Jump to content

Dauna totala?

puya_vali
 Share

Postare recomandată

Salut, s-a intamplat si "intamplarea" de care ma tot feream in bucurestiul asta super aglomerat:

-un taximetrist a intors pe linie continua:

https://postimg.org/image/xcz3eu09f/

https://postimg.org/image/63nq0bz6b/

https://postimg.org/image/v74skbwsz/

20160318_085147.png

20160318_085152.png

20160318_085241.png

images upload

Modificat de puya_vali
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pfuuu, imi pare rau, cred ca iti vor da dauna totala.

Link către comentariu

Pff ... foarte nasol. Imi pare rau. Ca sa o repari intr-o reprezentanta cred ca sare de 40.000 ron. Ca sa o repari intr-un atelier de colt de strad nu cred ca are rost. Nu aveai casco? Sa incerci sa o repari si sa faci cu regres pe asigurarea taxiului. Apropo ... unde era asigurat taxiul?

Link către comentariu

Sare sigur de 40000 de lei. Ca idee, schimbat la pbn far, capota, aripa, bara, grila cromata + alte cateva maruntisuri a fost peste 20000 de lei. 

Link către comentariu

lambda_dryver

Mama... Imi pare rau sa vad un coleg intr-o astfel de situatie! Sper ca tu si pasagerul sunteti intregi - pana la urma asta este cel mai important!

La cum arata masina, nu ar fi de dauna totala, dar, totusi, poate asiguratorul decide ca valoarea reparatiei se incadreaza si ti-o trece ca epava. Reparatia clar o sa coste o mica avere, chiar si cu piese luate din dezmembrari...

Link către comentariu

Doamne, ce nenorocit..

Depinde mult daca aveai casco si la ce firma este asigurat taxi-ul.. da-ne mai multe detalii, unii dintre noi am mai avut incidente, te-am mai putea ajuta, macar cu niste sfaturi.

Link către comentariu

Off, sper ca e toata lumea bine ! 

Reparatia sare de 6000 eur lejer. Cel mai probabil o baga dauna totala.

Casco ai? 

Link către comentariu

Sare lejer de 8000 de euro daca o face la reprezentanta si daca iei ca reper pretul pe care l-am zis eu mai sus.

Uite azi in fata la Agronomie. O fi vreun coleg de forum?

IMG-20160402-WA0009.jpg

Modificat de Clawoodyou
Link către comentariu

Taxi-ul are asigirare la Omniasig.
Nu am casco.
Am dus-o la midocar, toata lumea spune ca ar fi dauna totala, dar nu am lasat-o acolo deoarece suma de reconstatare, adica devizul total prin care omniasig decide daca este dauna totala sau nu trebuie platit de catre mine.

Mai exact, cei de la midocar imi cereau 2500-3000 ron ca sa faca devizul dand jos de pe masina piesele afectate de accident.Acesti bani trebuia sa-i platesc eu din banii obtinuti din dauna totala, ceea ce nu mi-a convenit, mai ales ca toata lumea imi spune ca se da dauna totala, si politistul, si cel de la midocar, chiar si inspectorul de la omniasig care a venit sa faca poze masinii la midocar.Daca masina nu este dauna totala si se decide sa se repare eu nu mai platesc aceasta reconstatare.

Asa ca am dus-o la avia motors unde platesc 1000 ron pt acest deviz.Masina o voi primi inapoi sigur si 75% din suma asigurata a autoturismului.

Din 2014 aceasta suma se afla facand o medie a autoturismelor de pe piata(autovit, olx, mobile, auto.ro......) care au acelasi an cu a mea, aceleasi optiuni si km si stare aproximativa cu a mea.Dupa calculele mele dar sunt sigur ca va trebui sa apelez la comisia asiguratorilor asa cum am mai facut-o in 2 randuri masina mea este ca suma undeva intre 12500-13500E(dupa cautarile mele pe site-uri de profil)...asa ca voi primi, sper, undeva la 10000E si epava.

Nu am lonjeron indoit,nu am radiatoare sparte... ce este mai grav pe langa plasticaraie si ce se inlocuieste 1la1(spoiler,capota,faruriri, aripa...) este contraaripa care trebuie indreptata si roata nu mai vireaza,nu stiu inca ce este, asta ar fi mai grav.In rest gasesc in dezmembrari faruri,capota, aripi, spoiler, webasto...etc.

