Jump to content

Zgomot ciudat roata fata

Alexino
 Share

Postare recomandată

Salut,

Am o fabia cu 17.000 km. la bord. Pe la 10.000 a inceput sa se auda un zgomot in fata (e adevarat, rar).

Nu e de la nici o bucsa, ca am fost la revizie, se aude la viteze f. mici la denivelari cu amplitudine relativ mare. Zgomotul se aude ca si cand ar sari o pietricica in roata, parti metalice. A mai intalnit cineva asa ceva? De la ce o fi?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Probabil ai un cui in roata, cel putin asa ai descris zgomotul. Verifica cu atentie suprafata de rulare.

Link către comentariu

Probabil ai un cui in roata, cel putin asa ai descris zgomotul. Verifica cu atentie suprafata de rulare.

Nu e cui in roata. Exista cumva bucse de prindere a motorului sau cutiei de viteze, ca parca asa s/ar auzi. Parca vibreaza usor in dreapta fata.

Link către comentariu

LA 1.4 MPI intr-adevar suportii motorului aveau un clackait destul de deranjant cand miscarile motorului avaeu o anumita frecventa. Nu stiu la 1.2 daca sunt aceeasi suporti. Din pacate nu sunt bucse separate in suporti, sunt piesa completa si destul de scumpa.

Link către comentariu

LA 1.4 MPI intr-adevar suportii motorului aveau un clackait destul de deranjant cand miscarile motorului avaeu o anumita frecventa. Nu stiu la 1.2 daca sunt aceeasi suporti. Din pacate nu sunt bucse separate in suporti, sunt piesa completa si destul de scumpa.

pe unde sunt asezati suportii? se vad daca ridic capota? cum arata? Zgomotul era la viteze mici, ca o trepidatie?

Modificat de Alexino
Link către comentariu

Nu mai imi amintesc locatiile exacte, o prindere e in dreapta pe contraaripa langa vasul de expansiune is una undeva jos in fata. MAi exista cu siguranta cel putin inca una undeva in stanga, dar sunetul nu era o vibratie, era cu CLACK CLACK foarte estompat

Link către comentariu

Cred ca e vorba de bucsele in care intra bratele. Daca nu e acea bucsa, e tamponul de deasupra telescopului.

Pun si niste poze ca sa vezi

inca o poza

Link către comentariu

Si eu am un zgomot ciudat (din fata de la roti dar nu stiu exact de la care)se aude in timpul mersului cind virez stinga,asa ca o huruiala dar nu exagerat de tare dar se aude si numai cind virez stinga ,cind virez dreapta nu se aude.poate se ma ajute cineva pls. cu vreo idee c-am ce ar putea fi?ca ma c-am supara situatia asta. ;)

Link către comentariu

Si eu am un zgomot ciudat (din fata de la roti dar nu stiu exact de la care)se aude in timpul mersului cind virez stinga,asa ca o huruiala dar nu exagerat de tare dar se aude si numai cind virez stinga ,cind virez dreapta nu se aude.poate se ma ajute cineva pls. cu vreo idee c-am ce ar putea fi?ca ma c-am supara situatia asta. :)

Daca e e ceva de genul unui pocnit care se tot repeta, cand virezi stanga inseamna ca s-ar putea sa fie pe moarte planetara de pe partea DREAPTA.

Link către comentariu

Si eu am un zgomot ciudat (din fata de la roti dar nu stiu exact de la care)se aude in timpul mersului cind virez stinga,asa ca o huruiala dar nu exagerat de tare dar se aude si numai cind virez stinga ,cind virez dreapta nu se aude.poate se ma ajute cineva pls. cu vreo idee c-am ce ar putea fi?ca ma c-am supara situatia asta. :)

Asculta-l pe Rvacaru, 99% sunt rulmentii. La mine au picat ambii pe fata deodata.

Si aici linkul: http://vwforum.ro/index.php?s=&sho...indpost&p=37503

Link către comentariu

:) pocanit nu se aude ,deci planetara pica dar cred ca rulmentii :) ,are cineva idee c-am cat m-ar costa sa-i schimb?la reprezentanta?sau sa cumpar eu rulmentii separat si sa ma duc cu ei la service ca ma gandesc ca mai baga si ei adaos la piese?

