Jump to content

Discuri frana si placute - inlocuire

lucianD
 Share

Postare recomandată

De ce trebuie si rotit acel piston?

Sent from my HTC using Tapatalk.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

despre ce piston vorbesti??

Link către comentariu

Cel din etrier despre care se vb mai sus.

Presat si rotit; nu inteleg de ce si roitit? (Nu contrazic,vreau doar sa aflu)

Sent from my HTC using Tapatalk.

Link către comentariu

Trebuie rotit din cauza cablului de la frana de mana. Aceasta apasa discul prin rotirea pistonului. Daca apesi pistonul si nu il rotesti sau daca il rotesti si nu il apesi, pistonul nu se retrage in etrier.

Link către comentariu

In curand va trebui sa schimb placutele si discurile pe spate la masina din semnatura.

Pe langa discuri si placute, ce ar trebui sa iau in vedere pt schimb?

Am citit mai sus ca trebuie uns ceva cu vaselina grafitata. Ce anume trebuie uns?

De altfel, pe langa verificarea burdufului de la pistonasul central, am auzit ca trebuie verificate si niste arcuri ce vin undeva in etriere???

Nu retin foarte bine, insa citisem pe niste borsuri de la unix sii recomandau acest kit e arcuri pt a fixa placuta de etrier. Dar placutele in sine nu contin aceste arcurila lamelare de fixare? Sau sa mai fine si altceva ce trebuie sa am in vedere?

Intreb toate acestea, pt ca desi o sa fac operatia intr-un service, vreau sa fiu sigur ca mecanicul respectiv nu omite nimic si vreau sa fac treaba cum se cade.

Multumesc

Link către comentariu

Laurentiu_LWR

acele arcuri de care zici..sunt corp comun cu placutele...si tot in cutia cu placute gasesti si acele tablite de fixare...

nu stiu unde ai auzit..dar pistonul este hidraulic...nu are arculete in el...

Link către comentariu

Ati mai patit asa ceva? un prieten si-o luat de la unix doua discuri pe spate si erau ovalizate.. nou noute marka ferodo.

Link către comentariu

In curand va trebui sa schimb placutele si discurile pe spate la masina din semnatura.

Pe langa discuri si placute, ce ar trebui sa iau in vedere pt schimb?

Am citit mai sus ca trebuie uns ceva cu vaselina grafitata. Ce anume trebuie uns?

De altfel, pe langa verificarea burdufului de la pistonasul central, am auzit ca trebuie verificate si niste arcuri ce vin undeva in etriere???

Nu retin foarte bine, insa citisem pe niste borsuri de la unix sii recomandau acest kit e arcuri pt a fixa placuta de etrier. Dar placutele in sine nu contin aceste arcurila lamelare de fixare? Sau sa mai fine si altceva ce trebuie sa am in vedere?

Intreb toate acestea, pt ca desi o sa fac operatia intr-un service, vreau sa fiu sigur ca mecanicul respectiv nu omite nimic si vreau sa fac treaba cum se cade.

Multumesc

in primul rand trebuie curatata toata rugina (daca este) de pe port etrieri, etrier, etc.. apoi acele tablite sa fie fixe

vaselina grafitata iti trebuie pentru cele 2 pistonase care tin etrierul in portetrier... sunt 2 suruburi cu niste garnituri ce trebuie date jos, verificate, curatate, si unse

apoi pistonul central care e hidraulic trebuie la fel verificat acel manson de cauciuc.. daca oricare din aceste garnituri sunt gaurite.. atinse etc.. va intra apa, si va face un chin schimbarea ulterioara a placutelor.. nu mai zic ca rugina poate bloca etrierul... mai ales ca pe spate e si frana de mana

Link către comentariu

bbogdanmircea

Salut, am schimbat si eu discuri placute si lichid si am niste nemultumiri intrebari:

-s-a rupt surubul ala in cruce de fixare a discului, s-a taiat cu flexul la nivelul fuzetei si s-a pus discul fara el, e vreo problema?

-am pus discuri si placute ATE care au pe ele un coating dintr-un metal fara luciu, dupa un drum de 500 km am observat acum noaptea ca acel coating nu s-a ros decat de pe cam 60% din latimea discurilor, adica placutele noi nu prind pe toata coroana discului, e normal asa, sa mai astept sau ceva nu e in ordine?

Link către comentariu

si la mine la masina era rupt acel surub dar nu are nimic daca nu ai pus altu, la mine s-a dus tot stratul acela de protectie si nu am facut inca 100km, tot ate

Link către comentariu

si eu am cu discurile si placutele de pe spate vreo 6000 km cu ele si nici acum nu imi calca placuta pe toata circumferinta discului

Am mai intrebat si aici pe forum si mi sa zis ca e normal dar sincer sa va zic nu cred ca este la cat kilometri am cu ele sa arate asa

Asa arata in poza de mai jos acum 6 luni iar acum arata si mai rau

Daca stie cineva de ce as fi recunoscator.

post-46557-0-96553200-1337542832_thumb.j

Link către comentariu

SSRAZVAN

Uita-te sa vezi daca pe partea opusa a discului placuta freaca tot asa, spre marginea discului, sau daca placuta freaca pe disc spre interiorul discului.

bbogdanmircea

N-are importanta ca s-a rupt surubul ala s-au ca nu l-ai mai pus. La A6-lea ce l-am avut eu nici nu am avut gaura pt acel surub...

