Jump to content

Golf R32 DSG MkV


H0lyBoy

Postare recomandată

Aventura a inceput cu mult timp in urma (de cand am cumparat Golful 4), visul meu era de a avea un R32, bine inteles era doar un vis , nu am crezut ca voi ajunge sa detin unul(in special in Romania, unde toate te omoara) , stiam doar ca imi place , nu stiam la ce sa ma astept ! Nu prea eram decis sa achizitionez unul (desi unde sunt eu nu exista taxe , benzina e intre primele 10 cele mai ieftine din lume :D )...aveam masina de firma si imi parea mai mult un moft!...saptamana asta tot cautand doar de curiozitate , am vazut ca seara a aparut un anunt nou , pretul era mai mult decat ok...I-am scris in seara respectiva si a doua zi ne-am intalnit !

De la inceput nu eram convins sa o cumpar , interiorul nu arata bine , masina are o problema pe partea de directie, cutia DSG ( de care imi e si frica) avea un "clank" cand retrograda din 2-1...am zis sa mai incerc sa o vad in seara respectiva si sa imi aduca toate actele si toate verificarile ale masinii.Seara intalnit , stiam ca trebuie sa o bag in service , asa ca am zis ca daca e de acord cu pretul acordar de mine batem Palma...masina mai avea un cumparator care nici El nu era decis si care oferea o suma ceva mai mare decat mine dar doar in 5 zile...mi-a spus pe loc daca ii dau banii accepta si o suma insesibabil mai mica , dar lui ii era urgent sa vanda masina deoarece trebuia sa plece definitiv din tara(omul era si el strain)...Asadar , am devenid posesorul unui R32 cu ceva probleme speram nu grave !! De asemenea am primit un set jante in plus , cele Zolden 18" cu anvelope aproape noi (2014- Bridgestone Re-050).

Urmeaza servisarea corecta si am sa va mai tin la curent !

34drm0p.jpg

Link către comentariu

Sa o stăpânești sănătos! Arata foarte bine exteriorul. Așteptam poze cu interiorul.

Mulți km făra incidente! :)

Link către comentariu

Este o adevarata bijuterie!Sa ai mare grija de ea pentru ca situatia sa fie si viceversa! :)

Link către comentariu

Felicitari pentru masina! Multi km impreuna :D E superba  :wub:  Speram sa rezolvi acele probleme  fara batai de cap :) Asteptam poze :D  Pretul este un secret sau ne poti spune si noua? 

Link către comentariu

Va multumesc , si eu sper la multi km impreuna desi deja are o varsta si cati km in plus(206.000)...culoarea nu e cea din poze , mi-as fi dorit sa fie aceeas culoare ca si golful de acasa(murano red), doar ca telefonul meu nu mai face poze bine si a trebuie sa editez poza...de fapt culoarea este specifics r32 (tornado red).

Pretul nu e secret , a fost transformati in euro undeva la 5000 euro(plus am primit jantele Zolden cu 4 cauciucuri bune)...

Stiam ca masina are probleme de la inceput , de ce imi este Cel mai frica este cutia DSG...Maine o băgăm in service si dupa vedem verdictul...martorul esp e si el aprins in bord cateodata...iar fara esp rupe aderenta daca vreau sa plec mai tare !!! Probabil Pana ce invat si masina , oricum nu e o masina puternica , Dar e foarte placuta la condus :)...

Link către comentariu

Superba, si pretul este foarte bun( luand in calcul tot ce ai spus despre ea). Poze, cat mai multe poze +interior  :wub: Rezolva repede acele probleme, merita fiecare banut investit in ea :D P.S:  msclemike, daca o sa te uiti atent o sa vezi din numar tara in care sta el , deci masini scumpe si puternice pe acolo

Link către comentariu

Obsessive detailing cleaner :)...

ac7grd.jpg

Nu este o masina puternica in general , nu cred ca a fost conceputa pt a merge rapid , mai degraba linistit la viteza de croaziera !...motor 3.2,250 hp...cand te gandesti ca si 2tfsi cu soft scoate atat sau mai bine r20...si da aici sunt masini destul de puternice...chiar am condus ieri Noul model de Camaro ZL1...aia chiar e puternica !

In Alta ordine ieri am observat ca stopul stanga se abureste !! Ce as putea face , are cineva un tutorial cum se lipeste la loc sau care ar fi cauza?

29qmi60.jpg

Link către comentariu
  • 1 month later...

Am reusit intr-un final sa fac o scanare la masina si se pare ca sunt cateva probleme care sper sa le pot rezolva !!!

Am schimbat uleiul si filtrul(preturi adevarate aici - 550 ron ulei+filtru) si am facut si o scanare(200 ron)...

Se pare ca,cutia DSG are ceva probleme , a aparut eroarea : 18148 clutch monitoring temperature , nu stiu ce este Dar sper sa ii dau de cap !

Am vrut sa schimb si uleiul in cutie Dar din vreo 10 service-uri nici unul nu schimba.Schimbul de ulei la DSG se pare ca il voi face la reprezentanta(apropo citisem ca in Romania un schimb este pe la 1200 ron , am intrebat aici si mi-au dat un pret echivalent in lei a 2500 ron :))...

