Jump to content

Stergatoare - dimensiuni

buzud
 Share

Postare recomandată

Acum ca sintem din nou sub ape...trebuie sa schimb stergatoarele, ca lasa urme destul de suparatoare.Nu stiu daca este in general asa, dar la mine sint diferite ca lungime(stergatoarele fata - stinga mai mare cu vreo 5 cm).Este normal ? Care ar fi dimensiunea standard si ce firma/model sint rezonabile d.p.d.v. pret-calitate ?

Nu ma intereseaza "de fite", normale, in jur de 1 mil.

Mustumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• istef

8

• ADU 33

3

• alec

3

• junk3r

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acum ca sintem din nou sub ape...trebuie sa schimb stergatoarele, ca lasa urme destul de suparatoare.Nu stiu daca este in general asa, dar la mine sint diferite ca lungime(stergatoarele fata - stinga mai mare cu vreo 5 cm).Este normal ? Care ar fi dimensiunea standard si ce firma/model sint rezonabile d.p.d.v. pret-calitate ?

Nu ma intereseaza "de fite", normale, in jur de 1 mil.

Mustumesc!

<{POST_SNAPBACK}>

Este normal sa aiba dimensiuni diferite. Sa ai grija ca cel din partea soferului are spoiler si ar fi de preferat sa il iei la fel. Recomandarea mea este sa te duci la un magazin de piese auto si sa le spui ca vrei stergatoare de Golf iv. Alta varianta este sa le masori lungimea si te duci sa cauti tu prin magazine. Eu am luat Bosch si au mers aproape un an, dar deja se cer schimbate. Urmatoarea serie de stergatoare o voi achizitiona de la PoRo si voi lua stergatoare lamelare (numai din cauciuc). Sunt mai scumpe dar am auzit ca sunt mai eficace si, important, durabile. B)

Link către comentariu

mmneg a zis bine. Sunt 530 + 480 mm si recomand Valeo sau Bosch dar atentie sa nu fie contrafacute (cand pretul este prea mic).

Link către comentariu

Am cumparat Valeo de la Augsburg cu 40.41 RON,dar sint putin mai "galagioase" decit cele originale.

Link către comentariu

Am cumparat Valeo de la Augsburg cu 40.41 RON,dar sint putin mai "galagioase" decit cele originale.

<{POST_SNAPBACK}>

Masina mea a venit din Germania cu un set de stergatoare Valeo, dar care nu stergeau prea bine si ramineau pe parbriz dungi. Acu vreo doua luni le-am schimbat tot Valeo , dar probabil alta serie, tot pentru Golf IV, dar diferite de cele originale nu ca lungimi (tot unul de 53 cm si unul de 48 cm) ci ca si constructie, cel original avea deflector de aer, iar cel cumparat nu. La inceput au mers bine stergeau frumos, dar asta a durat cam o luna dupa care desi curatam parbrizul si manual nu mai stergeau bine. Am dat pe ele cam 35 RON. M-a suparat chestia si le-am scos de pe masina si le-am reparat pe cele originale vechi din Germania, adica le-am desfacut le-am sters lamelele cu alcool si am tensionat lamele de otel. Spre mirarea mea au mers foarte bine, pina cind......stupoare.... mi le-a furat. Acum mi-am cumparat Bosch Aero, cred ca se cheama, de care sunt foarte multumit deocamdata. Pret : 62 RON. Stie cineva cit costa un set de stergatoare din alea din benzi de cauciuc , late, la care se schimba si bratul, Twin Aero cred ca se cheama, dar nu stiu sigur?

Link către comentariu

Salutare,

Eu tocmai am luat un G4 din .de si are stergatoare specifice VW (nu le-am gasit prin benzinarii), modelul ala la care bratul se prinde doar pe mijlocul lamei. Nu sterg prea stralucit, ma gandesc sa le inlocuiesc. Modelul asta poate fii gasit pe undeva (in afara de PoRo sau Midocar)?

Link către comentariu

Salut,

Si eu le-am schimbat (cele originale erau Valeo). Mi-am luat Bosch de la OMV si sunt foarte multumit de ele (dimensiuni 530 cu 480 - cam asa ceva). Pret in jur de 60 RON.

Mihnea

Link către comentariu

Pentru cel de pe spate ? La mine cam "razuieste" luneta la inceputul cursei .. si devine enervant in zile ploioase ca acestea. Nu stiu daca trebuie schimbat sau ii pot face ceva ca sa nu mai scoata zgomotul ala.

