Jump to content

PASSAT b5, 1.6 AHL +GPL

claudiu 178

Postare recomandată

-Salutare, de vreo 5-6 luni sunt posesorul unui vw PASSAT b5 1.6 ahl , si a sosit momentul sa-mi prezit , si eu , utilajul, cu bune si cu rele. pentru inceput sa va spun dece am ales acest motor ( eu am vrut 1.8T ). Inaintea Passatului am fost, fericitul , posesor al unuei superbe reno LAGUNA 1 ph2, 1.6 16v an 2000, caruia i-am montat instalatie GPL Tomasseto stag 200. IN urma unui accident nefericit , in luna iulie, am fost nevoit sa-mi cumpar alta masina, Si cum instalatia nu  fost afectata , am fost la cei care au motat instalatia pentru ami da un sfat , ce motor sa aleg pentru a s potrivi instalatia 100% , fara mari modificari. rasunsul a fost urmatoru; in nici unn caz masini fabricate inafara europei ( japonia, korea , china), motor simplu aspirat ( nu fsi , tsi ,T ) si sa nu depaseasca 80kw. Am vrut , neaparat, un break , sa fie mare, caomfortabila, si , binenteles, benzina. Am inceput sa rasfoiesc Olx-ul , in cautarea unei laguna brek, dar la insistentele , si ironiile prietenilor ( eu fiind singurul cu reno), am ales PASSATUL, masina la care visam inaite de achizitionarea Lagunei.

- acum sa revin la masina actuala , are ca dotari: 4 geamuri electrice,     4 airbag-uri,    AC (nefunctinal , compresor blocat),    inchidere centralizata din cheie cu modul comfort ,      2 prize 12w in porbagaj,      torpedou cu racire,     ABS,      difuzoare doar in usile di fata + un radio pus de forma,     plasa pt animale.

- dupa achizitie facut urmatoarele investitii: distributie, pompa de apa, curele altermanor, schimb ulei impreuna cu toate filtrele, am mutat instalatia GPL (omologata), telescoape porbagaj ( avea o coada de matura specific romanesc), schimbat casetofonul , cu un kenwood kdc-4551u, am pus difuzoare in usile din spate ( as avea nevoie de doua aparatori , pt fata de usa, poate ma ajuta cineva) alpine SPG-17c2,  statie CB (fac naveta zilnic , 60km dus-intors, si imi este de mare ajutor).

-in viitorul apropiat trebuie sa schimb kit-ul de brate, apoi reparat si vopsit usa soferului si haionu , deoarece am niste pete de rugina( se vede in poze), un polish la faruri si cand o sa-mi permit , faruri cu lupa+xenoane, folie pe geamurile usilor spate si celor de la porbagaj, tempomat (daca este compatibila masina), triple de B5.5 ( trebuie ceva modificari sau se potriveste la fix mufele- prinderile),  jante aluminiu, schibat interiorul, cel putin fetele de usi , deoarece incepe sa se dezlipeasca materialul acela. ....astea imi vine in minte acuma. intai de toate trebuie sa scap de niste datori, pentru ca accidentul nu era prevazut :banghead: si........

-astept parerile voastre. sper sa reusesc sa pun pozele.

alte poze. ce sa fac pentru a putea posta mai multe pozeodata. pozele sunt facute cu telefonul setat la 3.2 m.

inca doua...

inca 2

...

post-151541-0-08833900-1453036220_thumb.

post-151541-0-88090600-1453039471_thumb.

post-151541-0-03760000-1453039721_thumb.

post-151541-0-84871900-1453039772_thumb.

post-151541-0-84436900-1453039819_thumb.

post-151541-0-12147300-1453039956_thumb.

post-151541-0-07720500-1453039974_thumb.

post-151541-0-53349000-1453040067_thumb.

post-151541-0-82037300-1453040088_thumb.

post-151541-0-37339000-1453040216_thumb.

Modificat de claudiu 178
Link către comentariu

Salutare si bine ai venit!

Batranica nu arata asa rau. Ai bagat ceva banuti cum era si de asteptat si inca mai ai ceva de bagat. Dar incet - incet, se vor rezolva toate. 

Farurile ti le poti polisha singur. Degresare si pasta de dinti si lucru manual. Merge brici.