Link către comentariu

Am fost azi de dimineata sa ma interesez de niste scoruri la Euro Motors: -rulment fata cu senzor Abs marca SNR-4 750 000lei -rulment fata cu senzor Abs SKF VKBA 3569-4 550 000LEI -role distributie-4 200 000lei -curea distributie-950 000lei -placute de frina-2 350 000lei Preturi pt Fabia 1.4 75cp 16v combi.Cum vi se par preturile?Astept sugestii! :)

Link către comentariu

Sunt SABOTEUR (de pe computerul unui prieten, iar am uitat sa schimb userul)

@cioncara, vad ca esti din Timisoara. Am schimbat miercuri seara rulment fatza pe fabia mea. De la Rolling de pe Cetatii, 1.740.000/bucata, FAG, made in germany. NU te mai du la Euro motors, is niste nesimtiti, mie mi-au cerut 6,600,000 pe rulment si 1,340,000 pe sonda de apa, cand skoda mi-a cerut 1,200,000. Daca vrei, ia rulmentii de la Rolling si vorbeste cu baiatul care mi l-a schimbat si mie. Nu cred ca iti ia mai mult de 4-500k lei pe manopera.

Later edit: Saboteur, acum ti-am corectat textul, dar te-as ruga sa dai mai multa atentie la modul de redactare. E foarte greu de citit... :)

Modificat de DRAPAR
Link către comentariu

Ca s

Modificat de saboteur
Link către comentariu

Thanks ,Saboteur i-ai schimbat pe amindoi?Mie pe manopera mi-au cerut la skoda 720.000si pe rulment la skoda procar 6.000.000bucata.Acum ma duc sa invart de roata sa vad daca huruie.Revin imediat!Ps rulmenti sunt de fata si cu senzor abs,care i-ai luat tu?

:)

Link către comentariu

Am fost si am invartit de roata,mi-e nu mi se pare ca huruie,ce-am observat cand invirt de roata inaite si inapoi se aude un zgomot dar cred ca e de la planetara cum se misca in cutie,altceva nu stiu sa iti spun.Dar trebuie sa huruie tare cand invart de roata ca nu pot sa-mi dau seama :) .Nu stiu ce sa zic ma c-am streseaza chestia asta.Cred ca merg l-a procar la revizia asta de primavara (care tot o fac reclama astia la radio),ca eu nu pot sa-mi dau seama si sa nu cumpar rulmentii aiurea,sau ai vreo idee mai buna?? :)

Link către comentariu

Nu trebuie sa se auda tare, se manifesta asa doar cand rulmentul e chiar pe ultima 100 de metrii. Din pacate pe puntea pe care ai si planetarele e greu de diagnosticat asa un rulment. Cel mai bun indiciu insa e zgomotul care se modifica in functie de partea pe care virezi.

Link către comentariu

Invarte de roata cu viteza, ca si cum ar rula, si trebuie sa se auda un uruit in zona butucului. De schimbat am schimbat numai unul, celalalt a fost schimbat de fostul proprietar pe la 75k km.Acum am 85k. Ce sa zic, mergi la revizie si vezi ce zic si ei. Asa mi-au cerut si mie, acelasi pret. Cam scumpi baietii, ce sa zic, dar nu atat de scumpi ca Euro motors :). Rulmentul e model pt ABS, senzorul nu e in rulment, e in fuzeta.

Link către comentariu

Ok merci oricum!

Apropo dar rulmenti ,nu-i indicat sa-i schimbi amindoi odata?intreb si eu?(si pe stg si pe dr)

Link către comentariu

Nu cred, si nici nu vad de ce, unul poate sa pice la 50k, altul la 100k, ce rost are sa schimbi un rulment bun? De schimbat deodata stg/dr stiu ca se schimba placutele de frana (pentru forta egala de franare), amortizoarele eventual (pentru stabilitate), dar la rulmenti, chiar nu cred. Apropo, cati km are masina ta?

Link către comentariu

M-am mai linistit,am fost azi la mecanicul de la skoda s-a uitat si am mers cu el, a zis sa nu imi fac probleme mai pot merge linistit,intradevar e rulmentul de vina dar a zis ca mai pot merge linistit ceva timp pina se va auzi mai tare huruitu,poate pina atunci mai repar si astia drumurile prin oras.In vara vreau sa plec pina la Amsterdam si a zis ca pina atunci mai pot merge linistit si atunci inainte de a pleca oricum vreau sa-l schimb.Masina are 71400 km(adusa anu trecut din Germania)probabil ca un an i-a ajuns rulmentului pe drumurile noastre!

Link către comentariu

Eu nu as fi asa de relaxat. Daca ai stii cate se pot intampla cand se blocheaza sau se sparge un rulment. Cel care te-a sfatuit este inconstient.

Cu cat rezolvi mai repede problema, cu atat mai bine. Din pacate inca mai e la ordinea zilei sloganu lui nea Gica de la coltz "lasa mai ca merge si asa".

Link către comentariu

Da eu nu zic ca n-ai dreptate ,dar la mine nu se aude asa tare ,si nu se aude numai cand virez.Mecanicu zicea ca atunci e mai nasol cand huruie si in linie dreapta?Dar lamuriti-ma o chestie, care rulment e uzat daca huruie cand virez la stinga ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!