Link către comentariu

Sa o folosesti sanatos fara evenimente , referitor la problema la cutie ti-am scris in privat pe facebook ;) 

Link către comentariu

Cogdao-mersi de info doar ca eu nu sunt în România...masina e în ţările arabe unde SUV sunt principala clasa(GMC, Toyota, Lexus,Honda)...problema principală e ca nu gasesc un mecanic si un atelier bun care sa stie despre DSG...doar reprezentanţa !!!

100% din maşinile VW sunt dotate aici cu DSG , nu stiu ceilalţi ce fac cand au probleme cu DSG-ul deoarece reprezentanta schimba doar toata cutia, fie probleme de mecatronic fie de ambreiaj sau senzori ! O cutie noua mi-au dat un pret de 6000 euro !

Modificat de H0lyBoy
Link către comentariu

Da stiam despre eroare , am citit într-un articol ca nu are legătură cu mecatronicul...acum sa gasesc pe cineva care se pricepe !!! Oricum pt a avea acces la senzor cred ca se demontează ceva parte din cutie , cred ca , chiar partea cuecatronicul deci schimb ulei oricum trebuie facut !!!

Link către comentariu

Ieri am fost responsabil cu transportul unor piese pt un prieten (R32 turbo), masina aflandu-se la dealer am zis sa intreb si pt R-ul meu !!! Asa cum mă asteptam schimbul ulei DSG il voi face la dealer (2000 ron)...Marţi cred ca masina intră în service...si piese pt prietenul meu (mai ieftină decat un schimb ulei DSG):

9jk5sw.jpg

R32 Turbo HPA Stg 3:

2i1hzyp.jpg

rhliz7.jpg

O colecţie de maşini din service:

9hksnn.jpg

2ymesm1.jpg

O masina care mi-aş dori macar sa o conduc :

fdc9zp.jpg

Modificat de H0lyBoy
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

uleiul il puteai schimba si singur daca iti luai o pompita:) se schimba chiar usor ,incearca sa ii faci un basic settings inainte sa schimbi uleiul, daca nu se rezolva problema cu schimbul de ulei vezi ca pot sa iti trimit eu un mecatronic de pe cutia mea de golf 7r care are 5000km(o tin pentru zile negre)

Link către comentariu

Am schimbat deja uleiul ! Am fost la dealer deoarece sincer nu stiu cum se schimba , iar sa imi comand toate cele necesare ma ducea aproape cat un schimb la VW (pompa, ulei , filtru, transport)...ceva impresii in bine exista dar tot se aud niste "zurgalai"...problema nu stiu daca e din mecatronic...cei din reprezentanta au iesit cu ea in test si mi-au spus ca e normal , plus eu am eroarea de la senzorul de temperatura din cutie , nu exista eroare pe mecatronic !

Oricum eu sunt dezamagit de cutia DSG sau poate ca a mea nu e intr-o stare buna , oricum e prima experienta cu DSG.

Ceva ciudat am observat cand ma joc din padele , dupa vreo 10 sec daca nu mai fac nimic imi sare in mod normal , adica D, iar cat priveste schimbatul treptelor in Sus e foarte precisa si rapida...in jos cand vreau sa depasesc ii ia ceva timp pana retrogradeaza...stiu ca e mai lenta in jos ,Dar in D pt mine e lenesa !...as prefera oricand un G4 R32 manual !...Robert mersi de info , am sa tin cont , sa Vad ce mai rezolv...

Si dupa o spalare:

vgki6x.jpg

nq8fpe.jpg

Link către comentariu

Pentru sportivitate si depasiri exista modul "Sport" al cutiei DSG, si la drum lung numai asa e indicat sa mergi, ca oricum la 100+ iti sta tot in cea mai mare treapta la mers constant, pentru consum bun.

Mie mi se pare satisfacatoare cutia DSG pe sport, la kickdown e foarte ok.

Daca si pe sport face la fel la tine, inseamna ca are ceva probleme, vezi si softul cutiei la ce versiune e, fiindca sunt ceva mai multe versiuni stock pentru DSG  (iar unul stiu sigur ca reduce putin lag-ul) + exista softuri custom.

 

Treaba cu padelele e normala, asa functioneaza. Daca o tii pe sport si schimbi din padele va fi mai ok.

Modificat de bubu182
Link către comentariu

Ultimul lucru care il intereseaza pe el este consumul, pretul la litru de benzina e sub 40 centi in Emirate, un polish faruri+folie o vopsire bara fata si arata ok. Ceva poze cu interiorul se poate?

Modificat de deenman
Link către comentariu

cu soft la cutie retrogradarea treptelor este instanta:) se mareste presiunea pe ambreiaje, zurgalaii e posibil sa fie din ambreiaje, oricum daca ceva a facut span in cutie foarte posibil sa se infunde si valvele de la mecatronic in curand, trebuia sa te uiti la filtrul de ulei care l-au dat jos cand ai schimbat uleiul, de regula acolo se vede imediat

Modificat de Roberto666
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!