Jump to content

Skoda Superb 3 Moon White


Gorillaz_Doktor

Postare recomandată

Gorillaz_Doktor

Salut

Prezentam nou achizitie

Superb 3 2.0 TDI DSG Moon White Jante Pegasus 18'

 

Dotari

ambition (interior negru/negru tapiterie negru/negru - de fapt o usoara tenta gri)

dotari suplimentare:

faruri bixenon AFS led + pachet led extins

scaune fata incalzite

clima trizonica

ACC

aibag-uri spate

maxidot color

crew protect

DCC

Kessy

Smart Gate

Canton

parbriz incalzit

portbagaj electric + parasolare

 

Dealer - Elcargid Buzau ca de obicei o placere. recomand. Nu as putea sa ma plang nici de avia pantelimon, dar din considerente ce tin mai degraba de istorie si poate si de preferinta personala, am ales asa. Si nici nu mai mersesem cu trenul de vreo 10-12 ani...

 

Nu am pus phonebox..mare MARE greseala, ca oricum nu mai fumez.

Albul este alb. la soare se poate vedea efectul perlat, dar discret. sunt multumit de alegere.

 

Faruri - dimineata am gasit conens in ambele faruri. Altfel, desi fara ILA sau SLA, sunt foarte ok. Le stiam oricum de pe S2. Miscarea de autoreglare imi placea mai mult la S2..

 

Conectivitate - Smartgate ceva probleme in conectare, dar datorate modelului "obsolete" din fata volanului. Totusi, dupa reusita, nu-mi apar decat 3 aplicatii skoda. In nici un caz ca aici. Ma frustreaza.....telefonul, agenda s-au conectat. sms-urile nu....cred totusi ca e o problema de telefon...inca nu stiu cine m-ar putea ajuta sa ma lamuresc...

 

DCC. Modificarile sunt evidente in diferitele moduri. Pentru drum lung recomand normal. Pentru oras folosesc confort. Mai ales cu jantele pe 18, care sunt mai degraba spre sport decat spre confort, asigura un plus. Daca nu ai rau de mare. E barca, dar si eu sunt un tip mai degraba inclinat spre confort decat spre sport. Fiecare cu gusturile lui, pentru mine e perfecta alegerea. Nu am auzit nimic din zgomotele reclamate de unii posesori de DCC. Sper sa ramana asa.

 

Cutie. Ca nou posesor de DSG, e superOK. in oras, e adevarat ca parca in sport e mai responsiva, in d fiind mai lenesa. alfel, o placere, pe care sper sa o gust si fara franele de ambreiaj (ieri 2).

 

 Start/Stop - am stat in trafi bara-bara in pipera-tunari. se lucreaza la drum, coada mare. In bara/bara devine enervant. Mai ales delay-ul pornit-miscat-stop-pornit-miscat-stop. si n-ai nici aer conditionat, asa ca vara poate fi o problema sa stai mult cu motorul oprit...vom vedea

 

ACC este GENIAL. am mers vreo 60 km fara sa ating pedalele (cu frana pana la stop in localitati apoi demarat pana la 90-100). s-a tinut dupa masina din fata la distanta, e o placere, merita toti banii. In oras nu am simtit sa franeze din proprie initiativa.

 

Canton. Am realizat ca imi trebuie muzica. Am ascutat doar vreo 4-5 melodii in care a intrat evident subwooferul. Va trebui sa caut muzica in flac sau oricum bine compresata altfel, daca ai mp3 128k nu merita. Cand pui muzica compresata flac sau mp3 320 k  e altceva. Concert. MInunat.

 

Antifonare. Mult peste S2. Doar la relanti, la 750 ture parca vibraza un pic cam tare..exista o vibratie care parca iti infunda urechile...mai cercetez...

 

Ca si stabilitate, se simt 235-urile pe 18. si la frana se simt (ai 12 cm de cauciuc in plus pe asfalt - fata de vechie 205 pe S2). Sunt inca cu cele de vara. Vom vedea zgomotul cu cele de iarna.

 

2-3 acceleratii scurte la viteze mici si pare echivalenta S2 170 cp. Voi vedea si la viteze mai mari cum se misca in reprize. Banuiala mea este ca e absolut decenta, fara sa dea impresie de "lenesa". Sper si la un drive cu 190, desi...mi-e ca-mi rod unghiile dupa aia...