Link către comentariu

pe partea interioara a discului mai exact placuta care este actionata de pistonas acolo discul arata foarte bine,placuta calca pe toata circumferinta discului

Link către comentariu

Eu am patit asa ca tine la Passat, pe partea dreapta fata. Pe urma am facut un upgrade la frane in care a trebuit sa schimb suportul de etrier si problema s-a rezolvat. Am pus unul mai mare si discuri mai mari. N-are legatura cu problema ta dar poti sa vezi detalii aici.

S-ar putea sa fie suportul de etrier de vina sau etrierul.

Link către comentariu

bbogdanmircea

cam cum e la SSRAZVAN cam asa arata si la mine discul dupa 500 km, sa mai astept sau ceva nu e in ordine?

Link către comentariu

las ca si eu am asteptat si in tot acest timp am mers cu masina si am mai si abuzat de frana si tot degeaba.Tot asa arata ba chiar mai rau acuma.O sa fac niste poze maine sa vedetii cum arata si daca cineva imi zice ca asa trebuie sa arate la o masina cu care fac naveta zilnic eu dau discurile jos cu placute si pun altele noi

A si sa nu mai zic ca le-am dat jos pana acum de 3 ori,le-am curatat,da ce nu le-am facut si tot degeaba

bbogdanmircea iti zic ca sunt patit daca asa arata acuma asa iti va arata si de acum incolo

Astept niste parerii ca ar arata asa nu e nici o problema dar faza e ca e cam moale frana.Am tras frana de mana intr-o panta si am obs ca o ia usor la vale ceea ce cred ca nu e normal

Link către comentariu

bbogdanmircea

Sper sa se rodeze si sa calce klumea. Oricum daca nu o sa se intample asta, am garantie la manopera si la piese 90 de zile, ma duc frumos cu factura peste o luna inapoi la ei si ii pun sa le regleze astfel incat sa calce cum trebuie.

Asa dupa logica lui peste, care ar putea fi cauza sa nu calce pe toata latime discului, avand in vedere ca discurile sunt noi si placutele tot noi? Posibil sa fie prinse strambe placutele pe etrier sau sa stea etrierul stramb?

As putea si eu sa dau etrierul jos si sa le scot inca odata placutele...dar daca zici ca si tu ai facut asta fara nici un efect...atunci e nasol...

Link către comentariu

Depinde ce placute au fost montate.Multi producatori fac placute tesite si pana sa rodeaza putin asa iti calca.Avand in vedere ca durata media de exploatare a unui set de placute de spate este de 100.000km(2 randuri de placute fata si 1 de spate),un nr de 5000 de km imi pare putin.Asa ca aveti putina rabdare pana se rodeaza si pasuiesc.

post-64586-0-30194800-1337584191_thumb.j

post-64586-0-90702000-1337584201_thumb.j

Link către comentariu

bbogdanmircea

Care-i faza cu tablitele alea? Trebuiau sa fie in cutia cu placutele? Eu nu le-am vazut nicaieri. E posibil sa fi fost in cutia cu placutele si mecanicii sa nu le fi pus?

Link către comentariu

La mine cel putin s-au rodat destul de repede 100-200 km pe spate discuri Zimmerman si placute Textar, nu stiu daca se poate regla ceva la placutele de frana eu m-ai dehgraba m-as duce la un test de frane daca tin bine atunci nu mi-as face griji.

Link către comentariu

Tablitele respective sunt pusa sa nu joace placute de frana in portetrier.Nu multi producatoori livreaza si tablitele respective.Spre exemplu TEXTAR are o pelicula de lipici 3M pe spatele placutei care se lipeste de portetrier la montaj.

Link către comentariu

bbogdanmircea

Discurile si placutele am pus ATE dar n-am vazut acele tablite...in fine sa speram ca se rezolva...

In fine am facut si test de franare, dar mie nu mi se pare relevant sa faci cu placute si discuri noi, daca vreti scanez rezultatele si postez aici sa va dati cu parerea...

Link către comentariu

Astazi i-am facut si eu o poza si arata cam asa.

Ma gandeam daca inversez placutele poate asa o calca pe toata circumferinta discului

Gabi am mai auzit de faza asta ca vin tesite dar asa de greu isi revine?

post-46557-0-66780200-1337593033_thumb.j

Link către comentariu

La ambele roti se prezinta asa situatia?Aia e buba,nu au apucat placutele sa se uzeze mai bine.Capatul mai gros de placuta este spre arcurile de fixare.

Link către comentariu

la ambele rotii la fel este

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!