Jump to content

Frana de mana Golf 3 GT


P_C_D
 Share

Postare recomandată

Am si eu o problema si incepator fiind in ale masinilor straine nu ma prea pricep.Frana mea de mana nu functioneaza deloc .. martorul din bord se aprinde .Cand o trag face cam doua "clicuri" la fosta dacie trageam cam juma de metru :) Niste sfaturi va rog. Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Ar trebui ceva mai multe detalii... Nu functioneaza in sensul ca e intepenita si nu face cursa pana la capat sau o tragi la maxim si nu se blocheaza rotile?

Oricum, ar trebui verificate cablurile si camasile acestora, se poate sa fie cel putin unul din cabluri blocat, rupt sau, in cazul fericit, doar prost reglat.

Pentru cazurile 1 si 2 este recomandabila schimbarea completa a cablurilor cu altele noi. La montare ar fi bine sa introduci putin ulei in camasile cablurilor, pentru a preveni griparea.

Pentru cazul 3 se verifica amanuntit mecanismul de strangere (la tine ar trebui sa fie frana pe discuri si in spate, nu?) si se regleaza cablurile. Pentru asta se actioneaza asupra suruburilor aflate pe tunelul central. Nu stiu daca e exact la fel, la mine se scoate scrumiera pentru pasagerii din spate si sub ea se afla suruburile de reglaj. La tine poate sa fie putin diferit, dar tot acolo le gasesti. La mecanismul de la roata sunt niste piulite de reglare care limiteaza cursa franei de mana.

Sper sa iti fie de ajutor. Daca mai e nevoie, revino cu detalii si vom incerca sa te ajutam :)

O zi buna,

D.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O trag pana la capat.Am fost la mecanic si mi-a spus ca mi-o face cand ma duc sa schimb capul de bara + rulmentul superior pentru ca are nu stiu ce scuturi pe acolo pe unde este tras cablul de frana de mana sub masina,dar mie nu-mi place fara frana de mana.De aceea am cerut ajutor pt. ca poate o pot face eu :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

poate trebuie doar stransa.. desi, daca ar fi slabita, ar trebui sa faca 4-5 clickuri...

in orice caz poti verifica.. strangerea se face dupa ce demontezi plasticele de pe consola centrala (in jurul manetei)

mai trist ar fi sa-ti fie cablurile rupte sau ceva. Mergi la mecanic cel mai bine, si pana atunci las-o in viteza la stationare ca n-are nimic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu are nici un scut (cel putin la vento). Dureaza max 20 min sa-l schimbe. Trebuie data jos roata din spate si desfacuta partea de plastic de langa schimbatorul de viteze (un surub). Mecanicul tau considera ca nu mori fara frana de mana si nu-ti poate cer prea mult numai pe aceasta operatie. Daca face mai mult de 9 clik-uri e numai reglaj prost. daca nu face clik trebuie sa-l schimbi pentru ca ti-a ramas blocat din cauza mizeriei (probabil ti s-a rupt protectia cablului). Si-ar da seama imediat daca ar pune mana pe el. costa cam 50 ron cel lung (eu l-am schimbat).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

O alta intrebare.Ieri am fost la mecanic pentru a se uita care este problema cu frana de mana.A spus ca sunt placutele de frana de vina,a tras de cablu si a spus ca nu are nimic cablul.Posibil sa fie placutele cum a spus el sau dau niste bani numai sa fie dati si nu rezolv problema ? Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Are dreptate. Si la mine (si eu stiam dar am lasat-o pentru momentul schimbarii placutelor) frina de mina nu prea prindea. Dupa schimbarea placutelor prinde la unul-doua clickuri. Fiind autoreglanta prin forma (pe con), faptul ca frina de mina incepe sa nu mai prinda bine e un semn al uzurii placutelor.

P.S. Daca schimbi placutele este recomandat sa "cureti" pe interior, la strung, si oalele (tamburii) cu un span minim, sa cureti si sa gresezi pirghiile, sa verifici jocul si sa gresezi rulmentii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!