Jump to content

Skoda Superb 2007 2.0 TDI - balena albastra

florinpbv

Postare recomandată

Dupa ce m-am informat tot aici pe forum despre plusuri si minusuri ale  modelului, s-a facut achizitia.

Skoda Superb 2007 2.0 TDI PD DPF

-fabricatie 11.2006

-140 cp

-6 trepte

-6 airbaguri

-clima

-scaune incalzite

-semnalizari in oglinzi si lumini

-2 seturi jante aluminiu ( originale cu cauciucuri vara 16 inch , Borbet cu anvelope iarna 16 inch )

Un singur proprietar neamt un carte de la achizitie , toate facturile de la serviceuri etc. Masina a avut la cumparare 20 dec 2015 - 150.800 km...cartea si facturile dovedesc asta...dar orice e posibil. ( acum 155.000)

Masina merge bine, trage, nu scoate fum etc

Investitii :

Anvelopele de iarna au fost luate a doua zi tot din Germania - Continental WC TS850 - 205 55 16 ( 370 euro )  cele de pe jante erau dot 2006, apoi in tara am luat-o la puricat :

- polisat un far ( celalalt era nou , original Hella , schimbat de proprietar )

-folie faruri

Test reprezentanta Tess Brasov : - bucsele mari de la brate - varza

- ceva senzori de parcare ce nu functioneaza

- inlocuit un bec lampa numar spate

- inlocuit un bec pozitie fata

- toate amortizoarele au iesit in test la limita inferioara ( sunt amortiz. originale )

Ce mi s-a mai parut ciudat e ca sta prea lasata de spate...

Am luat : bucse brate , amortizoare noi KYB , arcuri spate Lejofors , ulei Liqui Moly Top Tec 4200 5w30 ( asta cam scump, 300 lei / 5 l  , dar am vrut sa ramanem pe ce s-a pus in motor)

S-au schimbat toate inainte de Craciun si totul e ok , e putin mai rigide , ceea ce nu e rau.

Ce nu s-a schimbat , faptul ca e prea lasata de spate, dar odata cu schimabarea arcurilor spate, ne-am dat seama ca acolo totul e ok. Deci e prea ridicata de fata. Nu am fost atent cand s-au schimbat amortizoarele daca are cumva inaltatoare doar pe fata...s-au sa fi fost schimbate arcurile fata aiurea ?

poze

post-42428-0-62928800-1451914766_thumb.j

post-42428-0-25911500-1451914773_thumb.j

post-42428-0-85124900-1451914779_thumb.j

Link către comentariu

Am citit ,,Mazga" prima oara cand am vazut numaru' :)) Foarte frumoasa culoarea, s-o stapanesti sanatos!

Link către comentariu

Multumim  :D  , nu este a mea personal, dar e in familie. M-am ocupat pana acum si o sa ma ocup de ea , asa cum stiu mai bine  :soothe[1]:

are un interior foarte curat , fara butoane decojite, zgariate etc, scaune tocite...imi place mult

post-42428-0-62037700-1451915496_thumb.j

post-42428-0-62505400-1451915503_thumb.j

post-42428-0-26751800-1451915511_thumb.j

post-42428-0-87821500-1451915518_thumb.j

Link către comentariu

Frumoasa :) mai ales ca e facelift.  Ma bucur ca se mai inmultesc Superb-urile pe forum :D

Sa o stapanesti sanatos!

Modificat de EmilianPop
Link către comentariu

Frumoasa :) mai ales ca e facelift. Ma bucur ca se mai inmultesc Superb-urile pe forum :D

Sa o stapanesti sanatos!

Mulțumesc, frumoasa frumoasa și dotata si a ta, sunt la curent cu tot ce faci [emoji7]

Felicitari. Deosebita culoarea. O sa-ti urmaresc topicul cu interes.

Mulțumesc!
Link către comentariu

Oooooo, welcome to the Skoda club :D. In Mainz ai fost dupa ea? Frumoasa, chiar daca nu e a ta sa te poarte sanatos ca am impresia ca o sa o conduci si tu.

Planuri de viitor ca tot ai topic la ea? Nu tine in tine ca stim ca ai o lista cu ce mai faci la ea.

Dar nu am vazut pretul, cat e halatul, cat e halatul?

Link către comentariu

salut si ms de urari !

Masina am inmatriculat-o in Mainz , a fost luata din Egelsbach...e pe aproape. 

Am facut cu ea, doar eu personal in 2 saptamani aprox 3600 km. Imi place mult cum se aseaza pe drum si cum fuge chiar daca e incarcata.

Consum Germania - Ro  5,8 l/ 100km - real 6,0 l/ 100 km la pompa  ( nu credeam dc imi spunea cineva ) , mers legal , 130 km/h pe autostrada , iar prin Germania unde se putea 140-150 km/h, 4 persoane si bagaje...multe

A fost 6000 euro ( cu ambele perechi de jante ) + asigurarea acolo...o gramada

Apoi 370 euro anvelopele de iarna ( urmeaza si cele de vara ca sunt varza )

Factura din tara cu ce am enumerat mai sus, in plus presuri de cauciuc ca nu avea inca 700 euro.

Link către comentariu

lista cu dorinte, nu stiu ce sa zic in afara de folie pentru spate si luneta ( am uitat, are si jaluzea luneta) ar fi sa rezolvam cu senzorii de parcare.

Apoi , butonul de la senzori care e langa frana de mana a intrat in consola cand l-am apasat. Trebuie sa ma informez cu desfac pe acolo. Oare mansonul de la schimbator se desface cu rama aia ca la golf 4 ?