 

 

urmatoarea va fi fie Style bine echipata, fie L&K.

post-9272-0-38442100-1446290386_thumb.jp

post-9272-0-54223200-1446290514_thumb.jp

post-9272-0-60085800-1446290804_thumb.jp

post-9272-0-50110100-1446290814_thumb.jp

post-9272-0-07987900-1446290822_thumb.jp

post-9272-0-75517500-1446290830_thumb.jp

post-9272-0-24865200-1446290837_thumb.jp

post-9272-0-44182200-1446290844_thumb.jp

Link către comentariu

Sa fie intr-un ceas bun si sa te poarte fara incidente ani buni de-acum inainte.

Arata foarte bine, chiar e culoarea buna ( pe langa negru) iar jantele sunt aratoase maxim.

Asteptam impresii amanuntite, comparatii si multe multe posturi.

Felicitari!.

Link către comentariu

S-o stăpânești sănătos fără incidente! Nu știu dacă ai specificat, însă deduc ca ai 150 cp? Este Superba la propriu :)

Link către comentariu

Foarte frumoasa, mai ales pe alb. Sa o stanesti sanatos! Jantele seamana izbitor cu Interlagos.

Link către comentariu
Gorillaz_Doktor

Multumesc frumos. E de 150 cp. Se misca similar cu 170 pe S2, cel putin la viteze pana in 100...

Link către comentariu

Foarte reusita si bine lucrata.

In privinta start-stop-ului ar trebui sa il poti dezactiva (stiu de la insignia)..si totusi am o intrebare : in ce masura se realizeaza corespunzator incalzirea motorului cu aceste reprize ? Imi umbla iarasi o vorba ca rodajul nu mai face parte din zilele noastre..dar n-as prea crede.

Link către comentariu

@Doc:

Foarte frumoasa, sa te bucuri de ea.

Cum iti spuneam, combinatia de alb + 18'' Pegassus da foarte bine.

 

Asta cu Canton-ul o confirm si eu. Si la actualul SoundSystem, muzica trasa la 320kbs se aude excelent, mai ales daca te joci putin cu egalizatorul si surroundul.

nota bene, Bolero-ul nou stie flac, cel pe care il am eu my2013 nu stie mai sus de mp3.

Poti pune o poza cu setarile de audio ? Sunt tare curios daca sunt mai multe ca la SoundSystem.

Amplif-ul este pe podea, sub scaunul soferului, in caz ca esti curios. La mine este un amplif Panasonic.

 

Imi plac scaunele de Ambition, arata bine. In plus fata de Ambitionul de S2, vad ca e cotiera centrala imbracata in piele ecologica ? 

O poza cu fetele de usi, ai ? 

 

Singurul aspect care nu-mi place este lungimea maciuliei DSG, mult mai mare decat cea de la S2. Dar, cu un bomfaier, se rezolva :) :)

 

Te astept prin zona, sa vad si eu pe viu MoonWhite si eventual la 2 poze cu White-urile sa vezi si tu live diferenta intre Candy si Moon.

Modificat de 75NOR
Link către comentariu

Imi place maxim noul Superb, foarte frumoasa, sa ai bafta de ea!

Referitor la start-stop, am observat la Octavia 3 cu dsg si start stop ca atunci cand masina a oprit pe loc, daca apesi pedala de frana doar putin, cat sa nu inainteze, nu opreste motorul. Doar daca tii pedala de frana apasata mai ferm, odata ce a oprit masina opreste si motorul. Verifica daca e asa si la tine si poate reusesti sa ai mai mult control asupra start-stop-ului fara sa il dezactivezi din buton.

Link către comentariu
Gorillaz_Doktor

Dupa cateva zile:

imi lipsesc led-urile din tavan iar cotiera (imbracata in piele ecologica) mi se pare cam scurta.

Amp-ul l-am vazut sub scaun, ca nu mai e sub scaun, ca tin scaunul dat in spate mult si se vede 75%din el.. ;)

Am facut un stick (tosiba) cu flac-uri si mp3 organizat in fisiere. nu-l vede neam.

S5 vs bolero. Conectez prin smartlink telefonul, se vaad aplicatiile de la smartlink/skoda (nu toate), dar daca vreau prin android, ca sa mirrorlink, nu se poate. o sa resoftez telefonul (e orange cu update de la 4.4 la 5.1, are mirorlink 1.1 dar nu vrea)

maciulia  nu mi se pare mare (nici nu am un termen de comparatie, ca nu am mai posedat salbatic nici o DSG pana acum), la cum tin eu cotiera de ridicata, vine chiar la mana.....

da..daca apesi fin frana nu se declanseaza dsg, dar nici nu poti relaxa piciorul "lasand-ul" pe frana, ca se opreste motorul...

pana una alta o sa comand niste huse auto. Freaca margina scaunului soferului de panoul de control lateral (la cea veche a destramat materialul tapiteriei) si vreau sa previn asta, pus ca deja mi-a umplut de talpi fie-mea spatarele scaunelor ...

vom reveni cu amanunte....

se profileaza din ce in ce mai tare iesirea la sinaia 12-13-14 nov. doritorii pot veni si vedea/testa

L.E. bolero nu stie comenzi vocale. doar admunsen se pare....