Link către comentariu

Salut,

Si eu le-am schimbat (cele originale erau Valeo).  Mi-am luat Bosch de la OMV si sunt foarte multumit de ele (dimensiuni 530 cu 480 - cam asa ceva). Pret in jur de 60 RON.

Mihnea

<{POST_SNAPBACK}>

Si eu am trecut de la Valeo la Bosch, pe dimensiunile de mai sus (530/480), de la OMV.

Si am si eu probleme cu "baraitul" pe cursa directa. E ceva de facut, ca eu tot trag de el si nimic...

Link către comentariu

• 6 months later...

Stergatoarele (alea noi din cauciuc) de pe Skoda Octavia se potrivesc pe GOLF IV? Am auzit ca sunt stergatoare facute special pentru bratele mai vechi, pt. Ocatavia I. A incercat cineva asa ceva ?

Sa ma scuze moderatorul dar desi s-a vb mult despre stergatoare nici unul dintre topic-uri nu aborda subiectul asta. :)

Link către comentariu

Cred ca despre aceste stergatoare vorbesti Bosch AeroTwin Retrofited.

Trebuie sa cauti la un dealer Bosch exact codul caci exista pt Golf 4. Eram si eu tentat sa-mi iau asa ceva, dar cred ca pana la urma o sa schimb si bratele.

Link către comentariu

Intradevar este vorba de Bosch AeroTwin Retrofited. Bratele noi se potrivesc pe o masina mai veche? Nu stiu daca au acelasi sistem de prindere! In plus nu stiu daca motorasul de la stergatoare nu este solicitat mai mult... daca sunt mai grele.

Link către comentariu

Pai la retrofited nu trebuie sa schimbi bratele, se schimba doar lamele, au un sistem de prindere pentru bratele mai vechi. Se vede si pe link-ul pe care l-a postat istef.

Link către comentariu

Exista Golf 4 cu stergatoare tip vechi si stergatoare tip nou. Am intrebat la PoRo si este suficient sa schimbi bratul. Motorasul este la fel, sistemul de prindere a bratului este acelasi.

Link către comentariu

Topics merged. Te rog sa folosesti search inainte de a deschide un nou topic.

Link către comentariu

• 4 months later...

Presupun ca nu merita sa schimb tot bratul, daca exista kitul pentru retrofit. Ma intereseaza sa il schimb si pe cel pentru luneta, tot cu AeroTwin - exista, se pot cumpara la bucata? pentru ca nu am vazut decat seturi de cate 2 in general..

Link către comentariu

Pentru stergatorul de pe spate mi-am luat eu AeroTwin retrofit de la Valeo. Pentru Variantul meu, codul de pe cutie este 567940 (vine o bucata in cutie). La Hatchback nu stiu daca se potrivesc, respectiv daca au aceeasi dimensiune.

Link către comentariu

Stergatoarele de luneta spate vin in cutie doar o bucata. Eu am cumparat Bosch pt luneata dar normal, nu era aero twin. Din prima clipa cand l-am montat deja si scartaia. M-a dezamagit. O sa incerc si eu aero twin de la Valeo pe spate.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare,

Am si eu o intrebare:

Cat ajunge pana la urma un set de stergatoare Bosch AeroTwin Retrofited?

Link către comentariu

Eu am cumparat de la AutoCenter Iasi (ala de langa pasarela Alexandru) cu 90 ron setul Bosch AeroTwin Retrofit pt Golf 4.

Link către comentariu

cand am luat masina aveam niste stergatoare Lame dar a doua zi au disparut , din cate stiu eu alea lame au si altfel de brate ,dar la mine erau lame cu brate normale. Exista lame cu pentru brate normale?? :(

Link către comentariu

Suntstergatoare VALEO Silentio cu prindere universala. Adica arata ca si cele de pe modelele de dupa 2003-2004, dar se pot monta pe modelul mai vechi de brate. E adevarat, sunt ceva mai scumpe( in jur de 1 milion bucata), dar merita toti banii. In plus de asta au pe ele, montat din fabrica, un "senzor de uzura" care iti spune cand trebuie schimbate; oricum in mod normal stergatoarele trebuie schmbate macar o data pe an!

Link către comentariu

@shadow Daca ai fi citit cu atentie tot topicul ai fi vazut ca exista stergatoare lame, care se numesc AeroTwin care se pot monta si pe brate modelul vechi. Aceste stergatoare la Bosch se cheama Bosch AeroTwin Retrofit si le gasesti la 90-100 ron perechea. De asemenea BogdyS ti-a spus ca sunt un echivalent si de la Valeo dar se pare ca sunt mai scumpe. Acum, decizia iti apartine.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!