Am vorbit si cu Florin pentru Cruise Control si trebuie tras un fir ( speram sa fie cablat..ca parca ma doara sufletul dc desfacem una alta )..deci nu stiu ce sa zic.

Iarasi la maxidot ma tot uitam, nu stiu si acolo cat de complicat e...

Si anvelope de vara..neaparat

asa arata jantele ce sunt la hibernat...e o poza cu alta balena..ce am gasit si eu :)

post-42428-0-32340300-1451934076_thumb.j

Link către comentariu

Bun pret per total, si daca km sunt reali e si mai bine. Deci have fun :D. Tot am zis ca te caut sa ne vedem cand ajung la Brasov dar nu apuc ca nu ma duc singur si colegii sunt lipiti de mine sa-i tot indrum ce sa manance ce sa mai vada in Ro, hai pe centru, hai la Bran plus ca am o singura zi in care sunt mai liber... ziua cand ajung ca in rest 12 ore la firma... dar promit ca odata o sa ajung singur si atunci te caut sa ne vedem :D.

Link către comentariu

Ai ceasuri de facelift - e pacat sa le schimbi cu maxidot normal. Doar daca gasesti maxidot facelift, care probabil e mult mai rar si mai scump...

Link către comentariu

Nu chiar. Se schimba/monteaza doar maxidotul, nu trebuie tot bordul. Stiu ca si eu vreau sa imi pun maxidot de facelift (culoarea rosie, al meu e portocaliu). Costa undeva la 400 ron. 

Link către comentariu

Frumoasa balena si destul de dotata.

Sa o stapaniti sanatosi si cat mai multi km fara probleme.

Link către comentariu

@EmilianPop - Adica se schimba tot clusterul vrei sa zici, nu? Asta vorbeam si eu, ca virgula cluster facelift cu maxidot ar trebui sa fie ceva mai rare

Link către comentariu

Salutare. Faina masina!

Observ si eu din poze ca sta cam ridicata de bot. Nu stiu sa-ti spun de la ce ar putea fi, atata timpc at arcurile sunt ok iar amortizoarele noi. 

Idee: Contrastul interior e f puternic. E prea deschis lemnul ala. As pune o folie fumurie peste el, sa-l mai inchid. 

Link către comentariu

ce nu imi mai place sunt bratele de stergatoare ( tip carlig ) ...de la ce model s-ar potrivi sa pun aero ? Passat b5.5?

capacul de la scrumiera spate nu ramane inchis , nu se blocheaza...trebuie sa vad daca are rezolvare

Cam astea ar fi defectele...pe langa senzorii de parcare si faptul ca e ridicata de fata.

In rest totul ok pe tester, distributia a fost facuta acum vreo 20.000 km , cu factura. Am si sunat la serviceul de pe factura  :lol:

mai trebuie sa vad cu Ad Blue... prin portbagaj sau unde o fi revervorul, nu am avut timp 

Link către comentariu

Aia cu scrumiera e 'boala' lor  :)) Si a mea are aceeasi problema, si la un prieten face la fel.. Eu am gasit o solutie mai 'romaneasca' ca sa zic asa la problema asa dar functioneaza  :D

@mad_kat, nu tot clusterul, doar maxidotul. Singura diferenta intre maxidot non facelift vs. facelift este culoarea. Cel fara facelift e un portocaliu si cel cu facelift e rosu. In rest sunt identice.  Eu din ce am inteles se poate face update la Maxi Dot fara sa fie nevoie sa schimbi tot clusterul. Asta ar fi o varianta.  Nazy a fost in exact aceeasi situatie ca a ta. El s-a dus pe alta varianta: a cumparat un cluster de la shrot de pe un model din UK, apoi a facut swapul la ceasuri, ajustat kilometrajul si gata. Vorbeste cu el sa iti dea detalii. 

Modificat de EmilianPop
Link către comentariu

Sticla oglinzilor exterioare ma enervează. As vrea varianta aia mai inchisa...pe albastru, ca la golf 4.

La magazinul de piese am dat seria de sasiu, dar nu găsesc pentru modelul asta.

Oare B5.5 are asa ceva, pentru ca sigur oglinzile sunt la fel.

Link către comentariu

Tot timpul imi mai aduc aminte de cate ceva... doar acum cateva zile am bracat rotile la maxim si am auzit un scartait. 

Din cate stiu eu ar fi de la cureau de accesorii.. ??

Apoi la reprezentanta am intrebat si de bujii, si mi s-a zis ca ii da pe tester daca sunt probleme...bujie arsa etc , si totul a fost ok.

Ma intreb totusi, fiindca nu am in nicio factura schimb de bujii, daca totusi nu ar fi cazul... ( am gasit 120 lei NGK ) 

Link către comentariu

Deci, legat de scartaitul ce apare cand brachezi rotile? Poate sa imi spuna cineva ceva?

E cureaua?

Link către comentariu

Depinde de natura scartaitului.

Din cate stiu eu, daca acest zgomot apare la sfarsitul cursei volanului, zgomotul provine din pompa servo. Verifica lichidul servo, in prima faza.

Ai scut? Observi pete sub masina dupa ce stationeaza mai mult timp?

Link către comentariu

salut, nu am observat pete si da, are scut de plastic.

Face doar la capatul cursei , o sa verific lichidul.

multumesc

Link către comentariu

din cate stiu manualul masinilor zice clar : fara aditivi . Nu stiu totusi daca un aditiv ( Liqui Moly ) ce se pune in rezervor pentru a curata injectoarele ar putea face rau cu ceva...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!