Link către comentariu

• 1 month later...

Revin cu informatii si cateva intrebari.

Dupa 2 luni am primit banii de la omniasig(asigurarea vinovatului)...10500E + masina, a durat asa mult deoarece in prima fata au evaluat masina ca fiind stoc si manuala si suma de despagubire era 7800E + masina.Dupa o reclamatie la comisia asiguratorilor mi-au evaluat masina corect.

Devizul de reparatie se apropia de aceasta suma, era undeva pe la 50.000 lei la avia motors, mi-au spus ca daca doresc o pot baga si in service, lor le este indiferent, dar am ales sa o repar in regie proprie.

Asa ca m-am apucat sa cumpar piese, intrebarile sunt urmatoarele:

- am cumparat plansa de bord cu airbag-ul pasager si centurile, volanul doresc sa il inlocuiesc cu totul cu unul rline cu tot cu airbag.am inteles ca trebuie schimbat calculatorul de airbag.Daca dam de unde achizitionez unul, pot sa caut in dezmembrari, sau se ia numai de la reprezentanta, nu stiu dupa ce criterii sa-l caut?Am citit ca se poate si reseta acesta si functiona ca la inceput, este adevarat?

- senzorul de impact al airbag-ului la fel nu stiu daca il pot cumpara din dezmembrari, magazin de piese auto sau trebuie din reprezentanta sa se potriveasca cu calculatorul de airbag pe care il voi cumpara, sau ca il am pe masina?Nu am gasit nici unde este amplasat acest senzor de airbag, la cel frontal ma refer doar.

- webasto la fel am gasit sa-l cumpar din dezmembrari are codul 3c0815005BN al meu avand 3c0815005AT, ele sunt identice ca si aspect, inclusiv marimea furtunelor, a tevii de esapament, caracteristicile inscriptionate pe el(kw,motorina, voltaj).Intrebarea mea pe langa faptul ca nu stiu daca va functiona este cum am sa imperechez telecomanda cu noul webasto?

Multumesc.

Link către comentariu

lambda_dryver

1) Volanul il gasesti pe la baietii de pe site-urile de vanzari. In reprezentanta, complet, este aprox 7500 lei, bani cu care iti iei 3 bucati complete de la baieti si mai si mananci o luna :)) .

2) Senzorul de impact frontal este montat pe ramforsarea metalica din bara. Ar trebui sa fie de culoare galbena/portocalie. Cel mai sigur ar fi, totusi, sa-l cumperi nou...

3) Legat de Webasto, nu stiu ce sa-ti zic. Teoretic, nu ar trebui sa fie problema. Telecomanda, mai precis modulul de receptie, se leaga direct la Webasto, deci nu cred ca trebuie imperecheata, atata timp cat pastrezi modulul de pe masina ta. Daca trebuie schimbat si modulul, atunci este alta treaba...

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare, am inlocuit bordul dar am o problema...mi-a ramas in zona rns-ului un cablu cu mufa(2fire), aceeasi mufa care este pe cei doi senzori de pe gurile de ventilatie(stanga-dreapta) si aceeasi cu becul de la torpedou.Nu gasesc de unde este, se poate sa fi fost in plus?Ma gandeam poate pt grile iluminate,nu stiu...

Link către comentariu

F l o r i n

doar daca ai grile iluminate pe ea, altfel nu vine cablajul tras de fabrica.

Link către comentariu

Nu sunt iluminate, deci trebuie sa intre neaparat undeva acea mufa....:(

Link către comentariu

F l o r i n

ce culoare ai firele din mufa si la ce pin intra. 1...este culoarea... si 2..... ?

Link către comentariu

Salut Florin, am pus poza:

http://www.girlshare.ro/3489393950.9

Fir pozitia 1 din mufa :alb-rosu

Fir pozitia 2 din mufa:galben-negru.

Si alta problema pe care o am, in urma accidentului centurile fata,cele care erau folosite de pasageri s-au slabit si nu mai vin la locul lor(le-am inlocui), iar cele din spate care nu aveau pasageri s-au tensionat la maxim, nu mai pot trage de ele, ce este de facut?Multumesc

Link către comentariu

Salut baieti, vreo idee?

Multumesc.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!