Link către comentariu
Andrei_Tdi 

multam de apreciere si incurajare. asa este cu timpul vreau s-o intineresc , sa arate ca o adevarata //limuzina//. in legatura cu farurile, nu cred ca merge cu pasta de dinti, deoarece fostul proprietar  lea polishat el singur, si a auzit, el , ca trebuie lacuite , si a folosit lac pentru vopsea nu ceramic. acum s-au ingalbenit si arata urat. de luminat nu mai zic .

Link către comentariu

Felicitări pentru masina si speram sa iti reușească planul de a o aduce in stare cat mai bună :) Așteptăm vesti despre cum evoluează 'intinerirea' :D

Modificat de MikiGV
Link către comentariu

-la investiti, am omis bujiile , denso, si fisele beru ,cu toate ca nu trebuia, dar am vrut sa fie totul nou, deorece GPL-ul este mai pretentios.

Link către comentariu

cum ti se pare fata de laguna?

atat ca si confort, stabilitate dar si ca motor.

nu era mult peste motorul de pe laguna? :)

intretinerea este comparabila sau in ciuda folclorului, passatul o sa te coste mai mult? vad ca pomenesti de kit de brate asta stiu ca scump bine de tot daca iei o firma serioasa.

sa o stapanesti sanatos

Modificat de bossake
Link către comentariu

Ce consum de gaz ai? 

E faina masina, e foarte spatioasa. Trebuie sa rezolvi cu rugina imediat, pana nu se extinde.

Modificat de danutzZeu
Link către comentariu

bossake

nu stiu cu ce sa incep. din puctu meu de vedere , ca si aspect , laguna este passat b5. stabilitate ; laguna era putin mai rigida , dar dupa ce am schimbat toate telescoapele ( monroe pe gaz) , sa vezi atunci senzatie, . la confort , scaunele din fata sunt cam la fel, dar in schimb bancheta spate , la laguna, este cu 2 clase in comparatie cu passatul. daca vrei sa vorbim si despre motor, ce sa zic, pe laguna aveam 1.6 16v 107 caluti, muuuult mai ageri fata de cei 101 ai passatului. Intretinerea nu era cum zice lumea, doar povesti, gaseai piese pe toate gardurile , atat ieftine cat si scumpe , depinde de producator. Ziceam ca trebuie sa schimb kitul de brate. da , poate saptamna viiptoare am sa-l cumpar , si intradevar este cam scump, daca vrei producator de top , ajungi undeva la 1800-2000 roni. eu am gasit de la delphi, la pretu de 1200-1250 ron. mecanicu mia propus un kit la 700 lei, care , zice el, ar fi destul de ok, daca ai grija pe unde circuli cu masina. 

- as dori sa pun 2-3 poze cu laguna, sa edeti si voi dece am zis ca a fost o masina superba., de care inca nu m-am despartit. astept pe cineva zilele astea.

- din cate am citit , nu este permis postarea de fotografi cu alte marci auto, in afara celor din grupul VW.

danutzZeu

-consumul pe gaz , este cam maricel. fac naveta zilnic 60km (dus- intors) , 90% extern 10% localitai si consumul este undeva la 10, consumm calculat de la plin la plin. tin sa mentionez ca zilnic sunt minim 3 persoane in masina. miercuri am schimat termostatul, deoarece de cand sa lasat frigul se incalzea foarte greu motorul, si am observat ca  a inceput sa scada consumul afisat in bord. pana sa schimb termostatul, imi arata 8.5 in bord si aveam 10 pe GAZ, acum am sesizat ca a juns la 7.6 in bord, pe gaz il calculez la sfarsitul saptamani si revin cu informati.

Link către comentariu

-În schimb , aceeași instalație montată pe laguna , consuma 7.6-8% pe gaz. Același traseu , 4-5 persoane zilnic , același stil de condus , undeva între 90-100km/h și odata la 2 săptămâni o alergam pe autostradă.

Link către comentariu

Laguna din cate am vazut pe autodata era cu 70 de kg mai usoara, un pic mai multi cai avea, un cuplu un pic mai mare.....si probabil toate astea cumulate se reflecta intr-un consum mai mic.

Plus ca daca mereu sunteti 3 oameni in masina, plus greutatea buteliei, plus ceva lucruri prin portbagaj, greutatea masinii cred ca depaseste 1500 de kilograme la cei 101 cai.

Modificat de danutzZeu
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!