Jump to content

Tiptronic Vs. Manual

DieselPower
 Share

Postare recomandată

la motor mai mare,ex. 2.5 tdi este preferabil tiptronic sau cutia manuala,luand in coniderare si consumul(oras si drum lung)??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am sa-ti dau parerea mea personala... atunci cand mi-am luat masina una dintre conditii era sa aiba cutie manuala si neaparat in 6 trepte.... parerea mea ca nimic nu se compara cu o cutie manuala; simti cu adevarat ca esti la volan ... desigur o cutie automata iti usureaza viata la volan, dar creste considerabil consumul; pe langa asta unii spun ca avand o cutie manuala masina are performante mai ridicate (ma refer la sprint), depinde, aici parerile sunt impartite.

Link către comentariu

Daca ai de ales, alege DSG, este o cutie automata, fara pierderi, si are un consum mai mic cu ea decat cu cutie manuala. Iar daca vrei sa simti masina pune si comenzi de tiptronic pe volan, cu toate ca ma indoiesc ca o sa le folosesti prea des. Daca vrei mers sportiv... o pui pe S si cu siguranta va schimba mai repede si mai bine decat o vei face vreodata tu.

Eu unul vorbesc din experienta, am condus 20 de ani cu cutie manuala dar anul trecut m-am hotarat sa-mi iau un VW cu DSG 2.0TDI si crede-ma ca nu regret nici o clipa. inca......:)

Si spun asta dupa ce am trecut de pe un A4 cu motor de 2.6 .

P.S. am uitat sa spun DSG-ul de pe VW are tot 6 trepte...

Modificat de Tzeposul
Link către comentariu

............................................

Si spun asta dupa ce am trecut de pe un A4 cu motor de 2.6 .

..........................................

:) Nu am auzit de asa ceva...chiar exista?

Link către comentariu

:) Nu am auzit de asa ceva...chiar exista?

Exista pe primul model de A4 care pana sa se puna motorul de 2.8 de 193 cp a fost pus acest 2.6 de 174 cp care se putea combina si cu tractiune integrala tip quattro.

Link către comentariu

Am avut Passat 1.9 TDI din 1998 motor AFN 110CP cuplat cu o cutie de viteze automata 4 trepte pana de curand si cu toate ca avea numai 4 trepte si are ceva km, bordul indica 195.000 km, inca sunt nostalgic dupa mersul ca masina dotata cu transmisie automata.

Asa ca eu optez pentru automata chiar daca sunt si unele dezavantaje:

- atentie mare la achizitie daca faci o achizitie second- hand e mai riscant daca provenienta masini nu e verificata (se poate verifica starea cutiei prin schimbarea uleiul si observand starea acestuia);

- consumul e ceva mai mare, dar nu de ne acceptat (am mers putin cu un 4 motion prin oras si parca consuma ceva mai mult);

-si cea mai mare problema la revanzare potentiali clienti se cam feresc si ca urmare si pretul obtinut e sensibil mai mic.

Sper sa iti fie de folos informatiile.

Bafta. :)

Link către comentariu

consumul ar fi o problema si dificultatea la revazare..poate sa-mi spuna cineva aprox, cu cati l consuma in plus una automata?

Link către comentariu

O cutie automata nu consuma cu mult in plus....maxim 2 l ,asta in oras, dar la drum lung consuma mai putin decat una manuala.

Modificat de ex_zordium
Link către comentariu

O cutie automata nu consuma cu mult in plus....maxim 2 l ,asta in oras, dar la drum lung consuma mai putin decat una manuala.

Scuze, dar trebuie sa te contrazic, eu nu cred ca la drum intins sau in nici o situatie un motor echipat cu cutie automata nu consuma mai putin decat unul cu cutie manuala, asta poate doar in cazul in care soferul nu stie sa foloseasca corect treptele de viteza.

Sustin afirmatia asta cu urmatoarele:

1. masina echipata cu cutie automata e mai grea

2. randamentul de transmisie la o cutie automata este net inferior randamentului unei cutii manuale datorita complexitatii acesteia, deci nici in teorie consumul mai mic nu se poate.

3. cutia manuala (de obicei) are mai multe trepte -> o posibilitate mai mare de a alege treapta potrivita in situatia data astfel incat motorul sa "se simta bine".

Acum nu ma intelegeti gresit, nu sunt contra cutiilor automate, dar sa spunem lucrurilor pe nume: Confortul se plateste, nu mai mesteci tu in cutie, dar alimentezi mai consistent, intrebarea care ramane este doar asta: este pentru tine sau nu?

Link către comentariu

Eu zic ca diferanta de consum in oras se invarte in jurul a unui litru, iar in afara nu cred ca sunt diferente notabile

Link către comentariu

• 2 months later...

va rog frumos spuneti-mi si mie daca un passat triptonic consuma mai multa motorina decat fratele lui cu cutie manuala ................ va multumesc !

Link către comentariu

in oras consuma mai mult(am unul si stiu ce vorbesc).

