat de cartman11
Link către comentariu

Multumesc.

De azi masina are 215 CP   :cool:

Multumesc Dragos24x7 pentru Sticker.

20160426_190423.jpg

Modificat de cartman11
Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos ! :) E frumoasa foc !

23 hours ago, cartman11 said:

Oricum cei mai multi bani au fost investiti in benzina ca am remarcat ca in 3 saptamani de cand o am i-am facut 4000 km fara sa merg de fapt undeva anume, doar plimbari. Noroc cu vremea ca m-a mai temperat : )

Sa vezi plimbari cand o sa fie soare si frumos afara !  :cool:

Link către comentariu

Planuiesc o saptamana de stat prin Mamaia de 1 Mai si sunt calare pe accuweather dar nu stiu ce sanse sunt de sunshine. Daca sunt amatori de intalniri la malul marii eu sunt disponibil.

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos si fara incidente. 

Ca fapt divers, masina asta a stat vreo 8 luni pe Autovit la vanzare. Era oferita de o firma APAN parca din Braila. Din ce stiu, APAN este dealer BMW + alte marci.

Link către comentariu

Multumesc de urari. 

Sa mai pun niste poze.

20160401_175205.jpg

20160401_211431.jpg

20160403_115702.jpg

20160406_153802.jpg

20160421_101944.jpg

Modificat de cartman11
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Mi-am facut timp si am montat si comenzile pentru volan. Multumesc F l o r i n

Am facut si o revizie la Ploiesti la Darius Motors. Am folosit ulei Castrol 5w30 LL si filtre luate de la ei. Ca sa parafrazez am fost extrem de multumit. 

Consumul pe ultimii ~3000 km a fost 9% mers cam 50 - 50 urban - extraurban. Uleiul in 4000 km a scazut cam 30% pe joja, o sa mai urmaresc pe parcurs comportamentul.

In rest nimic notabil, doar adun km si multe planuri de vacante.

DSC00141.JPG

DSC00138.JPG

Link către comentariu
F l o r i n

Cu mare placere ! Eu multumesc !

masina este o adevarata bijuterie pe roti !

Link către comentariu

Observ si un RNS510, te-ai miscat bine cu modificarile ! Spor in continuare :)

 

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Multumesc : )

RNS ul l-am avut si pe fostul Golf 5 GTI si l-am pastrat. Nu mai am nimic in plan in afara poate de xenon OEM. 

Modificat de cartman11
Link către comentariu

Vedeam mașina destul de des pe centură lângă fostul sediu FanCourier, totdeauna mi-a atras privirea dar niciodată n-am fost destul de curios să o analizez de aproape. Mă bucur că a apărut pe forum și o văd și eu :)

Să o stăpânești sănătos și spor la îmbunătpțiri!

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Nu stiu in ce masura pornografia este tolerata pe forum, dar o sa las asta aici 

:wub:

scaune.jpg

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Am fost si la intalnirea aniversara a forumului, vreau sa multumesc pe aceasta cale colegilor care au votat masina la concursul cu like uri.

In weekend am trecut de 40.000 km.

Acum vreo 2 satpamani am cumparat becuri H7 Philips Extreme Vision +130% pentru faza scurta si MTec H15 pentru faza lunga si DRL pe care le-am si montat dar nu prea am mers noaptea cu ea. 

In ciuda faptului ca fiecare drum cu masina este ca o mica vacanta km se aduca destul de uneventful.

IMG_20160529_113217.jpg

20160610_130103.jpg

20160612_131609.jpg

Modificat de cartman11
Link către comentariu

luneta e de plastic, nu?

ai grija la ce spalatorii mergi si mai ales cu ce spuma iti da, sa nu se matuiasca repede.

Link către comentariu

Luneta din ce mi-am dat eu seama e de sticla, are si  dezaburire. La spalatorii dau cu spuma pe acoperis cam la fiecare a 4-a spalare, in rest doar cu aspiratorul si apa.

Am cumparat un detergent special si o solutie de impermabilizare pe care le-am folosit o singura data pana acum.

Multumesc pentru sfaturi, sunt binevenite. 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!