Modificat de Gorillaz_Doktor
Link către comentariu
Gorillaz_Doktor

acum mi-a picat fisa. e setat pe romana. setez pe engleza si reincerc.

L.E. da, in romana nu merg comenzile vocale. in engleza merg.

Modificat de Gorillaz_Doktor
Link către comentariu

Am facut un stick (tosiba) cu flac-uri si mp3 organizat in fisiere. nu-l vede neam.

 

 

Eu am patit asa cu un card de memorie...am pus peste 1500 de fisiere si nu vedea nimic...dupa care am citit pe un forum din Anglia ca la peste 1000 de fisiere se cam clatina stiinta si mai da rateuri, de exemplu nu vede nimic...Am pus 999 de fisiere si merge fara probleme de atunci :)

Link către comentariu

Felicitari ptr masina! Acum am vazut ca nu ai iphone... Pacat. Iphone se integreaza perfect. Maps functioneaza ca si navigatie, vorbeste, are grafica dedicata. Am testat si eu cu un samsung s5 si nu a mers. Recomand upgrade la iphone 6 sau 6s. Pe carplay pot sa vad musica din telefon (dar merge si pe bluetooth), maps/navi, messages, phone cu agenda, favorits, recents, audiobooks.

Pe smartgate am folosit cu succes urmatoarele apps din appstore (apple):drive, g-meter, motorsound, mfa pro3 , performance, service, media command.

Modificat de nsm
Link către comentariu

Foarte frumos noul model de Superb am vazut ca a primit 5 stele in unele reviewuri dinafara .

Mie mi se pare mult mai reusita decat Passatul nou la design, acesta din urma arata ca un bulldog cu farurile alea suparate :P

Ne poti spune si un pret orientativ ?

Link către comentariu

Foarte frumoasa masina, sa va poarte sanatosi si fara incidente!

 

Am vazut acu 2 saptamani prin austria la un dealer mai multe, si stiu ca mi-a atras atentia pe culoarea asta -oricum sunt subiectiv, detinand aceasi culoare la masina :))

 

Insa o intrebare, oare vad eu gresit sau ai ceva la partea de langa schimbator? - poate fi si poza de vina, insa am zis sa intreb ^^

post-145647-0-31734200-1446733154_thumb.

Link către comentariu
Gorillaz_Doktor

Multumesc pt urari. La schimbator e doar o umbra. Plasticul de pe consola e atat de lucios si neted ca ma gandesc sa-l colantez...

Link către comentariu

Piano Black-ul ala e foarte sensibil: se vede praful, se vad amprentele si trebuie mare grija, altfel se poate zgaria foarte usor.

Link către comentariu

Daca poti da si niste detalii legate de pret: cost configuratie, discount obtinut, s.a.

Link către comentariu
Gorillaz_Doktor

Pretul de lista a fost 34+k E. Discountul a fost unul special (miniflota) intrucat am cumparat 2 masini concomitent iar ca istoric sunt masinile 5 si 6 achizitionate de la acelasi dealer (elcargid). Din pacate, din ratiuni comerciale, discountul de flota nu se acorda la echipare de top (style) si motorizare de top (tdi 190cp si, cred, tsi 220cp).

Link către comentariu

Foarte-foarte faina, ce sa mai...desi si pretul este unul pe masura :). 

Zici ca motorul EU6 - 150CP se comporta cam ca vechiul 2.0TDI de 170CP? ...stiu ca are 340 Nm fata de 320... interesant...inseamna ca pe o masina mai mica se misca si mai decent fara antifonarea la fel de buna...Sa o conduci multi km de acum incolo fara probleme. Superb ramane marea mea iubire...dar deocamdata a devenit prea scump  :icon_confused:

Link către comentariu

Andrei... un vecin si-a luat un FR diesel de 150 cp...si-a parcat masina la cativa metrii de mine si l-am intrebat ce tsi si-a luat... asa bine suna diesel-ul asta?

Link către comentariu
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!