Afara pot spune ca nu este vreo diferenta(cel putin la mine...am condus si/si).

Dar cred ca pentru confortul pe care il ai...merita toti banii!!!

Link către comentariu

si eu am triptonic la a mea .......

dar tu in Bucuresti ce folosesti hidramat sau cu viteze ?

Link către comentariu

A mea in Bucuresti consuma mai mult iar la drum lung cu mult mai putin decat una manuala. In oras cand este aglomeratie mare consuma 10. iar la drum intins 4.

Link către comentariu

Eu in oras scot un consum de aproape 10 iar la drum lung la viteze de 140-150 pana la Tulcea consum 7.5 pe computer.De obicei folosesc modul manual dar la drum lung e placut si cel automat.Acum depinde de fiecare in parte. :banghead:

Link către comentariu

in oras am consum de 8-8,7... sunt multumit de cutia manuala iar la drum lung in jur de 5-5,7

Link către comentariu

• 2 months later...

Eu te-as sfatui sa alegi o cutie manuala 6 trepte in primul rand "schimbi cand vrei tu nu cand vrea ea" si in al doilea rand consumul care este cu un litru si ceva mai mic decat la una automata. Acuma alegerea este a ta.

Bafta!

Link către comentariu

giorgio_tlro

Partea cu schimbi cand vrei tu si nu cand vrea e este relativa rau, adica daca neaparat vrei sa schimbi tu vitezele ai modul manual al cutiei(tiptronic) si atunci schimbi cum ai tu chef...pana in anumite limite.Iar in rest, cand te plictisesti sa schimbi vitezele, treci levierul in pozitia D si mergi linistit fara sa mai ai aceasta grija a vitezelor.

Personal eu am un stil de condus sa zicem vivace adica nu imi place sa stau dupa toti adormitii prin trafic.Si in aceste conditii masina mea ia in Bucuresti 10% si in afara cu un mers intre 130 si 170 cam 8%.Ceea ce consider eu ca este mai mult decat elegant.Adica fata de o cutie manuala in cazul celei automate "te costa" 100 de km cam 5 maxim 6 RON in plus.Ti se pare exagerata aceasta suma? Eu zic ca nu este.

Parerea mea este sa pleci urechea si la ceea ce zic cei ce au sau au avut mai mult timp o astfel de cutie in folosinta.Caci toata lumea "stie" la ce nu e buna, insa la ce e buna putini cunosc.

Modificat de giorgio_tlro
Link către comentariu

eu te sfatuiesc un tiptronic sau un DSG. le ai aproximativ pe amandoua.

Link către comentariu

Eu nu mai imi cumpar masina cu cutie manuala decat daca e vreun M3 sau alta masina furioasa si pe benzina.Urmatoarea masina va fii probabil un A6 cu cutie tiptronic 100%.

Link către comentariu

Diferenta dintre destept si inteligent: destept a fost Alexander Graham Bell, inteligent ala cu GSM; asa si cu masinile, destepti Daimler, Otto, Diesel etc, inteligenti aia de la ZF care au scos niste cutii automate senzationale!

Link către comentariu

• 2 years later...

Stiti legendele conform carora tiptronicul sau automata consuma cu 1 l in plus fata de manuala, asta in oras?

Pe masina din semnatura am cutie tiptronic 5 speed, consuma la mers usurel 12 in oras, si cand ma urc pe acceleratie ia si 15. Cei cu manuale spun ca au consum pe la 7-8 in oras, desigur pot ajunge si ei la un 10 cand conduc sportiv, dar diferenta dintre stiluri de condus tot e mai mare de 1 l :rolleyes:

Am crezut ca am eu o problema mare, si inca investighez de ce consuma atat, dar mai sunt si alti fericiti posesori de automate/tiptronic care se plang de consumuri cu valori mai mult sau mai putin apropiate de ce am eu, deci diferenta de consum intre manuale si automate poate fi oriunde de la "1l in plus la automate", pana la 50% mai mult la automate.

Si mie imi place confortul, dar cred ca e cam mult de plata, avand in vedere ca am condus si masini cu transmisie manuala.

Link către comentariu

"Legenda" despre care vorbesti, are si o baza...aceea ca, in cazul cutiilor automate cu convertizor de cuplu, transferul cuplului motor catre cutie se face in proportie de ~85%; de aici rezulta diferenta de consum. Pana la o diferenta de consum de 50% intre automata si manuala, cred ca trebuie sa iei in calcul si eventuale probleme...nu doar stilul de condus sau conditiile de drum.

Link către comentariu

cutia automata face toti banii.....am anceput cu Cherokee pe cutie automata prin '93 ....acum am Passat-ul si am avut numai masini pe cutie automata antre cele mai sus mentionate....daca a-ti faci probleme legate de consum...confortul are un cost intotdeauna !! parerea mea ( si a celorlalti posesori de masini pe cutie automata ) cel putin in aglomeratia urbana,cutia automata este raiul pe pamant !!! :P

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!